INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  SEMIFINALE

FOTO Cine mai înțelege deciziile VAR? Contre între Marica și Pițurcă, după fazele controversate: „Viciere clară de rezultat!” vs. „E penalty clar!”

Harry Kane a fost doborât în careul danezilor  // foto: Guliver/gettyimages +5   FOTO
Harry Kane a fost doborât în careul danezilor // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat joi, 08 iulie 2021 00:48 / Actualizat joi, 08 iulie 2021 01:08

Anglia a solicitat un penalty în minutul 75 al meciului cu Danemarca, din semifinalele EURO, scor 2-1 după prelungiri. Nu l-a primit, dar „centralul” Makkelie s-a revanșat în prima repriză de prelungiri, când a dictat lovitură de pedeapsă la un contact minim, într-un moment în care erau două mingi pe teren. 

Anglia se califică în prima finală de Euro din istorie! Semifinala cu Danemarca, decisă de un moment controversat
Anglia - Danemarca
Anglia se califică în prima finală de Euro din istorie! Semifinala cu Danemarca, decisă de un moment controversat

1. EURO 2020. Anglia a cerut penalty la intervenția asupra lui Harry Kane

În ultimul sfert de oră, Harry Kane a căzut în careul danezilor după un contact cu mijlocașul Christian Norgaard. Englezii au cerut penalty, dar „centralul” Jesus Gil Manzano nu a fost înduplecat. Kane reușise să împingă mingea, moment în care Norgaard a pus piciorul în fața sa, doborându-l pe atacantul lui Tottenham. 

Faza a fost verificată și în camera VAR, iar decizia „centralului” spaniol, de a nu acorda penalty, a fost validată.

Părerile pe rețelele de socializare au fost împărțite. Fanii s-au divizat în două tabere, cei care susțin că mai degrabă Kane ar fi faultat și că nu se impunea penalty, și cei care consideră că Anglia a fost neîndreptățită.

+1 FOTO

2. Sterling, penalty controversat în Anglia - Danemarca

Anglia a primit în cele din urmă o lovitură de pedeapsă, în minutul 102. Sterling a pătruns din flancul drept și a căzut în careu, după un presupus contact cu Maehle. Faza a fost verificată în camera VAR, dar decizia inițială, cea de penalty, nu a fost schimbată. Harry Kane a ratat inițial lovitura de pedeapsă, dar a fost atent pe urmărire și a făcut 2-1.

Cine mai înțelege deciziile VAR? Contre între Marica și Pițurcă, după fazele controversate: „Viciere clară de rezultat!” vs. „E penalty clar!”
FOTO: Captură @Pro TV

Căderea lui Sterling, fotbalist recunoscut pentru desele simulări, a devenit subiect de glume pe rețelele de socializare. „Centralul” Danny Makkelie nu a fost nici el iertat de fanii furioși. 

  • „Ar trebui să își facă bagajul pentru Jocurile Olimpice. Echipa britanică de sărituri oricum este slabă”. 
  • „O simulare grosolană. Dar ce mai mai miră la Sterling?” 
  • „Ce făceau cei din camera VAR? Oare care e jocul lor favorit?”
Cine mai înțelege deciziile VAR? Contre între Marica și Pițurcă, după fazele controversate: „Viciere clară de rezultat!” vs. „E penalty clar!”

În momentul în care a dictat penalty-ul, pe teren se aflau două mingi. În cursa spre careu, Sterling a fost aproape să atingă și celălalt balon. Nici acest lucru nu a fost observat de arbitrii din camera VAR. 

Cine mai înțelege deciziile VAR? Contre între Marica și Pițurcă, după fazele controversate: „Viciere clară de rezultat!” vs. „E penalty clar!”
Sterling aproape să joace cu două mingi la faza penalty-ului / FOTO: Captură @Pro TV

Experții EURO s-au contrazis

Ciprian Marica (35 de ani) și Victor Pițurcă (65) s-au contrat în studioul PRO TV pe tema penalty-ului primit de Anglia:

  • Ciprian Marica: „Dacă ăsta e penalty, și cu VAR, atunci nu mai am pretenții de la arbitrii români! Nu văd nici măcar o atingere, nu îl jenează, nu îi tremură piciorul! Să nu verifice faza mi se pare strigător la cer. Consider că este o viciere de rezultat, din păcate Anglia merge mai departe cu o fază controversată. Anglia, per total, nu a impresionat nici în grupe, nu a jucat deloc spectaculos, doar cu Ucraina a jucat bine. Trist că se termină așa acest joc, păcat, pentru că danezii au muncit să fie aici. Să fii eliminat pentru o astfel de decizie a arbitrului, care nici măcar nu consultă VAR-ul, mi se pare bizar...”
  • Victor Pițurcă: „Eu cred că a fost penalty, în primul rând pentru că l-a dat arbitrul. Atunci nu mai contează ce zice lumea. Am văzut multe faze de genul ăsta când Ciprian juca. Faza s-a derulat cu o rapiditate extraordinară. El a fost atins, se vede clar, probabil asta a fost părere celor de la VAR. Se vede foarte clar!”

Citește și alte știri de la Euro 2020: 

Primul gol din lovitură liberă de la Euro 2020, dar englezii sunt furioși: „Trebuia anulat! Contravine regulamentului”

A intrat în istoria naționalei Angliei după meciul cu Danemarca! Ce record a fost doborât

„Fenomenul” Danemarca, explicat de fotbalistul trecut prin Liga 1 și antrenat de Kasper Hjulmand: „Suntem mai puternici ca în '92, putem bate Anglia!”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședință CHEIE la Rapid: Dan Șucu a luat deja decizia în cazul lui Cristiano Bergodi!


Comentarii (14)
alexutu7
alexutu7  •  08 Iulie 2021, 10:18

Jesús Gil Manzano????? Doamne Dumnezeule... :))))

ciuke
ciuke  •  08 Iulie 2021, 09:37
Postat de polistul68 pe 08 Iulie 2021, 09:15

Penalty acordat la limita....nu poti sa judeci un meci, sau un rezultat dupa o faza...Anglia clar a dominat, a jucat fotbal mai mult ca si Danemarca. Si eu sper sa castige Italia, parca e mai "echipa"...in rest, invatati sa acceptati si parerile care difera de alea voastre. Orice om are dreptul la o parere. Incercati sa va puneti in locul arbitrilor, care trebuie sa ia o decizie intr-un minut.

Arbitru poate sa nu vada sau sa greseasca, dar VAR-ul? Mult laudatul VAR ce a pazit? De ce nu a chemat arbitrul sa revada faza? Concluzia este una singura. Daca vor sa te arda, te ard cu arbitru si VAR la un loc.

1cesare
1cesare  •  08 Iulie 2021, 09:33

Pickford ce caută în poarta englezilor? E veriga slabă.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează