INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  GERMANIA - ITALIA 1-1, 6-5 LA PENALTY-URI

Cum să ruinezi un turneu perfect » Până la penalty-ul făcut cadou Italiei, Boateng a fost perfect la EURO 2016

Fază parcă decupată dintr-un meci de handbal, cu Boateng fluturându-și mâinile prin aer. Blocaj, henț, penalty! // FOTO Agerpres
Fază parcă decupată dintr-un meci de handbal, cu Boateng fluturându-și mâinile prin aer. Blocaj, henț, penalty! // FOTO Agerpres

Articol de - Publicat luni, 04 iulie 2016 00:00

Jerome Boateng jucase impecabil de la startul turneului final. Până la penalty-ul făcut cadou azzurrilor.

Are 27 de ani și o vastă experiență internațională. Iar Euro 2016 părea să fie cel mai bun turneu al său. În rolul de șef al apărării Germaniei, Jerome Boateng jucase perfect, sau aproape perfect, în grupă și în "optimea" cu Slovacia. E și unul dintre motivele pentru care nemții n-au primit gol.

Dar a venit minutul 78 al "sfertului" de sâmbătă cu Italia. Și odată cu el unul dintre cele mai bizare moduri de a marca un adversar. Cu brațele sus, ca pe semicerc la handbal!

Chiellini a deviat balonul cu capul în mâna sa dreaptă, iar "centralul" Viktor Kassai a arătat punctul cu var. Un cadou pentru care italienii au spus "grazie" și Bonucci a făcut 1-1.

Fără acest blackout, nemții ar fi avut mari șanse să mențină pe tabelă avantajul luat prin reușita lui Ozil (65). Și astfel și-ar fi scutit colegii și fanii de calvarul prelungirilor și al unei serii interminabile de penalty-uri.

La loviturile de departajare și-a mai spălat din păcate, cu o execuție impecabilă. Dar asta nu-i diminuează cu nimic greșeala care-i putea costa pe nemți calificarea.

"Ce-am făcut eu a fost o prostie. Am ținut mâinile sus pentru a arăta că nu faultez. Dar n-am mai fost în stare să le cobor"
Jerome Boateng, fundaș Germania

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează