INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  PORTUGALIA - ȚARA GALILOR 2-0

VIDEO Ronaldo planează și califică Seleção » Portughezii au reușit prima victorie de la EURO 2016 și s-au calificat în finală, 2-0 cu Țara Galilor

Ronaldo survolează apărarea galeză și plasează cea mai puternică lovitură de cap. 1-0 // FOTO Reuters +1   FOTO
Ronaldo survolează apărarea galeză și plasează cea mai puternică lovitură de cap. 1-0 // FOTO Reuters

Articol de , - Publicat joi, 07 iulie 2016 00:00

Prima victorie lusitană în 90 de minute la acest Euro. Și, după 12 ani, Cristiano joacă iar finala CE. Aseară, gol și assist pentru CR7.

Parc OL, Lyon, aseară. Cristiano și Bale, lideri, parteneri în atacul fulminant al Realului, și-au strâns mâinile și s-au privit câteva clipe. Ochi în ochi. Ochi de gheață! Lusitanul și galezul nu mai erau colegi, deveniseră rivali. Se înfruntau prima oară la "națională" și niciunul nu voia să cedeze.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Britanicul ar fi dat orice să-l aibă pe Ramsey lângă el, dar locotenentul său, blondul cu 4 pase decisive și un gol la Euro, urmărea meciul din tribună. Suspendat, ca și Davies. "Cel puțin, am scăpat și eu de Pepe", s-a gândit Gareth. Stoperul iberic, accidentat! A insistat să joace. N-a putut.

Penalty nevăzut

Portughezii, a 5-a oară în semifinalele CE în 7 participări, au avut un moment fierbinte în careul advers, în minutul 10. Mingea centrată de Nani se îndrepta spre Ronaldo, dar căpitanul a fost prins de gât agresiv în careul mic de Collins, fundașul insular cu alură de rugbyst. Nu s-a dat nimic, pentru că arbitrul suedez Eriksson, businessman milionar, era departe de fază.

Aceasta a fost una dintre rarele situații periculoase din prima repriză. Una slabă, fără ritm, fără accelerări și cu un singur șut pe poartă. Al lui Bale (23), scăpat pe contraatac și încercând o rachetă de la 30 de metri. Prinsă însă de Rui Patricio.

10 din 12 goluri după pauză

Ronaldo aștepta partea a doua. Până acum, avea 11 goluri la turneele finale, 9 marcate după pauză. Și n-au mai trecut decât cinci minute. Când s-a înălțat la cornerul lui Joao Mario, Cristiano parcă era un vultur plutind deasupra prăzii numită Chester. Și ce lovitură de cap!

Hennessey, portarul galez, dădea din mâini disperat, sperând să se lovească mingea de el. Dar balonul era deja în plasă! 1-0 (50). Al 9-lea gol la Euro pentru CR7. Nu era decât începutul, lusitanii se lansaseră. Șut Ronaldo, deviat de Nani (Renato era în ofsaid). 2-0. În doar trei minute, prima semifinală era decisă.

Vor fi ei surprizele?

Portugalia, locul 3 în grupa F, cu 3 egaluri și 3 puncte, trecând apoi de "optimi" și "sferturi" câștigând în prelungiri și la penaltyuri, a învins aseară în premieră în 90 de minute la acest turneu. Și va juca duminică finala Euro după 12 ani. Cristiano era și atunci pe teren. În 2004, acasă, la Lisabona, a pierdut uluitor în fața Greciei. 0-1. Poate pe 10 iulie 2016 el și colegii săi vor fi surprizele în ultimul act. Ori cu nemții, ori cu francezii.

3semifinale de Euro are Ronaldo, unicul cu o asemenea performanță

5șuturi pe poartă a tras Portugalia aseară, toate după pauză; Wales a avut doar 3, două în repriza secundă

 portugalia tara galilor 2 0

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI!

Save

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
gsp.oficial
gsp oficial  •  07 Iulie 2016, 19:02

@para.para și @adrian_d_mihai: Seleção înseamnă "echipă națională" în portugheză. E adevărat că în fotbal asociem cuvântul mai mult cu echipa Braziliei, dar asta nu înseamnă că este folosit eronat în acest context. Denumirea completă a echipei naționale de fotbal a Portugaliei se traduce astfel: "A Seleção Portuguesa de Futebol". Deci și Portugalia este Seleção :)

adrian_d_mihai
adrian_d_mihai  •  07 Iulie 2016, 15:55

Fratele meu, cine ti-a dat voie sa postezi titlurile astea in gazeta? Vad ca deja te-a tras cineva de urechi inaintea mea, dar o spun si eu: cand cineva spune "Selecao" lumea toata intelege ca este vorba despre Brazilia...

para.para
para.para  •  07 Iulie 2016, 15:41

Cand am citit titlul de tip clickbait "Selecao" ma gandeam ca bietul CR7 a calificat Brazilia. Bravo ba gesepistule fecesebist, ai facut rating cu titlul tau.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează