INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  FRANŢA

Protejat ? Benzema, suspendat doar 3 luni de la "națională" pentru implicarea în scandalul "Valbuena"

Articol de - Publicat sambata, 12 decembrie 2015 00:00

Atacantul lui Real n-a fost trimis la Comisia de Disciplină și nu i s-a aplicat codul etic impus "cocoșilor". În plus, Noel Le Graet i-a cerut lui Valbuena să-l ierte pe Benzema

În 2012, Yann Mvila a fost exclus de federație (FFF) un an și jumătate pentru că a "evadat" din cantonamentul "naționalei" U21 ca să petreacă mai multe ore într-un night-club. În 2015, Karim Benzema a luat doar 3 luni temporare de suspendare după ce a vrut să-l șantajeze pe coechipierul Mathieu Valbuena cu o înregistrare XXX chiar în interiorul bazei de pregătire Clairefontaine! N-a fost trimis la Comisia de Disciplină și a scăpat de codul de bună conduită ce se aplică selecționatelor Hexagonului.

Singurul care a hotărît a fost președintele FFF, Noel Le Graet: "Benzema nu va mai fi convocat. Sancțiunea e valabilă pînă în martie 2016, dar poate fi extinsă și la Euro, dacă situația juridică nu se schimbă". Totuși, pînă în martie, "cocoșii" nu joacă nici un meci!

În același timp, Le Graet i-a transmis lui Valbuena: "Trebuie să știm să iertăm. Cei doi își pot strînge mîna ca să joace împreună". Și a ironizat victima șantajului: "Nu poți lăsa oriunde telefonul cu înregistrări intime".

"Nu cred că Benzema e un infractor, dar a încălcat codul etic. E mai puțin grav ce a făcut el decît să ieși noaptea într-un bar? Oamenii s-au săturat, vor să vadă o «națională» curată"
Christophe Dugarry, fost internațional francez

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close