INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  ARBITRAJ

15 zile cât un an! Hațegan a încasat la Euro cât câștigă într-un sezon întreg din Liga 1

Articol de GSP - Publicat duminica, 26 iunie 2016 00:00

Ovidiu Hațegan și-a confirmat statutul prin prezența la Campionatul European și s-a ales și cu niște bani.

Destul de mulți. Cât câștigă într-un an întreg în campionatul românesc! Arbitrul arădean a primit 20.000 de euro pentru cele două partide pe care le-a condus la Euro, Polonia-Irlanda de Nord (1-0) și Italia-Irlanda (0-1).

A stat doar pentru două meciuri

Tot 20.000 de euro a câștigat și pentru sezonul trecut din Liga 1, luând în calcul suma "curată", care i-a rămas după achitarea transportului și a cazării pentru fiecare joc la care a fost delegat. Ovidiu a prins 24 de partide în stagiunea trecută. În campionat, baremul unui "central" e de 1.100 de euro, din care arbitrul își suportă cheltuielile.

Hațegan, 36 de ani, a fost la primul turneu final din carieră și a bifat două delegări, după care a făcut parte dintre cei șase arbitri care au părăsit turneul final la capătul fazei grupelor. UEFA a eliberat "centralii" cu experiență mai puțină, a păstrat brigăzile rulate mai des la nivel înalt.

"N-am greșit!"

Românul a rămas cu o fază controversată, din prestația pe care a avut-o la Euro, un moment în care irlandezii au cerut penalty în careu la o intervenție a italianului Bernardeschi. Ovidiu nu a dictat lovitură de pedeapsă, apoi Irlanda a marcat și a câștigat cu 1-0. "Am discutat cu observatorul după meci și pot să vă spun că impresia pe care am lăsat-o în Franța a fost una foarte bună. Am revăzut și eu faza la care a cerut Irlanda penalty și am luat decizia corectă", a comentat Hațegan la DigiSport.

Arbitrul din Arad mai are posibilitatea, teoretic, să bifeze două Europene și două Mondiale până la 45 de ani, limita de vârstă pentru arbitrii de centru. "La Campionatul Mondial e mai greu să ajung, pentru că merg doar 9 arbitri europeni", a calculat Ovidiu.

"Am o săptămână de vacanță, apoi o să mă pregătesc pentru Jocurile Olimpice, unde o să particip cu aceeași brigadă de la Euro, mai puțin arbitrii adiționali"
Ovidiu Hațegan

"Euro a fost o experiență fantastică, m-a uimit cum sunt organizate meciurile, cum sunt pregătiți arbitrii pentru partidele de la nivelul acesta"
Ovidiu Hațegan

4 turnee finalemai poate prinde Hațegan: Euro 2020 și 2024 și CM 2018 și 2022. În 2025 ar trebui să se retragă de pe lista arbitrilor FIFA din cauza vârstei

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
sherlock
sherlock  •  27 Iunie 2016, 03:19

Bonusurile din ligă le-aţi socotit ?

831959706877275
Cristian Baltaru  •  26 Iunie 2016, 16:39

Euro 2014? :) :) :) Poate vreți să spuneți Euro 2024! Corectați că vă faceți de râs!

tepes1980
tepes1980  •  26 Iunie 2016, 14:45

I-au vazut si strainii valoarea. Noi tot comentam prestatia lui, a lui Coltescu si a lui Tudor care sunt mizerabile si nimeni nu ia nici o masura. Sa speram ca nu-l mai convoaca nimeni la turnee internationale! E lamentabil! El sustine si acum ca n-a gresit, cand a vazut o lume intreaga cum a fost. Mizerabil. Asa face si in campionatul nostru!!! Afara cu el si la munca nenicule. Nu mai castiga bani nemunciti!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close