INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  FRANȚA - ELVEȚIA

Când înscrie Mbappe? Atacantul Franței încă nu a reușit să marcheze la Euro 2020

Kylian Mbappe
Kylian Mbappe

Articol de - Publicat duminica, 27 iunie 2021 15:04 / Actualizat duminica, 27 iunie 2021 17:00

Kylian Mbappe (22 de ani), cel mai bine cotat jucător al naționalei de un miliard de euro, e singurul atacant titular al Franței care nu a punctat încă la Euro.

Nu-l putem uita pe Olivier Giroud. La Mondialul din 2018, atacantul lui Chelsea a jucat în toate cele 7 meciuri ale Franței, a șutat de 13 ori la poartă în timpul turneului, dar nu a înscris nici măcar o dată. Zero goluri! Și totuși, „les Bleus” au fost campionii lumii. La fel, la precedentul titlu mondial al „cocoșilor”, la CM 1998, Stephane Guivarch, vârful titular în ultimul act, nu a marcat deloc în drumul spre trofeu.

Kylian Mbappe, cele mai multe șuturi

Kylian Mbappe, starul în plină ascensiune al lui Didier Deschamps, cel mai bine cotat jucător al naționalei de un miliard de euro, este singurul din „tridentul” ofensiv albastru care nu a punctat la acest Euro, primul său turneul final continental. Karim Benzema are două goluri, Antoine Griezmann, unul.

Mbappe a evoluat cel mai mult dintre cei trei (270 de minute, maximum; Griezmann 267, Benzema 255), i-a depășit pe ceilalți doi la număr de șuturi (8, față de 7 Benzema și 5 Griezmann) și la driblinguri reușite (8; Karim 4, Antoine 1), însă nu a găsit calea spre plasă. Nu încă.

160 de milioane de euroeste cota lui Kylian Mbappe, potrivit transfermarkt.de; cea mai mare la francezi (următorul e Varane, cu 70 de milioane)

47 de meciuria jucat Mbappe la națională, marcând 17 goluri; a debutat pe 25 martie 2017, la 3-1 cu Luxemburg (avea 18 ani, 3 luni și 5 zile)

VIDEO Ce au făcut vedetele Franței la antrenamentul de pe „Arcul de Triumf”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Chiellini a ajuns viral pe rețelele de socializare » A confundat rasismul cu nazismul!

Dan Petrescu putea câștiga Liga Campionilor! Dezvăluire după 25 de ani în studioul GSP: „Am refuzat-o pe Real Madrid!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close