INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  FRANȚA - ELVEȚIA

Benzema vine reîncărcat la București: „Presiunea? O cunosc de mic! Asta mă motivează mereu"

Foto: Getty Images +49   FOTO
Foto: Getty Images

Articol de - Publicat joi, 24 iunie 2021 10:35 / Actualizat joi, 24 iunie 2021 11:25

Karim Benzema, prima „dublă” pentru Franța, din octombrie 2015. Cel mai în vârstă francez cu două goluri într-un meci de Euro sau Mondial, la 33 de ani și 186 de zile.

Pe 9 iunie 2008, la doar 20 de ani, Karim Benzema debuta la Euro, chiar împotriva „tricolorilor", la 0-0 în primul meci din grupă. 13 ani mai târziu, pe 28 iunie, atacantul vine în România să joace „optimile" CE pe Arena Națională, în fața Elveției. Reîncărcat psihic, după „dubla" cu Portugalia (2-2).

Karim Benzema l-a depășit pe Zinedine Zidane

Până miercuri, KB19 nu mai marcase la turneul final continental. A avut nevoie de a 3-a participare și de al 31-lea șut pentru a înscrie, în sfârșit. Acum, spre finalul carierei. A devenit cel mai în vârstă francez cu două goluri într-un meci de Euro sau Mondial. Are 33 de ani și 186 de zile. L-a depășit cu mult pe Zinedine Zidane, cu „dublă" la CE 2004 (2-1 cu Anglia), la 31 de ani și 356 de zile.

Karim nu mai punctase de două ori într-o partidă printre albaștri din 8 octombrie 2015, la 4-0 în amicalul cu Armenia. Ultima sa apariție înainte de a fi exclus din lot de Didier Deschamps din cauza scandalului „Valbuena".

29de goluri a marcat Karim Benzema la naționala Franței în 86 de selecții; a reușit șase "duble"

Karim Benzema: „Știam că vor fi și critici”

Mental, vârful e din nou la înălțime. „Știam că, revenind la națională, vor fi și critici. Niciodată nu am renunțat, am avut mereu aceeași dorință de marca, de a-i face pe alții să înscrie. Mi-a reușit. Cum spun de fiecare dată, mă antrenez fără pauză. Presiunea? O cunosc de mic! Asta mă motivează mereu", afirmă Benzema. „Am văzut fericirea fanilor la golurile mele. Bucuria lor îmi dă și mai multă forță. Am nevoie de ei".

60de mingi a atins atacantul francez miercuri, cu 12 mai mult decât Griezmann și cu 18 peste Mbappé

Toată lumea aștepta să marchez de șase ani. Nu mai era nevoie să discutăm pe teren pentru a afla cine bate penalty-ul. Nu există o ordine. Aveam toată încrederea că voi înscrie
- Karim Benzema, atacant Franța

34 de șuturia tras Benzema pentru primele două goluri la Euro; cu Portugalia, 4 mingi spre poartă, două cadrate, două goluri

Francezii surprind: „Lloris merita eliminat"

Chiar francezii îl critică pe arbitrul Mateu Lahoz cel mai mult după 2-2 cu Portugalia. Îi reproșează că nu l-a eliminat pe Lloris la faza primului penalty lusitan, după ce căpitanul „cocoșilor" l-a lovit și cu pumnul, și cu cotul în cap pe Danilo. Și evidențiază acordarea cu ușurință a loviturii de pedeapsă pentru albaștri, Mbappé plonjând în urma contactului cu Semedo.

Fără fundaș stânga la București?

O problemă pentru selecționerul Deschamps. Într-un singur meci, i s-au accidentat ambii fundași stânga. Lucas Hernandez a acuzat dureri la genunchi și a cerut schimbarea la pauză. A fost înlocuit cu alt Lucas, Digne, care a suferit o leziune musculară după doar 6 minute de joc. Până la sfârșit, Rabiot a apărut surprinzător pe acest post. Dacă Hernandez și Digne nu evoluează la București, e posibil ca fundaș stânga să joace Kimpembe, iar în centrul apărării să intre Lenglet.

Citește și alte știri de la Euro:

Campioana mondială joacă în „optimi” pe Arena Națională! Când e Franța - Elveția

Chiar a fost grupa morții! DRAMATISM total în Germania - Ungaria și Portugalia - Franța, cu 8 goluri » Mbappe vine la București!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
magic4ever
magic4ever  •  24 Iunie 2021, 11:54

Au tras arbitrii cu Franta in ultimul hal...francezii daca pierdeau jucau cu Belgia si aveau sanse mari sa plece acasa pentru ca nu joaca nimic,Portugalia a fost mult mai buna...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează