INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  ITALIA - ANGLIA 1-1, 4-3 D.PEN.

FOTO Italia - Anglia 1-1, 4-3 d.pen. » It's coming home... to Rome! Squadra Azzurra, regina Europei după 53 de ani

EURO 2020. Italia a învins-o pe Anglia, 1-1 după prelungiri, 3-2 la lovituri de departajare și e noua campioană europeană! +49   FOTO
EURO 2020. Italia a învins-o pe Anglia, 1-1 după prelungiri, 3-2 la lovituri de departajare și e noua campioană europeană!

Articol de - Publicat luni, 12 iulie 2021 01:01 / Actualizat luni, 12 iulie 2021 01:23

EURO 2020. Italia a învins-o pe Anglia, 1-1 după prelungiri, 3-2 la lovituri de departajare și e noua campioană europeană!

  • Italia a câștigat al doilea titlu European, după cel din 1968!

Italia, noua campioană europeană! A învins-o pe Anglia pe Wembley

A bătut gongul pe „Wembley". Dans, focuri de artificii, explozie de culoare, la ceremonia de închidere. Și ultima repriză de fotbal, marea finală la Euro 2020. 

Eder, cel care a marcat golul triumfului Portugaliei la precedentul turneu, a adus trofeul pe teren. La imnuri, Fratelli d'Italia a fost mai impresionant decât God Save the Queen, cu azzurrii în transă. Ultimul act putea începe. Intens!

Italia - Anglia 1-1, 4-3 după lovituri de departajare în finala Euro 2020!

După 33 de victorii, Roberto Mancini era sigur de echipa sa. Nu a făcut nicio schimbare. Aceiași albaștri, același sistem, 4-3-3, ca la semifinale. Gareth Southgate a modificat și planul tactic, și un jucător: 3-4-3 (5-4-1 pe faza defensivă), în loc de 4-2-3-1, Trippier schimbându-l pe Saka.

Și ideea lui Southgate a dat imediat rezultat. Tocmai Trippier avea să influențeze finala încă din start. Pe contraatac, el a centrat peste întreaga defensivă italiană și Shaw a șutat devastator, la colțul scurt. 

Dropgol, ca la rugby! Assist fundașul dreapta, gol fundașul stânga. Prima reușită a lui Shaw la națională. Trecuseră un minut și 52 de secunde. Cea mai rapidă deschidere de scor din istoria finalelor CE. 0-1 (2).

+45 FOTO

Un șut, un gol

În tribună, Spinazzola nu-și găsea liniștea. Revelația squadrei ratase, din cauza unei rupturi a tendonului ahilean, tocmai ultimele două partide. Cele mai importante. Colectiv, Italia n-a putut fisura "zidul" insular în prima repriză. Doar Chiesa a scăpat o dată, după o cursă individuală. 

Trasorul însă, pe lângă. În 45 de minute, albii au avut un șut, un gol. În rest, apărare-contraatac. Rivalii, cinci mingi spre poartă, una cadrată, zero goluri. Posesia nu i-a ajutat pe jucătorii lui Mancini. La reluare, chiar din primul minut, Sterling a forțat iar penalty-ul. Kuipers nu s-a mai păcălit, precum compatriotul Makkelie, în semifinale.

Notă discordantă pe Wembley + controversă cu președintele FIFA » A fost și Răzvan Burleanu în tribune
Italia - Anglia
Notă discordantă pe Wembley + controversă cu președintele FIFA » A fost și Răzvan Burleanu în tribune

Reacția azzurra: Bonucci marchează!

În 2012, peninsularii au fost învinși de Spania în finala Euro, 0-4. Chiellini și Bonucci erau și acum pe teren. Încă o înfrângere? Primul eșec azzurro după 33 de meciuri? Din nou, Chiesa a fost aproape de golul egalării. Dar Pickford a salvat. Portarul Angliei a respins și balonul lui Verratti, bară. Bonucci a fost acolo și a marcat, din 2 metri. 1-1 (67).

Cel mai în vârstă marcator dintr-o finală, la 34 de ani și 71 de zile.

12 goluriau la EURO 2020 jucătorii lui Juventus, cele mai multe (5 Ronaldo, 3 Morata, 2 Chiesa, 1 Ramsey, 1 Bonucci). Barcelona e pe 2, cu 11 goluri ale fotbaliștilor săi

+45 FOTO

S-a accidentat Chiesa. Tocmai el. Și nu s-a mai înscris. Prelungiri. A doua finală CE la rând cu extra time. Italienii au cerut penalty la mâna lui Stones. Lipită. Nimic. Penalty-uri. La 11 metri, Italia a fost mai inspirată. Și câștigă Euro după 53 ani!

Italia - Anglia 1-1, 3-2 la lovituri de departajare în finala Euro 2020

  • Executanții loviturilor de departajare: Berardi - gol, Belotti - ratare, Bonucci - gol, Bernardeschi - gol, Jorginho - ratare / Kane - gol, Maguire - gol, Rashford - ratare, Sancho - ratare, Saka - ratare
     
  • Au marcat în timpul regulamentar: Bonucci 67 / Shaw 2
     
  • 1-0 Anglia. Shaw a plecat din propria jumătate, a ajuns până în careul lui Donnarumma, unde a primit o centrare perfectă din celălalt flanc, trimisă de Kieran Trippier. Italienii l-au scăpat din marcaj, iar Shaw, liber, a șutat din prima, năprasnic, bară-gol!
  • 1-1. Squadra Azzurra egalează în urma unui corner. Mai întâi, Pickford a avut noroc la lovitura de cap a lui Verratti, care a lovit bara. „Vulpoiul” Bonucci a fost pe fază și a împins mingea în plasă din apropiere.

Italia - Anglia, finala Euro 2020 » Echipele de start

Anglia: Pickford - Walker, Stones, Maguire - Trippier, Phillips, Rice, Shaw - Mount, Kane, Sterling 
Selecționer: Gareth Southgate

Italia: Donnarumma - Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Emerson - Barella, Jorginho, Verratti - Chiesa, Immobile, Insigne
Selecționer: Roberto Mancini

Stadion: Wembley (Londra)
Arbitru: Bjorn Kuipers

UPDATE, ora 20:55. Haos înainte de finala Euro 2020

Sute de fani englezi fără bilet au încercat să pătrundă pe Wembley cu doar două ore înainte de finala Euro 2020, Italia - Anglia - detalii, AICI!

UPDATE, ora 20:05. Italia și Anglia au plecat spre stadion. Mai puțin de 2 ore până la finala Euro 2020

UPDATE, ora 19:15. Premieră în Italia la finala Euro 2020

Jurnalista Katia Serra va comenta Italia - Anglia pe RAI. Asta după ce unul dintre „titularii” postului, Alberto Rimedio, s-a infectat cu COVID-19. Este pentru prima dată când o femeie comentează în Italia o finală de European.

UPDATE, ora 18:40. Rio Ferdinand, suporter de lux pentru Anglia

Rio Ferdinand, fostul mare fundaș central al lui Manchester United, face spectacol înainte de finala Euro 2020. Înconjurat de o mulțime de fani britanici, Rio a pus mâna pe portavoce și a dat tonul încurajărilor pe străzile din Londra.

UPDATE, ora 18:20. Premii amețitoare la Euro 2020

Fondul de premii pentru Euro 2020 este de 331 de milioane de euro, cu 30 mai mult decât suma alocată de UEFA pentru ediția precedentă, cea din 2016 - toate detaliile, AICI!

UPDATE, ora 17:10. Oamenii încep să vină la stadion. Atmosferă electrizantă!

LIVE: Soccer fans gather at Wembley Stadium to watch the #Euro2020 final

LIVE: Soccer fans gather at Wembley Stadium to watch the #Euro2020 final Soccer fans gather at Wembley Stadium to watch the Euro 2020 final. #Live #Reuters #News #euro2020

Posted by Reuters on Sunday, July 11, 2021

UPDATE, ora 17:00. Wembley e gata de finala Euro 2020!

Italia - Anglia » Tot ce trebuie să știi înainte de finala Euro 2020

Italia - Anglia » Azzurrii atacă Templul în finala Euro 2020

Italia are două finale la rând pierdute, însă 33 de meciuri fără eșec în toate competițiile. Ultimele două gazde ajunse în finală au fost învinse, doar că „Wembley” e atuul Angliei.

Azi este finala Euro 2020. Italia - Anglia, un supermeci așteptat de întregul continent. Un meci în care cifrele joacă și ele un rol important. Iată-le pe cele mai importante!

Mesajul Reginei Elisabeta pentru naționala Angliei înainte de finala EURO 2020 cu Italia + Atmosferă senzațională la plecarea din cantonament
italia - anglia
Mesajul Reginei Elisabeta pentru naționala Angliei înainte de finala EURO 2020 cu Italia + Atmosferă senzațională la plecarea din cantonament

Italia - Anglia, finala Euro 2020. Traseul spre finală

Italia:

  • 3-0 cu Turcia, 3-0 cu Elveția și 1-0 cu Țara Galilor 
    Locul 1 în Grupa A, 9 puncte (7-0) 
     
  • „Optimi”: 2-1 după prelungiri cu Austria 
     
  • „Sferturi”: 2-1 cu Belgia 
     
  • Semifinale: 1-1, 4-2 la penalty-uri cu Spania

Anglia:

  • 1-0 cu Croația, 0-0 cu Scoția, 1-0 cu Cehia 
    Locul 1 în Grupa D, 7 puncte (2-0) 
     
  • „Optimi”: 2-0 cu Germania 
     
  • „Sferturi”: 4-0 cu Ucraina 
     
  • Semifinale: 2-1 după prelungiri cu Danemarca

Citește mai multe știri despre Euro 2020:

Naționala Ungariei, sancționată pentru rasism și homofobie! Decizia UEFA

Un mare fotbalist e de partea lui Kane: „Le poate spune criticilor: Duceți-vă naibii!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (271)
bodystyle74
bodystyle74  •  12 Iulie 2021, 10:17

Daca este sa privim spre traseul pana la finala , eu zic ca este un plus pt Italia. A produs 9 puncte in grupa fara gol primit, dupa care au scos Belgia si Spania. Anglia a dat-o la pace cu Scotia in grupa ca sa-si multumeasca regina ,dupa care au avut mare noroc cu Germania la 1-0 si in fine in semi-finala au beneficiat de acel penalty controversat. Italia a dominat Anglia in finala daca ne uitam pe statistica si oricum pare o echipa mai matura, mai legata.In final a meritat titlul european

eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  12 Iulie 2021, 03:45
Postat de steaua.inseamna.csa pe 12 Iulie 2021, 03:17

Intre Anglia și Italia nu pot spune ca aveam preferințe, însă, cum nu puteau sa piardă amândouă :-))), înclinam totuși către italieni, deși și ei stăteau in genunchi înainte de începutul partidei. Însă nebănuite sunt căile Domnului, nu m-as fi gândit niciodată ca se va termina cu o ironie a sortii de proporții biblice: 3 BLMisti sa rateze 11m! :-)))) Stiu ca mulți ii disprețuiau pe englezi pt acel 11m inventat in SF cu danezii. In fine, io care am trăit lipit de ecran umilința la care ne-a supus Urs Meier acum 18 ani pt a califica Danemarca la EURO2004 nu pot spune ca nu mi-am ras in barba pt ce au pățit … :-))) Atât despre meci, dar nu pot sa nu observ ca Luciann, “romanul din nordul Italiei”, iar vine cu fakeuri de 2 bani când treburile sunt simple: întâlnire pe Malpensa cu Adriann și gata! Evident Ștrul, pt a își întări “originea irlandeza” a ținut cu Anglia cam la fel cum Luciann a ținut cu Italia. Problema e ca irlandezii tin cu Anglia la fel de puțin ca scoțienii, practic dacă ar putea le-arida foc :-))), deci tractoristul din Baia Mare s-a făcut iar de rusine. In plus, înjura ca ultimul fcsbist provincial pe toată lumea: dinamoviști, rapidiști, steliști și chiar craioveni. Grețos individ! :-)))

*** genereaza patriotism irlandez

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

steaua.inseamna.csa
steaua.inseamna.csa  •  12 Iulie 2021, 03:17
Postat de steaua.inseamna.csa pe 12 Iulie 2021, 00:56

***

Intre Anglia și Italia nu pot spune ca aveam preferințe, însă, cum nu puteau sa piardă amândouă :-))), înclinam totuși către italieni, deși și ei stăteau in genunchi înainte de începutul partidei. Însă nebănuite sunt căile Domnului, nu m-as fi gândit niciodată ca se va termina cu o ironie a sortii de proporții biblice: 3 BLMisti sa rateze 11m! :-)))) Stiu ca mulți ii disprețuiau pe englezi pt acel 11m inventat in SF cu danezii. In fine, io care am trăit lipit de ecran umilința la care ne-a supus Urs Meier acum 18 ani pt a califica Danemarca la EURO2004 nu pot spune ca nu mi-am ras in barba pt ce au pățit … :-))) Atât despre meci, dar nu pot sa nu observ ca Luciann, “romanul din nordul Italiei”, iar vine cu fakeuri de 2 bani când treburile sunt simple: întâlnire pe Malpensa cu Adriann și gata! Evident Ștrul, pt a își întări “originea irlandeza” a ținut cu Anglia cam la fel cum Luciann a ținut cu Italia. Problema e ca irlandezii tin cu Anglia la fel de puțin ca scoțienii, practic dacă ar putea le-arida foc :-))), deci tractoristul din Baia Mare s-a făcut iar de rusine. In plus, înjura ca ultimul fcsbist provincial pe toată lumea: dinamoviști, rapidiști, steliști și chiar craioveni. Grețos individ! :-)))

Vezi toate comentariile (271)
Comentează