INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  FEROE - IRLANDA DE NORD 1-3

VIDEO Cap, gol și sînt lideri! Irlanda de Nord a depășit România în clasament după victoria cu Feroe

Deși ținut de adversar, McAuley (în verde) reușește să trimită mingea spre poartă. Și să deschidă scorul // Foto: Reuters
Deși ținut de adversar, McAuley (în verde) reușește să trimită mingea spre poartă. Și să deschidă scorul // Foto: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 05 septembrie 2015 00:00

Din trei centrări, nord-irlandezii au învins și au trecut pe locul 1, dar s-au eliberat doar după ce adversarii au rămas în 10.

Fundașul central McAuley, care marcase și la 2-0 cu Feroe la Belfast, a reușit aseară o "dublă". Iar Lafferty a închis meciul. Însă ultimele două goluri le-au înscris după eliminarea lui Edmundsson.

VIDEO: Vezi AICI golurile!

Singura strategie a jocului nord-irlandez. Centrare, finalizare! Dacă se poate, cu capul. Așa au ajuns acum, după 7 etape, să fie primii în grupa F. Așa speră să se califice la un turneu final după 30 de ani de așteptare (de la CM 1986). La primul lor Euro.

Aeriene peste gazonul artificial

Aseară, verzii s-au adaptat rapid pe stadionul Torsvollur din Torshavn. Iarba artificială nu-i putea incomoda, pentru că mingile lor sînt mai mult prin aer, rareori pe gazon. Și au deschis scorul în minutul 12. Cum altfel? Lovitură liberă, parabolă Norwood, deviere McAuley. 0-1, la întîiul balon cadrat. Același stoper care înscrisese și în tur, la 2-0 pe 11 octombrie, în Windsor Park.

Totuși, deși conduceau, iar adversarii nu le puneau mari probleme, britanicii au făcut un pas în spate. Și au fost taxați imediat. La o aruncare lungă de la margine, Dallas n-a degajat, fiind deposedat în propriul careu. Edmundssson a egalat din 4 metri (36). Pauză, cu 2-1 raportul șuturilor pe poartă în favoarea nordicilor.

O victorie și sînt calificați

La 1-1, repriza a doua putea fi periculoasă pentru oaspeți. Dar tacklingul lui Edmundsson s-a transformat în al 2-lea "galben". Eliminare (65). Și, cu un om în minus, feroezii au cedat total.

Minutul 71, 1-2: centrare Brunt, la o lovitură liberă. Și tot McAuley a înscris, cu capul.

Minutul 75, 1-3: altă minge în careu, Lafferty, șut din întoarcere.
După cea de-a 5-a victorie, jucătorii lui Michael O'Neill sînt lideri și au 4 puncte avans față de Ungaria (locul 3). Pe care o vor înfrunta luni chiar la Belfast. Încă un succes și sînt la Euro!

4 șuturi pe poartă a avut Irlanda de Nord aseară, în fața feroezilor

6 goluria marcat Lafferty în 7 meciuri disputate în aceste preliminarii

FEROE - IRLANDA DE NORD    1-3

(Edmundsson 36 - McAuley 12, 71, Lafferty 75)

FEROE: Nielsen - Naes, Nattestad, Faero, Sorensen - Vatnhamar, Henriksen (83 K. Olsen), Benjaminsen (87 Baldvinsson), Hansson, Holst (76 Justinussen) - Edmundsson. Antr. L. Olsen

IRLANDA DE NORD: McGovern - McLoughlin (70 Magennis), Evans, McAuley, Brunt (83 Ferguson) - S. Davis, Norwood, Baird, Dallas - McGinn, Lafferty (78 McNair). Antr. M. O'Neill

A arbitrat: Felix Zwayer (Germania)
Eliminare: Edmundsson (65)

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează