INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  GRUPA A / POLONIA - GRECIA 1-1

VIDEO Pacostea numită Grecia » Elenii au mutat problemele din UE în curtea polonezilor: 1-1

Polonezul Lewandowski se înalță și reia cu capul din fața lui Papastathopoulos, cel care avea să devină
Polonezul Lewandowski se înalță și reia cu capul din fața lui Papastathopoulos, cel care avea să devină "victima" arbitrului Velasco Carballo // Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat sambata, 09 iunie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 09 iunie 2012 01:37

Gazdele turneului final n-au reuşit să-şi aproprie victoria nici cu ajutorul făţiş al ”centralului” spaniol Velasco Carballo. VEZI AICI IMAGINI VIDEO!

Cu grecii nu-i de glumă. Deja o pacoste pentru Uniunea Europeană, aseară le-au dat dureri de cap şi polonezilor: 1-1 în deschiderea Euro 2012.

Cu o axă Piszczek - Blaszczykowski - Lewandowski "şcolită" la campioana Germaniei, Borussia Dortmund, şi un al 12-lea jucător pe teren, "deghizat" în arbitrul Velasco Carballo, gazdele turneului final păreau să fi găsit reţeta victoriei.

Lovitură după lovitură
Lewandowski le-a dat elenilor prima lovitură, fabricînd cel dintîi gol al întîlnirii. Iar "centralul" spaniol a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a-i amuţi definitiv. Cît de uşor l-a expediat pe Papastathopoulos la vestiare, cu două "galbene" inventate! Şi cît tupeu a avut să le refuze un penalty clar, la henţul în careu al fundaşului Perquis!

S-au răzvrătit
Culmea e că echipa lui Fernando Santos s-a ridicat de la pămînt şi a găsit puterea să se mai şi răzvrătească. La doar 6 minute de la reluare a amuţit efectiv stadionul naţional din Varşovia, cu golul proaspăt intratului Salpingidis. Iar cînd polonezii făceau eforturi să-şi revină din şoc, a avut chiar şansa lui 2-1.

Oaspete generos
Acelaşi Salpingidis a rămas singur-singurel în careu cu Szczesny, iar portarul Arsenalului n-a găsit altă soluţie decît faultul : "roşu" direct, penalty pentru greci. Dar "veteranul" Karagounis, 35 de ani, campion deja în 2004, n-a avut suficientă "obrăznicie" să le strice gazdelor debutul la Euro. Şi-a rămas remiză.

"Arbitrul a greşit eliminîndu-l pe Papastathopoulos, dar chiar şi în inferioritate am controlat meciul" (Fernando Santos, selecţioner Grecia)

"Nimic nu este pierdut încă. Totuşi, mă doare că acest rezultat, 1-1, e mai bun decît jocul nostru" (Donald Tusk, premierul Poloniei)

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Aavram la spital
Fernando Santos a fost obligat să facă prima schimbare înaintea pauzei. Aavram Papadopoulos s-a accidentat la genunchi şi n-a mai putut continua meciul, selecţionerul grec înlocuindu-l în minutul 37 cu celălalt Papadopoulos din lot, Kiriakos. Aavram a părăsit stadionul din Varşovia şi a fost transportat de urgenţă la spital pentru analize, urmînd să afle dacă va mai juca la acest turneu final.

Gazdele, la Real şi United!
Transferuri de senzaţie în tabăra poloneză! Din sezonul viitor, Lukasz Piszczek (28 de ani) va îmbrăca tricoul lui Real Madrid, în timp ce Robert Lewandowski (23 de ani), marcatorul primului gol de la Euro, va juca la Manchester United. Anunţul a fost făcut de antrenorul Poloniei, Franciszek Smuda. "Naţionala Poloniei e formată în jurul lor. În plus, Blaszczykowski se va transfera tot în Anglia", a adăugat selecţionerul.

AICI GĂSEŞTI tot ce trebuie să ştii despre Euro 2012, într-un spectaculos modul oferit de gsp.ro în parteneriat cu AFP. Program, loturi, CV-urile tuturor jucătorilor, statistici complete, totul într-o prezentare de excepţie, în exclusivitate pentru cititorii gsp.ro!


AICI ai cele mai atractive cote la Euro! Pariază pe Campionatul European şi cîştigă!

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (24)
iulian099
iulian099  •  09 Iunie 2012, 11:26
Postat de land_of_transylvania pe 09 Iunie 2012, 03:00

tinere tractorist esti mai paralel ca bunica la economie . grecii au primit imprumututi nu pomana deci platesc si dobanda . la calificativul CCC platesc peste 7% dobanda la acesti bani.

Poimaine imi dau dizertatia in economie si tu ma faci tractorist si bata in economie, ROMANIA TREZESTE-TE !

maistor_kokir
maistor_kokir  •  09 Iunie 2012, 10:51

n-as zice ca polonezii au jucat prost, primele 30 de min au fost excelenti , culmea cand au primit acel cadou de la arbitru habar n-au avut ce sa mai faca, nu am inteles cum de salpingidis a fost rezerva,nu am inteles cum de el nu a batut penalty-ul scos de el,cum poate un fotbalist de 35 de ani si capitan sa dea cu latul un 11 m cand portarul nu s-a aruncat nicaieri , nu am inteles cum a putut sa joace Samaras un meci intreg ,incredibil cate greseli a putut sa faca ... multe ciudatzenii,un meci oricum f reusit...

criticul89
criticul89  •  09 Iunie 2012, 10:49

pacoste sunteti voi sclaavilor nu grecii ! si la CE veniti cu jigniri mah japitelor ??? halal ziar ! d-aia pro/sportul se pishaa pe voi la orice capitol amaratilor !!!

Vezi toate comentariile (24)
Comentează