INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  ROMÂNIA - ALBANIA, DUMINICĂ, 22:00, GSP.RO, DOLCE 1, PROTV

Ies la iveală episoade incredibile din perioada de pregătire a ”tricolorilor” pentru Euro: ”Iordănescu se roagă la Satana”

Articol de - Publicat sambata, 18 iunie 2016 00:00

Fostul masor al naționalei, Victor Hexan, vorbește despre atitudinea autoritară a selecționerului și descrie cum i-a bulversat pe Sânmărtean și Pantilimon la amicalul cu Lituania din martie

Fostul masor al echipei naționale, Victor Hexan, face parte acum din noul staff al lui Mircea Lucescu la Zenit, cu care va pleca în primele stagii de pregătire în Austria și Elveția. Înainte de a începe treaba în Rusia, Hexan face însă dezvăluiri incredibile din sânul "tricolorilor", povestind episoade de culise cu Tata Puiu în postura de actor principal.

"Nu-mi permit să pun în discuție calitățile profesionale ale lui Iordănescu, dar pot să arăt care este latura lui umană. Degeaba face parade cu iconițe, fiindcă, de fapt, se roagă la Satana, nu la Dumnezeu!", punctează Hexan.

"Ne-a umilit pe toți"

El subliniază că "Generalul ne-a umilit pe toți cei din vechiul staff medical și ne-a tratat doar cu dispreț. Și-a făcut treaba cu noi, apoi n-a avut niciun fel de resentimente să ne arunce peste bord, fiindcă această decizie este sută la sută operațiunea lui. Afișează credință în Dumnezeu, dar n-are în el niciun pic de dragoste față de aproape.

Citeam recent o carte despre Hannibal, în care era descris felul deosebit în care avea grijă de soldații lui, și în timpul campaniilor războinice, și după aceea. În schimb, Iordănescu n-a știut cum să-și abandoneze mai repede soldații care l-au servit cu credință în atâtea bătălii!".

"Dacă mai râzi cu jucătorii în ziua meciului, zbori!"

Trece apoi la descrierea câtorva întâmplări de la lot, petrecute chiar la începutul acestui an, cu intenția de a descrie comportamentul lui Iordănescu la "națională". Hexan: "S-a nimerit ca, de ziua mea, pe 23 martie, să fie meciul amical cu Lituania. N-am anunțat pe nimeni, n-am vrut să fac tam-tam, fiindcă nu doream să deranjez.

Dar, la masă, m-am așezat cu Raț și cu Hoban. Știindu-mă de atâția ani, Răzvan și-a amintit de eveniment, mi-a zis «La mulți ani!», la fel Ovidiu, am dat să schimbăm câteva vorbe în liniște, dar mă trezesc că sunt convocat în fața hotelului de Iordănescu. A început să țipe la mine, să mă amenințe că mă dă afară. «Dacă mai râzi cu jucătorii în ziua meciului, zbori! Imediat!». Am vrut să-i explic simplu, dar n-am mai apucat. «Nu-mi comentezi mie aici! Ai înțeles?»".

Înainte de meci: "Sânmărtean, nu driblezi!". La pauză: "De ce nu driblați?"

Evocă și un moment incredibil cu Sânmărtean, petrecut tot la partida cu Lituania: "În vestiar, înainte de partidă, îi spune lui Lucian «Vezi, tu nu începi acum să iei mingea de capul tău, s-o ții la picior, să-i driblezi pe toți. Dai drumul la minge, că vreau să pasăm!». I-a luat tot elanul lui Sânmărtean, care, în prima repriză, a evitat să facă vreun dribling. La pauză, când era 0-0, Iordănescu s-a înfuriat. «Băi, ce fotbaliști sunteți voi? N-aveți personalitate? Scoateți oamenii din joc, mai driblați!». Au rămas băieții mască! N-a mai înțeles nimeni nimic, pe Sânmărtean l-a și schimbat imediat după pauză".

"Generalul s-a înfuriat când l-a înfruntat Panti"

Iar un alt episod îl are în prim-plan pe Pantilimon: "Vă dau scris că, atâta vreme cât Iordănescu va mai fi la lot, Costel nu va mai apăra. Tot înaintea partidei cu Lituania, Iordănescu a început să țipe la el, n-am remarcat exact subiectul, fiindcă am prins doar pe final. Panti însă l-a întrebat de ce trebuie să se răstească la el. «Ce-am făcut?». Generalului nu i-a convenit deloc atunci că l-a înfruntat, fie și cu o vorbă. Nu suportă nicio replică. Cu Iordănescu nu există dialog. Totul trebuie să fie executat cu ochii închiși, indiferent ce dictează".

"Am văzut la televizor scena frumoasă în care Iordănescu își îmbrățișa copiii înaintea partidei cu Franța. S-a gândit vreo secundă ce rău a făcut copiilor noștri? Ei n-ar fi vrut să se bucure la fel pentru munca părinților lor, care au contribuit la calificare, pe bucățica lor, alături de antrenor? E urât ce-a făcut!"
Victor Hexan, fost masor România

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (51)
ciuleavvictorms
ciuleavvictorms  •  19 Iunie 2016, 00:24

bieti "ziarristi" nesportivi, de ce e nevoie sa traiti in mizerie, nu va place fair play-ul? in stil tipic, dambovitean, va bateti cuie in talpi de pomana; cei cu creier vor intelege scarba din sufletul vostru negru si lipsa de caracter specifica! nu va documentati si voi, scuipati peste tot ca niste milogi si apoi daca e cazul tot voi stergeti scuipand in alta parte! mi-e mila de voi si imi exprim compasiunea pentru astfel de indivizi care nu au nici un dumnezeu, nici parinti, nici neam, nici tara!

malmo
malmo  •  18 Iunie 2016, 21:40

Este o voba: "Nu iesa fum fara foc"... Eu nu cred ca toate afirmatiile facute in acest context inclusiv afirmatiile facute de dr Pompiliu Stoian sunt fara un sambure de adevar. Exista evident ca exista si o anumita frustrare, motivata binenteles, dar afirmatiile le consider credibile.... Toata stima ptr Victor Hexan! Are o istorie bogata la nationala Romaniei Ma ingrijoreaja ce se va intimpla din minutul 60 cu nationala Romaniei. Se va repeta scenariu din meciul cu Elvetia?

gigelos
gigelos  •  18 Iunie 2016, 17:44

Ciudat! Iordanescu se roaga la Piturca?

Vezi toate comentariile (51)
Comentează