INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  ITALIA - ANGLIA 1-1 (4-3 D.P.)

Pițurcă și Marica au schițat echipa ideală de la EURO » Alegeri surprinzătoare: „Cel mai bun motivator”

Victor Pițurcă (65 de ani) // foto: captură PRO TV
Victor Pițurcă (65 de ani) // foto: captură PRO TV

Articol de GSP - Publicat luni, 12 iulie 2021 09:01 / Actualizat luni, 12 iulie 2021 13:13

Victor Pițurcă (65 de ani) și Ciprian Marica (35), experții EURO de la PRO TV, au făcut echipa ideală de la Campionatul European cucerit de Italia.

Odată ce s-a tras cortina peste Campionatul European din acest an, cucerit de Squadra Azzurra după o finală cu Anglia concluzionată la loviturile de departajare, Victor Pițurcă și Ciprian Marica, experții PRO TV pe parcursul turneului final, au schițat echipa ideală a Europeanului în viziunea lor.

Pițurcă și Marica au făcut echipa ideală de la EURO

Fiecare dintre cei doi a surprins cu o parte dintre alegeri, pe care au încercat să le justifice.

  • Echipa lui Victor Pițurcă: Donnarumma - Walker, Akanji, Maguire, Spinazzola - Pogba, Busquets, De Bruyne - Mbappe, Lukaku, Sterling

„L-am ales pe Spinazzola, care s-a accidentat. Am ales echipa mai devreme, Shaw ar fi putut să fie acolo, eu cred că a avut mai multe realizări decât Spinazzola. A ajuns și în finală, a marcat și gol, ar fi putut fi. 

L-am băgat pe Mbappe, care nu a făcut un turneu final foarte strălucit, dar părerea mea este că rămâne unul dintre cei mai buni. Busquets este cel mai bun mijlocaș central din punct de vedere al circulației. 

Nu e Pedri, ar fi trebuit să-l bag în locul lui De Bruyne sau Pogba, și deocamdată nu e la nivelul lor. Sterling nu a fost în apele lui la finală, nu a mișcat. Iar fundașul elvețian, Akanji, mi-a plăcut foarte mult, cred că una dintre echipele mari îl va cumpăra, cu toate că Dortmund vinde pe bani serioși. A făcut un turneu final excelent”, a spus fostul selecționer al României la PRO TV.

+45 FOTO

Christian Eriksen, în echipa ideală a lui Ciprian Marica

  • Echipa ideală a lui Marica: Donnarumma - Kimmich, Chiellini, Maguire, Spinazzola - Pedri, Jorginho, Eriksen - Ronaldo, Lukaku, Sterling

Poate cea mai surprinzătoare alegere a făcut-o Ciprian Marica. Simbolic, fostul atacant l-a pus în echipa sa pe Christian Eriksen, care a suferit un stop cardiac în primul meci al Danemarcei de la EURO. Cum danezii au ajuns ulterior în semifinale, Marica a considerat că ceea ce a pățit Eriksen a fost un moment-cheie pentru turneul nordicilor.

Ce mi-a plăcut și ce nu mi-a plăcut la Euro2020
OPINIE
Ce mi-a plăcut și ce nu mi-a plăcut la Euro2020

„Am făcut echipa de ceva timp, și totuși l-am ales pe Donnarumma, am fost inspirat. Kimmich mi-a plăcut de la nemți, a fost o surpriză plăcută. La mijloc am optat pentru Pedri și Jorginho, apoi Eriksen, cred că a fost cel mai bun motivator la acest Campionat European pentru Danemarca, a fost momentul cheie pentru naționala lor. Cu 5 reușite, golgheter la acest EURO, Ronaldo trebuia să fie”, a spus Marica.

@gsp.ro

Italia e noua campioană a Europei! Squadra Azzurra a învins Anglia chiar pe Wembley, scor 1-1 și 3-2 la penalty-uri. #euro2020 #italia #anglia

♬ original sound - disappointment

Citește mai multe știri despre EURO:

Cea mai nebună bucurie! Ce a făcut De Rossi în vestiar după ce Italia a câștigat EURO

Italieni au făcut noapte albă după succesul de la EURO 2020! Nebunie pe străzile din peninsulă

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
dexter
dexter  •  12 Iulie 2021, 23:30

Kimmich, o surpriza placuta? Cum sa fie surpriza, cand asta micu' joaca de "n" sezoane la cel mai inalt nivel!? Apoi Lukaku, Sterling, Spinazzola, Pedri, Eriksen, Maguire in echipa europeanului? ***!?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mache01
mache01  •  12 Iulie 2021, 16:10
Postat de eisern_union pe 12 Iulie 2021, 11:21

Părerologule, Pițurcă este printre primii antrenori care a venit în România cu conceptul de Manager, pe modelul Ferguson iar vis-a-vis de grija ta în materie de comunicare, le spune bine, direct și să înțeleagă niște jucători de fotbal, nu niște studenți la Medicină. Dacă vrei limbaj de lemn și non-sens, vezi că sunt alții, precum Chirilă, Sir Ilie, Rădoi și experți care au făcut praf fotbalul românesc.

A venit cu conceptul de manager pentru ca antrenor nu a fost, asa mai sifona niste bani la transferuri. Se vede la el dupa performantele avute ce manager a fost. Ferguson e mic copil.

simplusport
simplusport  •  12 Iulie 2021, 13:14

kimich fundas dreapta? pe ce lume traieste marica? vai de noi si de noi. kimich e mai mult regista decat fundas dreapta, nu il pui in aparare. dar ce sa ii ceri unuia care a pacalit fotbalul toata viata iar acum se imbraca ca un ponei de carnaval?

Vezi toate comentariile (10)
Comentează