INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  OPINIE

Decebal Rădulescu după prestația dezamăgitoare a naționalei la EURO 2016: "Da, Gică, vă facem statui!"

captură TVR
captură TVR

Articol de GSP - Publicat luni, 20 iunie 2016 09:59

Editorialistul Gazetei, Decebal Rădulescu, scrie astăzi o opinie tranșantă despre națională. Citiți-o în rândurile de mai jos!

"Am in minte o conferința de presa. Cu multi ani in urma, cel mai mare fotbalist roman a spus asa: «Voi sa țineți minte. Noua trebuie sa ne faceți statui!!!»

Numele lui, Gheorghe Hagi. Atunci mustăceam. Ba nu! Ma enervase la culme. Deh. Eram învățați să stăm cocoțați . Eram învătați cu rezultate. Calificări. Suporteri mândri. Cu pretenții!!! Până la urmă, cum era și normal atunci. Gică, iartă-mă!!! Ai avut dreptate! Cel puțin PÂNĂ acum.

Revenind, pentru că amintirile frumoase ne hrănesc serile amare, azi, România a fost așa cum o știam . Mediocră. Nu sunt atât de dezamăgit, pentru că n-am avut așteptări mari. Ma gândeam că, de fapt, noi ne-am prezentat la turneul ăsta final pentru un meci. Pentru asta ne-am pregătit de când am aflat grupa. Asta era finala noastră. Știam ca ne-o dăm cu Albania pentru a rămâne în joc. N-am fost în stare să pregătim nici astea 90 de minute. Și nu dau vina pe jucători. Și nici pe antrenor. Pentru mine, alții sunt vinovații.

Burlenii și Bodeștii!! Care se ascund acum. Tac! Să treacă furia. Îi asigur că nu ne trece! Și sfătuitorii!!! Pentru ce ați împărțit voi 650 de mii de euro? Că n-am înțeles. Pentru calificare? Banii înapoi. E nevoie de ei la copii și juniori. E nevoie de ei pentru echipe care nu fac deplasarea la meciuri pentru că sunt în colaps financiar.

Marionetele astea două l-au pus pe Iordănescu selecționer la inițiativa politică. Cu Dincu și cu Oprea. Sunt convins că în zilele următoare vom înțelege exact cine sunt ei.

Și mai sunt trei vinovați aici. Cei trei secunzi ai lui Iordănescu . Toți au povestit apropiaților lucruri năstrușnice din ultimii ani. Anomalii în pregătire. Greșeli tactice. Nici unul n-a avut îndrăzneala, ca să nu mai zic personalitatea, să facă un pas în față și să spună: aici greșim. Să iasă public. Nici unul!!! Când stai la adăpostul unei sume frumoase e greu sa ai atitudine. Știu. Clasic, dar unii dintre voi să n-aveți pretenții de mari antrenori. Pe voi nu vă adusese Iordănescu acolo. Știți bine! Unul știe bine cine e unchiul lui, altul n-a uitat sigur pe cine are vecin și bun prieten. Pentru mine, Iordănescu a primit ce a meritat. Un general trădător n-avea cum s-o sfârșească altfel. Și a trădat Legiunea când a pactizat cu Burleanu. Atunci, unul dintre foștii lui căpitani încerca din greu să se obișnuiască cu pușcăria , iar ceilalți erau siderați de gestul lui. Erau Trădați de omul cu care stătuseră la masă cu câteva zile înainte de alegerile de la FRF. Dar ce vorbesc eu aici. E omul despre care Hagi a spus la un moment dat că a fost ca un tată pentru el. Poate. Numai că în aseară m-am convins pentru totdeauna. Naționala lui Hagi n-avea nevoie de antrenor. Iordănescu a avut un noroc chior sa fie contemporan cu Hagi, Popescu, Dumitrescu, Petrescu și ceilalți".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (33)
1617751498536142
Dan Simonescu  •  08 Iulie 2016, 22:20

Cel mai mare a fost Dobrin, cica ai fi din arges, dar cum tu esti lingaul tuturor *** care au distrus fobalul romanesc nu ma mira, cand te vad pe digi schimb canalul si curand si compania . De ce nu ai fost atat de vehement cu sandu , cand s au facut cele mai ordinare blaturi di fotbal !!! Cum sa dea tara aia inainte cu voi asa zisi ziaristi , gsp si sport. ro , toti o apa si un pamant.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

10204113608914360
Lucian Sarbu  •  20 Iunie 2016, 22:04

Problema lui Iordănescu e că-i depășit ca antrenor. N-a mai antrenat nimic vreo 10 ani, a intrat și-n politică... Eu pot să pun pariu că o vreme nici n-a mai urmărit meciuri de fotbal din campionatul intern, cu atât mai puțin să se păstreze în temă cu metode noi de antrenament sau cu tactici moderne. Ideea lui a fost să joace cum am făcut-o cu Columbia și Argentina în 1994. În preliminarii i-a mers pentru că am avut un noroc chior: grupa noastră a fost singura din istorie în care capul de serie (Grecia) a terminat rușinos pe ultimul loc, iar restul echipelor erau mediocre. Dacă aveam un cap de serie normal, adio calificare. Am fi terminat pe 3 și pierdeam barajul. Dar aici s-au văzut clar limitele concepției sale. Nu poți să joci ca în 1994 fără să-i ai pe teren pe Hagi, Gică Popescu, Dan Petrescu, Ilie Dumitrescu, Selimeși, Răducioiu etc. Încercând să-i înlocuiești cu Mățel, Stanciu, Torje, Chiricheș ș.a.m.d. a ieșit ce a ieșit. E nevoie de un antrenor nou, care și-a luat recent licențele, și care să joace mai bine cu unul care e titular pe la Viitorul lui Hagi, decât cu vreun „stranier”-petardă care lustruiește banca pe la vreo echipă de Serie B.

437475809767997
Vasile Coca  •  20 Iunie 2016, 17:38

Fa-i tu statuie ,decebale!Noi nu uitam ca e in cardasie cu lotul de puscariasi,ca a ratat o intreaga generatie de fotbalisti buni ratand cu orgoliul lui de a fi antrenor si cu jocurile fratilor samsari si ale lui sandu mircea,barajul cu Slovenia,o ecipa,la acea ora mai slaba decat Albania de azi...Noi nu uitam,desi nu ne plac nici iordanescu,nici burleanu,dar decat popesu la FRF,mai bine Burleanu,ca sa crapati de ciuda tu si prunea,prodan,kassai,si toti cei care ati pus umarul la distrugerea fotbalului in ultimii 26 de ani.

Vezi toate comentariile (33)
Comentează