INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  GERMANIA - FRANȚA 0-2

Erou la Rio, sinucigaș la Marseille » Schweinsteiger ia în calcul retragerea din ”națională” după eliminarea cu Franța

Evra atacă balonul cu capul, Schweinsteiger, cu mâna. Penalty clar! // FOTO Reuters
Evra atacă balonul cu capul, Schweinsteiger, cu mâna. Penalty clar! // FOTO Reuters

Articol de - Publicat sambata, 09 iulie 2016 00:00

Schweinsteiger, 31 de ani, ia în calcul retragerea din ”națională” după penalty-ul făcut cadou Franței.

"Echipa își va urma drumul. Eu? Eu vreau să-mi limpezesc un pic gândurile și apoi voi lua o decizie". Cu aceste cuvinte s-a despărțit Bastian Schweinsteiger de jurnaliști joi seară, după semifinala pierdută în fața Franței. Iar tabloidul Bild e aproape sigur: "Căpitanul Mannschaftului își va anunța retragerea". La 31 de ani.

Din rău în rău

Adevărul este că de la finala Mondialului 2014, unde a fost eroul Germaniei, sacrificându-și sănătatea pentru triumful suprem, mijlocașului în vârstă de 31 de ani i-a mers numai rău. Chinuit de accidentări, a făcut figurație și la Bayern, în stagiunea imediat următoare, și la Man. United, sezonul trecut.

Iar la Euro 2016 a ajuns mai degrabă datorită statutului său. Pentru că, accidentat încă din martie, tot la "națională", și nerefăcut complet, Schweini n-ar fi avut ce căuta în Franța. Low i-a dat la început un job part-time și a fost OK. Chiar a ajutat echipa.

Kaputt!

Dar când tensiunea turneului a crescut, iar lui i s-a cerut tot mai mult, a capotat. Penalty ratat în "sfertul" cu Italia, apoi probleme la genunchi și acest henț stupid în semifinala cu Franța, amendat de "centralul" Rizzoli cu penalty. Exact într-un moment în care echipa sa era pe val. Momentul în care eroul de pe Maracana a devenit sinucigașul de la Marseille.

Renunță și Low?

Selecționerul Joachim Low, 56 de ani, și-a prelungit contractul cu Federația germană încă din 2015. Pentru 2 ani, până la CM din Rusia (2018). Dar joi seară, după fluierul final al semifinalei cu Franța, nu mai era sigur că va continua. "Am să mă mai gândesc", a răspuns el când jurnaliștii l-au întrebat "vă vedem din nou pe bancă în 31 august, la amicalul cu Finlanda?".

"Bad Boys"

Stefan Kretzschmar, o legendă a handbalului german, a comentat cu umor hențurile lui Boateng, cu Italia, și al lui Schweini, cu Franța. El a postat pe Instagram un fotomontaj în care cei doi apar pe terenul de handbal: "Ei au jucat bine la Euro, dar de două ori i-au imitat pe «Bad Boys»". Bad Boys fiind naționala de handbal a Germaniei devenită campioana Europei în ianuarie.

"Nu știu de ce m-am dus cu mâna spre minge. Poate că a fost o reacție, un reflex. Probabil m-am gândit că trebuie să resping cumva acel balon"
Bastian Schweinsteiger, căpitan Germania

120de selecții și 24 de goluri are Schweini în "naționala" Germaniei

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
ortega
ortega  •  09 Iulie 2016, 09:43

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close