INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  ITALIA

„De la Gigi la Gigio” » Cum a fost Donnarumma jucătorul-cheie pentru Italia: „Am făcut istorie cu el”

Gianluigi Donnarumma a fost ales jucătorul Euro 2020, foto: Guliver/gettyimages +49   FOTO
Gianluigi Donnarumma a fost ales jucătorul Euro 2020, foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat luni, 12 iulie 2021 11:04 / Actualizat luni, 12 iulie 2021 13:10

La 22 de ani, Gianluigi Donnarumma a fost ales jucătorul Euro 2020, după ce a parat două lovituri de departajare cu Anglia: „Am pornit de la zero și nu am cedat niciun centimetru”.

Italia n-a avut doar un cuplu de fier în defensivă, Bonucci-Chiellini, ci a fost condusă către triumful european așteptat din 1968 de un portar de superclasă. 

Viitorul goalkeeper al lui PSG a fost desemnat de UEFA cel mai bun jucător de la Euro 2020. Este doar al doilea portar din istoria CE, după danezul Peter Schmeichel în 1992! O performanță extraordinară.

Sărbătoare cu Heineken și Coca-Cola! Bonucci, genial la conferința de presă de după finala Euro 2020
ITALIA - ANGLIA (1-1, 3-2 LA PENALTY-URI)
Sărbătoare cu Heineken și Coca-Cola! Bonucci, genial la conferința de presă de după finala Euro 2020

Cum a fost Donnarumma jucătorul-cheie pentru Italia: 4 goluri, doar în eliminatorii

Ar fi fost probabil Jorginho dacă nu rata de la punctul cu var lovitura ce putea decide mai devreme câștigătoarea finalei de pe Wembley. Gigantul italian de 1,96m cu mănuși de aur s-a opus în fața execuțiilor lui Jadon Sancho și Bukayo Saka (Marcus Rashford a dat-o singur în bară) și a dus squadra azzurra în paradis

@gsp.ro

Italia e noua campioană a Europei! Squadra Azzurra a învins Anglia chiar pe Wembley, scor 1-1 și 3-2 la penalty-uri. #euro2020 #italia #anglia

♬ original sound - disappointment

Donnarumma a încasat numai 4 goluri la turneul final abia încheiat, toate în fazele eliminatorii (de trei ori italienii au ajuns în prelungiri și de două ori la 11 metri), după ce în grupe a închis buturile.

Pițurcă și Marica au schițat echipa ideală de la EURO » Alegeri surprinzătoare: „Cel mai bun motivator”
ITALIA - ANGLIA 1-1 (4-3 D.P.)
Pițurcă și Marica au schițat echipa ideală de la EURO » Alegeri surprinzătoare: „Cel mai bun motivator”

„Buffon rămâne nr.1"

„Am fost extraordinari și nu am renunțat nicio clipă la visul nostru. N-am cedat niciun centimetru, am pornit de la zero, suntem o echipă fantastică și merităm acest succes", a spus Gigio, care a refuzat comparația cu Buffon. 

„El rămâne cel mai bun, eu doar încerc să fiu mereu pregătit și să vedem unde voi ajunge. Golul încasat atât de repede ne putea ucide, însă am crezut în șansele noastre și am făcut spectacol", a completat Donnarumma, pe care Mihajlovici l-a lansat la Milan când avea doar 16 ani. Are deja 33 de selecții și un titlu.

+45 FOTO

Italia, de la BBC la DBC

„Am trecut de la Gigi la Gigio. Am făcut istorie și pentru că l-am avut pe Gigione la loviturile de departajare", l-a lăudat pe îngerul păzitor al squadrei azzzurra Leonardo Bonucci, cel care a făcut posibile prelungirile cu golul său din repriza secundă. 

Fostul BBC din apărarea Italiei a devenit acum DBC, cu Chiellini completând tridentul fără egal la acest Euro. Cu Bonucci și Chiellini titulari, echipa lui Roberto Mancini n-a pierdut niciodată în 16 partide! 

22 de ani și 136 de zilea avut Gianluigi Donnarumma în ziua finalei, devenind al treilea cel mai tânăr portar la un CM ori CE după spaniolul José Ángel Iribar (1964) și argentinianul Juan Botasso (1930)

Citește și alte știri de la Euro 2020: 

Finala EURO a prezentat un interes major în România » Număr impresionant de telespectatori

VIDEO Cea mai nebună bucurie! Ce a făcut De Rossi în vestiar după ce Italia a câștigat EURO

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
ripensistu
ripensistu  •  12 Iulie 2021, 14:11

Mai informati-va, la EURO 1992 nici nu exista trofeul de cel mai bun jucator, a fost introdus odata cu EURO 1996. Iar singurul portar inafara de marele Donnarumma care a castigat trofeul de cel mai bun jucator al turnelui, fie mondial sau european a fost marele Kahn la mondialul din Korea/Japonia 2002, atunci cand din pacate a pierdut finala contra Braziliei.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează