OPINII  »  OPINIE

Ce mi-a plăcut și ce nu mi-a plăcut la Euro2020

Articol de - Publicat luni, 12 iulie 2021 02:38 / Actualizat luni, 12 iulie 2021 10:17

È finito, it's over! Italia cântă în stradă, Anglia înnoadă lacrimile cu berea, noi derulăm înapoi și încercăm să batem în cuiele memoriei cât mai multe picături de Euro. Cu ce rămânem după o lună de fotbal presărat peste continent, de la Sankt Petersburg la Sevilla și de la Baku la Londra? Mai jos, o listă incompletă și subiectivă, care are nevoie de update-urile voastre. 

Ce mi-a plăcut la Euro2020:

- bucuria lui Vialli umăr la umăr cu Mancini, gemenii golurilor trăite acum pe margine

- bărbăția lui Kjaer și zidul de inimi al danezilor

- Chiellini, Bonnuci, Insigne și ceilalți italieni cântând imnul înainte de meci și "Notti magiche" în autocar, după victorii

- comentariile lui Ion Alexandru și Mihai Mironică pe ProTV

- atmosfera de la Budapesta

- analizele lui Dan Udrea în Gazetă (1, 2, 3)

- declarația lui germanului Leon Goretzka: "E mișto să avem iar 82 de milioane de selecționeri în locul celor 82 de milioane de specialiști în virusologie"

- Pedri, Spinazzola, Schmeichel, Kimpembe, Sommer, Akanji, Damsgaard

- Ungaria, Austria, Cehia

- am zis Ungaria, da? Poate învățăm totuși de la maghiari ce înseamnă spirit, ce înseamnă să mănânci pământul pentru națională

- organizarea meciurilor de la București

- golul lui Schick "de la jumate", exteriorul lui Modrici cu Scoția, acoladele lui Chiesa și autogolurile care au umanizat încleștarea

- interviul făcut de Cristi Geambașu cu Ilie Năstase la Roland Garros, o gură de aer proaspăt într-o lună asediată de fotbal

- eleganța antrenorilor. Și în vestimentație, dar mai ales în atitudine: nicio secundă de circ pe margine. CC: Liga 1

- vuietul "România, România!" care a acoperit Arena Națională în prelungirile bijuteriei Franța - Elveția 3-3 

Ce mi-a plăcut și ce nu mi-a plăcut la Euro2020

Ce nu mi-a plăcut la Euro2020

- ofsaidurile semnalizate abia după încheierea fazelor

- tribunele oficiale ticsite cu costume apretate și fețe insipide

- Hagi, Popescu și Dorinel la tribuna a doua

- fițele francezilor, care și-au luat hotel în miezul Bucureștiului și apoi au fost șocați să descopere că în centrul unui oraș de 2 milioane de locuitori e gălăgie. Doooh! 

- Mbappe, Sane, Oyarzabal, Bruno Fernandes, Griezmann

- Joachim Low, Frank de Boer

- Turcia, Rusia, Polonia, Olanda

- faptul că federalii au avut neobrăzarea să creadă că scandarea "România, România!" pe Arena Națională era pentru cât de bine au organizat ei Euro. Da, organizarea a fost impecabilă, s-a muncit fantastic și toți cei care au pus osul merită aplauze (felicitări speciale celor 1.000 de voluntari!), dar FRF nu a inventat roata, ci doar a respectat la virgulă procedurile riguroase servite de UEFA. Pe pariu că la primul meci cu 25.000 de spectatori și cu organizare 100% românească se lasă cu balamuc, cozi la porți și nervi?

- ipocrizia lui CR7, care a descoperit beneficiile apei după ce a încasat niște milioane carbogazoase de la Coca-Cola

- pârtia făcută pentru Anglia, cu 6 meciuri din 7 jucate pe Wembley. Și tot degeaba!

Continuăm în comentarii: vouă ce v-a plăcut și ce nu v-a plăcut la acest Euro?


Comentarii (34)
reteleanu
reteleanu  •  12 Iulie 2021, 22:37

mi-a placut chiesa (superstar cu grupa de sange a lui rivera, baggio, totti, del piero, pirlo). mi-a placut republica franceza. superechipa, jucatori exceptionali, ghinion mare. mi-a placut cristiano, acest novak djokovic al fotbalului, si gestul lui sublim de a matura otrava de pe masa. ce nu mi-a placut: atmosfera absolut fascista din budapesta. parca era nurnberg, anul 1934. cine admira asa ceva, ar fi bine sa retina ca acolo e ura (si) antiromaneasca 500%. nu mi-au placut "tarile de jos" (eu includ si belgia aici), carora le-a trecut vremea. da, s-au tot pregatit, au tot incercat, da uite ca au sarit gardul la generatii. incerc sa scuz furaciunile englezilor, e dramatica deja soarta lor. sa castigi un singur titlu (cu un gol care n-a fost) si sa tot alergi dupa...pe timpul vietilor noastre nu vor castiga nimic, mark my words.

palominocreek
palominocreek  •  12 Iulie 2021, 19:05

Nu-mi place formatul competiției cu 24 de echipe. Ajung tot felul de echipe de calitate îndoielnică care se mai și bucură de faptul că reușesc ”prima calificare” din istorie la un turneu final. Mai mult, din cauza sistemului prost, ajung și în fazele eliminatorii unde cu strategii ca la Rovine reușesc să ajungă până în fazele superioare. Așa a câștigat Portugalia în 2016 deși nu au fost în stare să câștige o grupă penibilă, iar în fazele eliminatorii au mers pe bulăneală. La turneul ăsta Danemarca a prins semi-finale după 2 înfrângeri în grupă, iar Ucraina a prins un sfert deși nu a jucat aproape nimic.

7dacus7
7dacus7  •  12 Iulie 2021, 14:53

Ce mi-a placut: -fotbalul ofensiv => multe goluri -echipa Italiei - echipa ungariei Ce nu mi-a placut: - programarea meciurilor de la ora 22 - propaganda lgbt facuta de sponsori si organizatori - ingenunchierile belemiste -culmea, englezii au ingenunchiat, dar au pierdut ptr ca de ratat au ratat....ghici cine ? Si apoi restul englezilor au facut remarci rasiale la adresa ratangiilor...Deci ingenuncherea s-a dovedit a fi o forma fara fond, o ipocrizie, o umilire gratuita.

Vezi toate comentariile (34)
Comentează