INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  FRANȚA - ISLANDA 5-2

Giroud, Griezmann și Payet, autori duminică a 4 goluri și 4 assisturi la cele 5 reușite, continuă să impresioneze: ”Cel mai frumos trio european”

Articol de - Publicat marti, 05 iulie 2016 00:00

Franța și-a dat drumul la joc și a făcut spectacol, fără a mai avea emoții, abia în "sferturi".

Islanda a fost pulverizată de teribila forță a ofensivei lui Didier Deschamps. Patru din cele cinci goluri ale "cocoșilor" au purtat duminică semnătura lui Giroud, "dublă", Griezmann și Payet. "Avem cel mai performant și cel mai frumos trident de atac de la acest Euro", s-a entuziasmat Yannick Stopyra, fostul vârf, 55 de ani, autor a 11 goluri în 33 de selecții, și actualul șef al scouterilor lui Bordeaux.

Griezmann obosit?

Criticat și acuzat că e prea obosit, Griezmann a ajuns la 4 goluri (lider), cea mai bună realizare a unui francez într-un turneu final de la Platini (9 în 1984). Antoine a contribuit și cu 2 assisturi la acest 5-2, fiind cel mai implicat "cocoș". Golul cu Islanda a venit după o fază-șnur, de 14 pase, și "lunetistul" lui Atletico a frânt o serie neagră de 648 de minute fără reușită pe "Stade de France".
Giroud, care a deschis și a închis tabela, l-a și servit pe Griezmann la ultimul gol înaintea pauzei. Iar Payet "a intrat mereu în inima jocului și trebuie să rămână pe stânga în 4-2-3-1", consideră Stopyra.

"Spre deosebire de Messi, Griezmann se și apără deseori, coboară mult cu adversarul. E mereu unde se află mingea și creează pericol"
Yannick Stopyra, fost atacant francez

7 goluris-au dat în meciul de duminică, performanță egalată după 16 ani, Olanda - Iugoslavia 6-1

5 reușitecu capul la acest Euro are Franța, Giroud, Griezmann, Pogba, 3 peste orice altă echipă

10 goluriîn ultimele 9 meciuri jucate ca titular a înscris Giroud pentru "naționala" lui Deschamps

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează