INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  CEHIA - DANEMARCA

Aleargă 1,6 kilometri pe zi pentru defibrilatoare » Gestul impresionant făcut de un copil de 7 ani după drama lui Eriksen

Articol de - Publicat vineri, 02 iulie 2021 11:02 / Actualizat vineri, 02 iulie 2021 11:06

Un puști englez de 7 ani, Oscar, a fost atât de impresionat de drama lui Eriksen că acum strânge bani din donații pentru a dota echipele din Chesire cu defibrilatoare.

  • Meciul Cehia - Danemarca va avea loc sâmbătă, de la ora 19:00, în direct pe Pro TV și liveTEXT pe gsp.ro; Tot mâine, de la ora 22:00 se va disputa și partida Ucraina - Anglia;
  • Astăzi, la Euro 2020 se vor juca sferturile Elveția - Spania, de la ora 19:00 și Belgia - Italia, de la ora 22:00. Ambele partide vor fi în direct la Pro TV și liveTEXT pe gsp.ro. 

Pe 12 iunie, englezul Oscar Jones asista din fața televiziorului la meciul Danemarca - Finlanda, când Christian Eriksen a suferit acel stop cardiac.

„Oscar are doar 7 ani și la început n-a prea înțeles ce se întâmplă. I-am explicat, am discutat și apoi m-a întrebat ce facem dacă la echipa noastră de juniori apare o astfel de situație. Sincer, mi-a fost greu să-i dau un răspuns", a povestit tatăl puștiului, Ben Jones, care-i e și antrenor la formația amintită.

Oscar a înțeles că lipsa defibrilatorului din vestiar e o chestiune de bani și începând de atunci, timp de aproape o lună, aleargă câte 1,6 kilometri zilnic în schimbul unor donații. A strâns peste 7.400 de euro, dublu decât își propusese, motiv pentru care a decis să achiziționeze defibrilatoare și pentru alte echipe din Chesire, unde locuiește el.

Tatăl, Ben, e mândru de fiul său și de întreaga acțiune: „A lăsat în urmă o săptămână dificilă, dar merită. Au donat mulți fani ai lui Manchester United, dar și numeroși danezi. Ce popor! O parte a Angliei ține acum cu Danemarca și așa va fi până ce ne naționalele noastre se vor întâlni în turneu".

Martin Braithwaite: Fotbal și business

Jucătorul danez Martin Braithwaite așteaptă cu înfrigurare duelul din „sferturi" cu Cehia. Are și motive! Dacă se califică în semifinale și afacerile lui au o șansă să devină mai profitabile. Martin împreună cu unchiul său sunt implicați în „imobiliare", în SUA. 

Dețin proprietăți în valoare de 250 de milioane de dolari în New York și la Philadelphia, prin compania NYCE, iar unchiul său speră ca Martin „să devină și mai cunoscut și astfel să atragem mai mulți clienți. Transferul său la Barcelona n-a fost de ajuns, dar expunerea de la națională, la un turneu atât de mare, e posibil să ajute".

47.000de euro a plătit un grup de fani danezi pentru o excursie VIP la Baku, ca să asiste la meciul naționalei cu Cehia. Ei vor trebui să stea 10 zile în carantină la întoarcerea acasă

Citește și alte știri de la Euro 2020:

Favorita lui Mirel Rădoi la Euro 2020: „Își păstrează mereu principiile de joc”

Hit or miss? Ce s-a întâmplat cu audiențele PRO TV în luna în care postul din Pache Protopopescu a transmis EURO 2020

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ovidiu1
ovidiu1  •  02 Iulie 2021, 11:35

Nu ne trebuie defibrilatoare, multumesc, mai bine sa prevenim decat sa tratam

Vezi toate comentariile (1)
Comentează