INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  ROMÂNIA - ALBANIA 0-1

Staff-ul a fost de pomană » România a șocat la Euro cu o condiție fizică dezastruoasă

În Germania, Papadopoulos, 51 de ani, a colaborat cu antrenori precum Heynckes, Stevens și Wilmots // FOTO Raed Krishan
În Germania, Papadopoulos, 51 de ani, a colaborat cu antrenori precum Heynckes, Stevens și Wilmots // FOTO Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat marti, 21 iunie 2016 00:00

FRF a angajat înaintea turneului final un preparator german fost în Bundesliga, un specialist de a cărui capacitate Iordănescu nu s-a folosit.

"Naționala" română a fost eliminată de la Euro încă din faza grupelor, ceea ce s-a mai întâmplat și în trecut. Ce nu s-a mai văzut și România a etalat în Franța: condiția fizică dezastruoasă pentru o formație implicată la un asemenea nivel. Cum s-a ajuns la o asemenea stare?

Antrenorii și ziariștii se miră

Iordănescu a avut timp suficient să pregătească echipa, pentru asta a forțat încheierea campionatului mai devreme decât era prevăzut și și-a condus jucătorii într-un cantonament din Italia. Unde a programat antrenamente tari, exagerat de dure, potrivit unor surse.

"Programul a fost ca la o echipă de club aflată în presezon, doar că naționala era formată din fotbaliști veniți la finalul sezonului, nu din vacanță! Asta e explicația oboselii echipei", lămureşte o persoană care cunoaște metodele de lucru utilizate înainte de Euro.

Cel mai tare au sărit în ochi evenimentele din partida cu Elveția, în care românii arătau ca niște amatori nimeriți într-o partidă de profesioniști. Chinuiți de cârcei, au cedat complet în ultima parte a jocului.

"N-am mai văzut în viața mea, de când mă uit la fotbal, echipe cu cârcei la Cupe Europene și Mondiale!", s-a mirat Șumudică, antrenorul campioanei Astra.

Preparator degeaba

France Football a remarcat aceleași carențe la "tricolori" și în meciul cu Albania: "România a dominat în prima repriză, apoi a suferit din punct de vedere fizic". Mai puternici și determinați la maximum, albanezii au mai evidențiat o dată problemele de pregătire ale oamenilor Generalului.

Un defect surprinzător, în condițiile în care Federația a angajat înaintea Euro un preparator fizic cu un CV care depășește nivelul fotbalului românesc. Christos Papadopoulos, un german de origine greacă, a lucrat pe aceeași poziție la Stuttgart, în prima divizie germană.

A prins chiar o perioadă mai bună decât cea pe care au parcurs-o șvabii în ultimii ani, pentru că neamțul a lucrat la șvabi inclusiv în 2012, când Stuttgart a bătut-o pe Steaua la București cu 4-1. Într-un duel direct al preparatorilor fizici cu Thomas Neubert.

Prezența lui Papadopoulos în staff contează însă mai puțin decât conta în Bundesliga. Pentru că Iordănescu nu-i permite să-și îndeplinească rolul normal al unui preparator. Selecționerul a preferat să-și facă propriul program de pregătire, nu a avut încredere în experienţa achiziției din staff.

3secunzi a avut Iordănescu, cu toții foști antrenori principali în Liga 1: Daniel Isăilă, Ionuț Badea și Viorel Moldovan

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
polistul68
polistul68  •  21 Iunie 2016, 16:00

Iordanescu poate fi acuzat de multe...de foarte multe ..dar sa il acuzi ca nu a stiut sa faca rpegatirea, ca a facut antrenamente prea dure....oricine a jucat fotbal, fie si la nivelul ligii a 4-a, stie ca, conditia fizica su nu se face in 2 saptamini....pot6i sa aduci nu stiu ce preparator, poti sa iei nu stiu ce medicamente..in 2 saptamini nu iti faci conditia fizica. Cind o sa putem intelege, ca asta e valoarea lotului ? Cind o sa intelgem ca, daca nu ai continuitate, daca nu njoci constant, nu poti avea o conditie fizica buna ? Sunt exceptii, la fotbalisti seriosi, care desii sutn rezerve, se antreneaza exemplar. Dar nu e cazul romanilor. Nu poti sa speri la mai mult, de la jucatori care joaca si nu prea in campionatul Turciei, la echipe medii, sa faca un meci fabulos contra Elvetiei. E ca si cum te-ai lua la itnrecere cu un Mercedes, tu avind Logan.

1019483744751879
Fota Eugen  •  21 Iunie 2016, 14:19

Terminati ma odata pt totdeauna cu prostiile astea....In preliminarii cum au jucat? Exact ca nise cizme, mai rau poate decat acum.Cautati in alta parte.Rupeti raul de la radacina.Mi-am dat seama ce jurnalisti sportivi nepregatiti avem.Au fost aia de la digi care ne comparau cu Grecia atunci cand a castigat CE. Altii spuneau ca putem ajunge in semifinale.Radeam in fata televizorului.Chiar nu se vedeau sau auzeau cat de ridicoli sunt?Pana cand statul nu incepe sa ajute cluburile nu vom realiza nimic. Ajuta-i sa se ridice, scapa echipele de falimente si insolventa si dupa aceea poti culege roadele. Dar daca ne conduc doar corupti si incompetenti , ce sa facem?Cand mai baga cate o primarie bani la o echipa , sariti ca arsi voi jurnalistii. Acum culegeti ce-ati semanat: incompetenta, mizerie si multa coruptie. Ajuta-i gen fonduri europene. Daca nu-si indeplinesc obiectivele( centre de juniori, infrastructura , pune-i sa returneze banii.Suntem o natie *** cu multi incompetenti si f multi corupti.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  21 Iunie 2016, 09:28

...foarte bine ...sa l punem antrenor pe Papastratos asta ...ca sa si merite banii ...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează