INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  BELGIA - ITALIA

EXCLUSIV Cristiano Bergodi prefațează duelul dintre Belgia și Italia: „Cine câștigă azi joacă finala cu Anglia”

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 02 iulie 2021 15:39 / Actualizat vineri, 02 iulie 2021 16:02

Bergodi explică progresul Italiei, pe care n-o consideră, însă, favorită în disputa cu Belgia, numărul 1 mondial în clasamentul FIFA. Cristiano crede că prestația pe care o are squadra la acest Euro ilustrează o schimbare de stil în tot fotbalul italian, care a renunțat la vechiul catenaccio.

  • Belgia și Italia vor juca astăzi, de la ora 22:00, în sferturile Euro 2020 în direct pe Pro TV și liveTEXT pe gsp.ro;
  • Tot astăzi se va mai juca Elveția - Spania, de la ora 19:00, iar mâine sunt programate celelalte două sferturi: Cehia - Danemarca și Ucraina - Anglia. 

- Mister Bergodi, cum de a jucat Italia atât de bine până acum la acest European? E o surpriză pentru multă lume.

- Naționala a fost schimbată din temelii după ratarea calificării la Campionatul Mondial. Mancini are un mare merit, e un antrenor foarte bun provenit dintr-un jucător fantastic, un fotbalist foarte tehnic. Ca jucător a fost campion cu Sampdoria și cu Lazio, ca antrenor a câștigat titluri și cu Manchester City, și cu Inter.

- E și o schimbare de stil. Cum a fost realizată?

- Stilul e schimbat în tot campionatul, cine urmărește în mod constant partidele din Serie A vede meciuri cu multe goluri, scoruri răsturnate. O echipă care e condusă cu 0-2 ajunge să câștige cu 3-2. Așa ceva era aproape imposibil în trecut. În Italia s-a jucat defensiv, închis, din anii 60, 70. Tactica a rămas cam la fel și în anii 80, 90, atunci când jucam eu. În ultimii ani au apărut tot mai mulți antrenori tineri, ei au modificat stilul cu unul deschis, bazat pe tehnică. Naționala e o echipă „lejeră", construită cu fotbaliști tehnici, rapizi, dar mici, fără gabarit. Avem Barella, Jorginho, Verratti la mijloc, pe urmă sunt Berrardi, Immobile, Insigne în atac. Nu sunt jucători de forță. Echipa e foarte bună când are mingea, e capabilă să atace pozițional foarte bine și apoi să contraatace perfect.

- La ce ar trebui să ne așteptăm diseară?

- Belgia e puternică, doar e pe primul loc în clasamentul FIFA! Sigur, belgienii nu au câștigat trofee, dar sunt foarte buni de câțiva ani la toate turneele finale și au jucători cu experiență mare. Italia-Belgia arată ca o finală, mie așa mi se pare, și cred că aceea dintre ele care va învinge va ajunge în finală împotriva Angliei. Pe Spania nu o văd în stare să câștige cu Italia sau cu Belgia în semifinală.

Am avut recent discuții cu un club din Serie B, dar negocierea nu s-a concretizat. Aș fi interesat să revin în România, bineînțeles, am lucrat multă vreme acolo și sunt adaptat, înțeleg limba și cunosc campionatul. Am decodor în Italia și urmăresc în continuare televiziunile de sport românești, citesc și toate știrile de pe siteuri - Cristiano Bergodi, antrenor

Citește și alte știri de la Euro 2020: 

În timp ce Rădoi de-abia a găsit jucători pentru a forma lotul de Olimpiadă, Spania se bazează pe 6 fotbaliști aflați la Euro 2020!

Aleargă 1,6 kilometri pe zi pentru defibrilatoare » Gestul impresionant făcut de un copil de 7 ani după drama lui Eriksen

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
jgcwgwgvgebtr
jgcwgwgvgebtr  •  02 Iulie 2021, 18:19

Garantezi tu ca Spania merge in semifinala?

iliada2021
iliada2021  •  02 Iulie 2021, 17:46

Cine câștigă astăzi joacă în semifinale, mai este până la finală. Altul care vinde blana ursului din pădure, n-a învățat nimic din înfrângerea Franței.

ishhhhhhhh
ishhhhhhhh  •  02 Iulie 2021, 16:50

Calm baieti, ca poate vine Ucraina si-si bate joc de fotbalul mizerabil al Angliei. Au sansa lor, cu Suedia nimeni nu credea ca au sanse si uite.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează