INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  ADVERSARI EURO / AUSTRIA

De Biasi, selecționerul Albaniei, spune că ”austriecii au o echipă de primă mână”: ”Românii nu vor juca niciodată ca Austria”

Articol de - Publicat luni, 28 martie 2016 00:00

Albania a etalat două fețe în testul de sâmbătă, de la Viena, 1-2 cu Austria.

Una ezitantă, chiar temătoare și absentă, cum a apărut în prima jumătate de oră și de care am putea profita pe 19 iunie, la Euro. Și alta care ar trebui să ne pună serios în gardă, cea din repriza secundă, când schimbările făcute de Gianni De Biasi, în formație și-n atitudine, le-au creat probleme gazdelor.

"Lecție de ținut minte"

"Până în minutul 30, cel mai mare adversar a fost Albania însăși. Am făcut două cadouri după gafe de amatori. Bine că au fost greșeli individuale. Nu trebuie să dramatizăm, nu cred că am jucat așa prost în repriza întâi, doar că noi am dormit și ei ne-au copleșit prin presiune. A fost o lecție de ținut minte", a explicat selecționerul italian. " Austria e o echipă de primă mână. N-are nume mare, dar e foarte eficientă. România nu va juca niciodată ca Austria".

Intrarea lui Roshi și Cikalleshi a înviorat atacul, dinamizând banda dreaptă, vulnerabilă până la odihnă. S-a redus diferența prin Lenjani, cel mai bun albanez, jocul fiind mult mai echilibrat.

2 goluriîn deplasare nu mai primise Albania din septembrie 2013, 1-2 cu Islanda. Sâmbătă, le-a încasat la Viena în doar 13 minute

Cana l-a păcălit pe Mavraj

Al doilea gol austriac a fost comic, din vina căpitanului Cana. Mavraj l-a pierdut din marcaj pe Janko, mingea venind din degajarea portarului. "Eram stăpân pe situație, dar Cana mi-a strigat că sunt singur și pot lăsa mingea. L-am ascultat. Janko a scăpat cu Berisha și a marcat", a povestit stoperul albanez.

"Au avut ouă în pantaloni"

De Biasi a lăudat motivarea Albaniei în repriza a doua. "Jucătorii au arătat că au reacție rapidă în situații dificile. Sunt încântat că au avut ouă în pantaloni", a spus selecționerul, care a acuzat arbitrajul. "Nu era cazul de «roșu» la Kace, mai ales că era un amical. Fără acea eliminare am fi reușit să egalăm". Kace a luat meritat al doilea "galben", pentru talpa pe glezna lui Dragovici.

Fanii au provocat din nou

Suporterii oaspeților, 7-8 mii pe "Ernst Happel" din Viena, au intrat pe stadion cu steagul Albaniei Mari (foto). Jurnalul austriac Heute a postat un filmuleț în care fanii afișează în timpul meciului același banner provocator care a generat scandalul de la meciul cu Serbia, de la Belgrad.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
fibra
fibra  •  28 Martie 2016, 12:53

Erata; Retrag cele spuse,in afara de ultima fraza.

fibra
fibra  •  28 Martie 2016, 12:47

Hodoronc-tronc. De Biasi se baga in seama.De ce nu ar juca Austria cu Romania,ca e prea buna? Inseamna ca Spania dupa mintea lui este mai slaba. Oricum lasand tachinarile la o parte,Albania nu mai este echipa slaba de acum cativa ani.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează