INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  GRUPA C

Anghel Iordănescu, afectat după primul meci de la București: „Am avut o tristețe enormă”

Anghel Iordănescu +14   FOTO
Anghel Iordănescu

Articol de GSP - Publicat luni, 14 iunie 2021 12:35 / Actualizat luni, 14 iunie 2021 13:24

Anghel Iordănescu (71 de ani), fostul selecționer al României, s-a declarat extrem dezamăgit de absența României de la EURO 2020.

Duminică, Bucureștiul a găzduit primul meci din grupa C de la EURO 2020. Pe „Arena Națională”, Austria a învins Macedonia de Nord cu 3-1, meci urmărit de Anghel Iordănescu.

Anghel Iordănescu, afectat după Austria - Macedonia de Nord: „Am avut o tristețe enormă”

Fostul selecționer a fost întristat de faptul că „naționala” României absentează de la un turneu final în cadrul căruia se joacă meciuri inclusiv la București.

„Am avut o tristețe enorm de mare, ar fi putut foarte bine echipa națională a României să ne reprezinte, să fie la această competiție unică, prin prisma faptului că ne numărăm printre orașele la care UEFA a apelat. Puteam și noi să fim prezenți.

Am avut această tristețe când am văzut Austria și Macedonia la București. Garantez că puteam fi ușor în locul uneia dintre cele două echipe. După un joc cu Islanda și unul cu câștigătoarea dintre Bulgaria și Ungaria, puteam să fim prezenți la EURO. 

Puteam să emitem pretenții și să câștigăm. Aveam potențial să obținem participarea la Campionatul European”, a declarat Iordănescu la Pro X. 

Anghel Iordănescu: „Îl susțin pe Mirel Rădoi”

Sub comanda lui Mirel Rădoi, România a ratat calificarea la EURO 2020, fiind învinsă de Islanda în semifinalele barajului de calificare, scor 1-2. Anghel Iordănescu susține că îl sprijină pe actualul selecționer, dar se întreabă dacă nu cumva numirea lui în această funcție a venit prea devreme. 

„Sunt unul dintre oamenii care îl susține pe Mirel Rădoi. Îl cunosc foarte bine, știu cât este ambițios, că este un om pregătit, care în permanență caută să fie la cel mai înalt nivel, dar poate că această funcție a lui de selecționer a venit un pic prea devreme

Acum trebuie să sperăm în continuare, speranța vine de la faptul că el cunoaște cel mai bine ceea ce înseamnă fotbalul românesc. El cunoaște problemele interne de la națională, valoarea fiecărui jucător în parte, are toate datele care pot duce la performanța sportivă”, a adăugat Iordănescu. 

Spun clar: fotbalul românesc încă produce, are resurse. Depinde de noi, de modul în care ne organizăm, în care descoperim aceste talente, le selecționăm și le pregătim. S-a văzut asta, echipa națională de tineret a obținut o performanță cu Mirel Rădoi la Campionatul European U21 din Italia, recent (n.r. - la Campionatul European U21 din acest an) am avut iar rezultate pozitive, deci producem în continuare.

Nu ne rămâne decât să sperăm, să sprijinim activitatea selecționerului în funcție și să credem că putem obține performanțe.

Cred că Franța este în momentul de față echipa cea mai îndreptățită să emită pretenții pentru câștigarea EURO. 

- Anghel Iordănescu

VIDEO. 4 goluri în primul meci jucat pe Arena Națională la Euro 2020

Citește mai multe știri despre EURO 2020:

Fotbalistul de la EURO care l-a lăsat mască pe Victor Pițurcă: „E extraordinar!”

Macedonia de Nord, în centrul unui conflict diplomatic după startul EURO » Reclamații la UEFA din partea autorităților din Grecia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
marcel1974
marcel1974  •  14 Iunie 2021, 15:33

Nu plinge nici un jucator ca nu joaca la euro din contra multi petrec si o duc bine.Nu meritam sa ne calificam nicaieri cu nationala asta. Malta si Feroe nu sant la euro ,noi ca ei am ajuns.

kuba
kuba  •  14 Iunie 2021, 14:59

Mie îmi este Rușine de acel 0-1 cu Albania , nea “cașchetă “!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează