INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  „SFERTURI”

Favorita lui Mirel Rădoi la Euro 2020: „Își păstrează mereu principiile de joc”

Mirel Rădoi (40 de ani) merge pe mâna Belgiei la Euro 2020. Selecționerul României se regăsește în insistența lui Roberto Martinez (47 de ani) de a nu schimba principiile tactice, indiferent de adversar sau de scor. +14   FOTO
Mirel Rădoi (40 de ani) merge pe mâna Belgiei la Euro 2020. Selecționerul României se regăsește în insistența lui Roberto Martinez (47 de ani) de a nu schimba principiile tactice, indiferent de adversar sau de scor.

Articol de GSP - Publicat joi, 01 iulie 2021 19:19 / Actualizat joi, 01 iulie 2021 19:34

Mirel Rădoi (40 de ani) merge pe mâna Belgiei la Euro 2020. Selecționerul României se regăsește în insistența lui Roberto Martinez (47 de ani) de a nu schimba principiile tactice, indiferent de adversar sau de scor. 

  • Belgia întâlnește Italia în sferturile de finală de la Euro 2020, vineri, începând cu ora 22:00. 

„Îmi place Belgia, modul lor de abordare și strategia. Își păstrează principiile de joc. Vorbim și de valoarea jucătorilor, pe care nu o poate nega nimeni. Dacă ar fi să aleg o echipă care ar juca finala, aș spune Belgia. Aș miza pe ei. 

Îmi place Spania, cu stilul acela, indiferent de rezultat. Spania ne-a obișnuit de 30 de ani cu același joc. La fel, vor fi 4-5 jucători în careu la finalizare”, a spus Mirel Rădoi, într-o conferință de presă. 

Principiile lui Rădoi, amintite după fiecare eșec

Mirel Rădoi a insistat asupra principiilor sale ofensive de joc, încă din debutul mandatului. Chiar și după rezultatele nefaste, cum a fost eșecul 1-1 cu Georgia, selecționerul și-a apărat ideile.

N-am cum să mă schimb. De trei ani, de când sunt la Federația Română de Fotbal, vorbim aceleași lucruri. Ați fost mulțumiți la naționala de tineret, acum nu mai sunteți, dar eu n-o să mă schimb, indiferent de ceea se va întâmpla. Indiferent de naționala cu care vom juca, eu îmi păstrez aceleași principii. 

Niciodată nu-mi voi schimba principiile, indiferent de când se va întâmpla să mă las de antrenorat. Am plecat la drum și am spus că nu fac această meserie din punct de vedere financiar, ci o fac din plăcere
- Mirel Rădoi, după România - Georgia 1-2

Tabloul sferturilor de finală de la Euro 2020:

VIDEO Marius Șumudică crede în Mirel Rădoi: „Îl simțeam ca pe un ghiocel d-ăla care se deschide”

Citește și alte știri de la Euro 2020: 

Ungaria, în alertă! Antrenorul propus în locul lui Rădoi: „Am ofertă pe masă!”

Vladimir Petkovic, briliantul de pe banca Elveției: a bifat 1,82 puncte pe meci!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
gazistu
gazistu  •  02 Iulie 2021, 11:33

pai filozofia lui Mirel de a ataca e buna, dar nu are cu cine... orice selectionar am adduce, multe nu poate schimba, ca nu are "material" … sa cu comparam ce fotbalisi poate adduce la Nationala Romaniei … acum suntem vai de noi; generatia lui Chiriches & Co. e cea mai slaba generatie ever a Romaniei ..au spart toate calculele...ne-o batut Albania, cu Sadiku, unde mai inante cu echipe de genu, Hagi & Co., sau genratia lui Mutu, Chivu & Rat, faceau instructie, peste 3 le dedeau mereu … Chiri si Tata`, ne-au "mancat ficatii" la singurul lor Euro, 2108. tot generatia lui Chiri a reusit sa piarda la foc automat cu echipe ca Macedonia, Armenia, Austria, Norvegia 4-0, Islanda sau Muntenegru. Astai generatia cea mai slaba, "GENERATIAA RATATA" ii zic eu,.. se insista prea mult cu acest "gafeur" Chiriches, car e pus si capitan, de 7-8 sezoane el si Tata erau capitanii..

aberescu
aberescu  •  01 Iulie 2021, 22:39

Ca și cum părerea lui Rădoi ar conta... du-te băi înapoi la nisipurile mișcătoare din Arabia Saudită!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează