INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  DANEMARCA - FINLANDA 0-1

Jucătorii danezi, primele declarații după incidentul lui Eriksen: „A fost oribil! Încă sunt afectat”

foto: Imago +21   FOTO
foto: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 14 iunie 2021 12:43 / Actualizat luni, 14 iunie 2021 13:29

Jucătorii danezi au vorbit pentru prima dată cu presa, după momentele teribile prin care a trecut colegul lor, Chirstian Eriksen, în timpul meciului Danemarca – Finlanda 0-1.

Martin Braithwaite, atacantul Barcelonei, a fost cel care a dialogat cu jurnaliștii și le-a explicat acestora cum s-a simțit când a căzut că Eriksen a leșinat pe teren, dezvăluind că UEFA le-a prezentat două variante: să continue meciul sau să joace în ziua următoare, la prânz.

„A fost oribil! Încă sunt afectat de situație, dar cel mai importat e că Christian se simte mai bine. De aceea, și eu sunt mai bine. Sănătatea lui este cea mai importantă. A fost o experiență oribilă.

Încă mai am în minte anumite imagini de la ceea ce s-a petrecut sâmbătă și vreau să le scot din minte. După aceea nu a fost cel mai bun moment pentru a juca. Nu îmi aduc aminte ce s-a întâmplat. Mintea mea era în altă parte”, a spus Martin Braithwaite.

Este greu de spus cum a început totul. A fost ceva normal. Ne-am dat seama că trebuie să ne ocupăm de Christian și am încercat s-o facem cât mai bine.
 - Martin Braithwaite, despre scutul făcut de jucători în jurul lui Eriksen, în timp ce acesta era căzut pe teren

„La un moment dat, Eriksen era mort”

Martin Boesen, medicul danezilor, a vorbit despre ce s-a întâmplat pe teren și a dat detalii terifiante despre clipele grele prin care a trecut Eriksen.

„Când am ajuns, respira. Dar situația s-a înrăutățit brusc. Nu mai avea puls. Am pornit masajul cardiac. Christian s-a agățat de viață. L-am readus printre noi și am vorbit cu el înainte de a-l transporta la spital. 

Ce înseamnă că un om este stabil? Inima bate, e conștient și răspunde într-un mod edificator. Nu avem nicio explicație pentru ce s-a petrecut. La un moment dat, Christian era mort. Cât de aproape am fost de un dezastru? Nu știu, nu pot răspunde”, a declarat medicului.

+17 FOTO

„Nu știu dacă Eriksen va mai juca"

Sanjay Sharma, profesor la catedra de Cardiologia Sportului din cadrul St George's University (Londra), vede acest caz din ambele perspective. „Vestea bună? Eriksen trăiește! Vestea rea e că ar putea însemna finalul carierei lui. Nu știu dacă va mai putea juca vreodată", a declarat medicul pentru Mail on Sunday. 

Sharma i-a examinat pe fotbaliștii lui Tottenham când danezul evolua la Spurs (2013-2020). „M-am gândit:«Oh, Doamne! A fost ceva ce mi-a scăpat?». Am revăzut toate testele și totul arată perfect", a mărturisit profesorul, dezvăluind: „Din ziua în care a venit la Londra, eu l-am examinat în fiecare an. A fost absolut normal. Nu am detectat nicio afecțiune cardiacă". 

VIDEO Continuă EURO 2020! Totul despre Spania - Suedia

Citește mai multe știri despre Chirstina Eriksen:

Primul fotbalist important care ia atitudine, după prăbușirea lui Eriksen: „Programul e prea încărcat!”

Eriksen, primul mesaj după momentele dramatice prin care a trecut: „Nu mă voi da bătut!”

Playtech: ATENȚIE! Pericolul MAJOR descoperit într-un hipermarket. ANPC a decis să îl închidă pe loc!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează