INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  ANGLIA - GERMANIA

FOTO Anglia - Germania » „Supersub” Grealish îi trimite pe nemți acasă! » Ultim sfert de oră electrizant pe Wembley

Anglia a învins-o pe Germania, scor 2-0, în cel mai tare meci din „optimile” Euro 2020. A fost ultima partidă a lui Joachim Low pe banca nemților / Guliver/Getty Images +34   FOTO
Anglia a învins-o pe Germania, scor 2-0, în cel mai tare meci din „optimile” Euro 2020. A fost ultima partidă a lui Joachim Low pe banca nemților / Guliver/Getty Images

Articol de , - Publicat marti, 29 iunie 2021 20:55 / Actualizat marti, 29 iunie 2021 21:28

Anglia a învins-o pe Germania, scor 2-0, în „optimile” Euro 2020. A fost ultima partidă a lui Joachim Low pe banca nemților.

Anglia - Germania 2-0 la Euro 2020 » Cronică: „Supersub” Grealish trimite Germania acasă!

Venit de pe bancă, Jack Grealish a i-a făcut mat pe nemți. Implicat și-n faza primului gol, el a dat assistul la al doilea.

Germania era neînvinsă pe Wembley de 7 partide. Cinci victorii, două remize. Dar fiecare serie are un sfârșit. Unul pe care Gareth Southgate l-a semnat cu o strategie criticată inițial și cu o mutare de mare antrenor: Grealish în locul lui Saka. Două mingi i-au fost de ajuns acestuia pentru a-i pune pe nemți pe butuci.

+30 FOTO

Meciul? Nici nu începuse bătălia de pe Wembley și fostul internațional englez Gary Lineker lua foc: "Tocmai am văzut primul unsprezece. Apărare! Apărare! Apărare! Apărare!". Aluzie la formula defensivă a selecționerului Gareth Southgate. La un meci pe Wembley! 

Însă alegerea lui Southgate n-a fost nici pe departe o formă de respect la adresa "dușmanului" istoric, ci mai degrabă o strategie cu care l-a cam surprins pe omologul Joachim Low. Nemții au început un pic mai bine, însă treptat, insularii s-au așezat tot mai comfortabil în scaunul "șoferului". Sterling a expediat un prim avertisment, apoi au urmat mai multe momente fierbinți în careul lui Manuel Neuer. Apărare?! Nici vorbă!

A trebuit să treacă o jumătate de oră pentru ca germanii să se elibereze și să-și treacă în cont o primă ocazie (Werner). Declic? În finalul primei părți, tot supușii Reginei au fost mai aproape de gol, însă Harry Kane, fără reacție, a irosit tot ce construise Sterling.

Părea clar că nu vom avea parte de spectacolul și de dramatismul de luni, cu două "optimi" fantastice, Croația - Spania 3-5 și Franța - Elveția 3-3 (4-5 la pen.). Însă Havertz a deschis partea a doua cu un voleu ce promitea mult. Iar echipa sa a avansat cu toate liniile, semn că nu mai e dispusă să joace preponderent cartea contraatacului. 

Werner, exponentul acestei strategii, a fost retras și el, Southgate a răspuns cu ofensivul Grealish. Urmarea? 1-0, Sterling! Assist? Shaw, văzut bine de Grealish! Finalul? Dramatic. Muller ratează egalarea singur cu Pickford, Kane face 2-0. Assist? Grealish. Și Anglia merge în "sferturi".

Joachim Low își ia adio de la naționala Germaniei după 15 ani. Tehnicianul a anunțat că Euro 2020 e ultimul lui turneu la cârma nemților.

Sfidează UEFA

Căpitanii Harry Kane și Manuel Neuer au purtat banderole în culorile curcubeului. Semn de susținere al comunității LGBT, dar în dezacord cu UEFA, care consideră inițiativa drept politică. Altfel, în semn de solidaritate cu mișcarea Black Lives Matter, jucătorii ambelor echipe au îngenuncheat după intonarea imnurilor.

„Optimile” Euro 2020 - tabloul complet:

  • Țara Galilor - Danemarca 0-4
  • Italia - Austria 2-1
  • Olanda - Cehia 0-2
  • Belgia - Portugalia 1-0
  • Croația - Spania 3-5
  • Franța - Elveția 3-3 (4-5 la penalty-uri)
  • Anglia - Germania 2-0
  • Suedia - Ucraina (marți, 29 iunie, ora 22:00, Glasgow)

Anglia - Germania 2-0

  • Au marcat: Sterling 75, Kane 86

Live+Statistici

Anglia - Germania » Echipele de start

Anglia: Pickford - Walker, Stones, Maguire - Trippier, Rice, Phillips, Shaw - Saka, Sterling - Kane 
Selecționer: Gareth Southgate

Germania: Neuer - Ginter, Hummels, Rüdiger - Kimmich, Goretzka, Kroos, Gosens - Havertz, Müller - Werner
Selecționer: Joachim Löw

Stadion: Wembley (Londra)
Arbitru: Danny Makkelie (Olanda)

Citește mai multe știri de la Euro 2020:

Karim Benzema, spectacol total pe Arena Națională! Atacantul francez, decisiv la ambele porți

Croația - Spania, urmărit cu sufletul la gură de jucătorii lui Sepsi OSK: „Ați atins mingea?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (84)
dora
dora  •  30 Iunie 2021, 11:49

Prea multe meciuri au jucat unii ”acasa”. In plus, englezii vor juca pe teren propriu si semifinalele si finala. Daca vor ajunge acolo. Acesta nu este favoritism ?

albertinhoo
albertinhoo  •  30 Iunie 2021, 00:41

A jucat genial Noul Beckham, chiar daca nu joaca chiar ca David! E mai mult un conducator de joc.

alskar
alskar  •  29 Iunie 2021, 23:47
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (84)
Comentează