INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  ITALIA - ANGLIA (DUMINICĂ, 22:00)

Chiellini, mărturisire înaintea finalei Euro 2020: „Când Mister ne-a zis asta, în mintea noastră era atât: «Ești nebun!»”

Chiellini, mărturisire înaintea finalei! Ce au gândit italienii de Mancini
Chiellini, mărturisire înaintea finalei! Ce au gândit italienii de Mancini

Articol de - Publicat vineri, 09 iulie 2021 13:56 / Actualizat vineri, 09 iulie 2021 14:27

Giorgio Chiellini (36 de ani) se înclină în fața lui Roberto Mancini (56 de ani): „Mister ne-a vorbit atât de mult despre trofeu încât ne-a inoculat acest gând. Și am ajuns acum la doar un centimetru de Cupa Europei”.

De doi ani și zece luni nu a mai pierdut squadra lui Roberto Mancini. 33 de meciuri la rând fără înfrângere. Recordul de invincibilitate al lui Vittorio Pozzo (30) fusese bătut încă din „optimi”. 

Încă un joc, al 34-lea, și italienii își împlinesc visul. Al doilea titlu continental, pe care îl așteaptă de 53 de ani. Din 1968, de la Facchetti, Riva, Mazzola și Anastasi, cu Valcareggi pe bancă.

Confruntarea celor mai bune apărări de la Euro 2020

Înaintea finalei, Giorgio Chiellini, unul dintre „gladiatorii„ veterani din centrul defensivei, care va împlini 37 de ani pe 14 august, a povestit ce le-a spus selecționerul în primele zile ale cantonamentului pentru Euro. „Când Mister ne-a zis să ne gândim la trofeu, în mintea noastră era atât: «Ești nebun!». Dar antrenorul ne-a vorbit atât de mult despre trofeu încât ne-a inoculat acest gând. Și am ajuns acum la doar un centimetru de Cupa Europei”.

Chiellini știe că se înfruntă pe "Wembley" cele mai bune apărări ale competiției - un gol primit Anglia, trei Italia. Numai că pericolul insular vine pentru el de la atac, care e și mai bun decât ariergarda. Kane, încadrat de două aripi extraordinare.

Giorgio Chiellini: „Anglia nu e cea mai plăcută ochiului ca joc, dar e greu de învins”

„Încă de la start, era previzibil că Anglia va fi în finală, la ce traseu putea avea. Și putea juca șase partide din șapte acasă, ceea ce s-a și întâmplat. O echipă de calitate, excelentă fizic, solidă și organizată. Poate nu cea mai plăcută ochiului ca joc, însă extrem de greu de învins. 

Îl are în față pe Kane, care mi-a plăcut întotdeauna, iar jucătorii de bandă sunt excepționali”, și-a descris stoperul viitorii adversari.

12-3este golaverajul Italiei la Euro 2020; Anglia are 10-1

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Tulburător! Sora regretatului Emiliano Sala, în stare gravă după o tentativă de sinucidere

Italienii nu-și fac griji de arbitrajul pro-Anglia la finală: „Nu ne e frică, deși penalty-ul din semifinală a fost generos”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează