INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  ROMÂNIA - ALBANIA 0-0

EURO trist » Alibec a primit cea mai importantă șansă la națională și a sfârșit prost: accidentare dură

Alibec a rezistat pe teren doar 57 de minute // Foto: Alex Nicodim
Alibec a rezistat pe teren doar 57 de minute // Foto: Alex Nicodim

Articol de GSP - Publicat luni, 20 iunie 2016 00:00

Alibec a primit cea mai importantă șansă la națională și a sfârșit prost: accidentat la genunchi, a părăsit terenul pe targă după mai puțin de o oră.

Denis Alibec l-a convins, în sfârșit!, pe Iordănescu, însă titularizarea n-a constituit tocmai un premiu pentru golgeterul campioanei României.

A fost o seară cu ghinion, o partidă încheiată în lacrimi, pe targă. Denis s-a accidentat la genunchiul stâng, ca urmare a unui duel cu Basha, o fază în care albanezul nu l-a lovit, doar l-a dezechilibrat și românul a aterizat rău.

Atacantul de 26 de ani s-a prăbușit imediat și a fost scos pe margine, înlocuit imediat cu Torje. Durerea și rapiditatea cu care Alibec și colegii lui au solicitat schimbarea au arătat că problemele vârfului pot fi foarte serioase, inclusiv o posibilă afectare a ligamentelor, întrucât jucătorul a evitat să mai pună în pământ piciorul afectat.

Pentru Denis a fost singurul meci în care a apărut ca titular la Euro, după ce mai fusese utilizat în finalul jocului cu Franța. Iordănescu nu e un admirator al "astralului" și a evitat să-l folosească mai mult, dar a mizat pe golgeterul giurgiuvenilor întrucât l-a considerat mai potrivit pentru atacuri poziționale, în stilul pe care îl prevăzuse tehnicianul. Nimic nu a funcționat cum era stabilit. România nu a condus jocul așa cum spera Iordănescu.

Alibec a avut o singură acțiune importantă, un moment din prima parte în care a trecut de doi adversari cu piruete spectaculoase și a șutat spre vinclu, un pic pe lângă poarta lui Berisha. Următorul episod important în care a fost implicat, accidentarea și înlocuirea.

Ne-au "tăiat" de la început

Albanezii au jucat extrem de agresiv, așa cum se comportaseră și în partida cu Franța. În primele minute, Mățel și Hoban au făcut cunoștință cu răutatea adversarilor. Lenjani l-a lovit cu cotul în cap pe Mățel, apoi Basha a avut o intervenție din arte marțiale, cu talpa lipită pe umărul lui Hoban.

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează