INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  ITALIA - ANGLIA

EXCLUSIV Viorel Moldovan, înainte de finala Euro: „Merg pe mâna lor” » De ce l-a dezamăgit turneul final

Viorel Moldovan (49 de ani) a prefațat finala Euro 2020, Italia - Anglia, în cadrul unui interviu acordat Gazetei Sporturilor. +39   FOTO
Viorel Moldovan (49 de ani) a prefațat finala Euro 2020, Italia - Anglia, în cadrul unui interviu acordat Gazetei Sporturilor.

Articol de - Publicat joi, 08 iulie 2021 18:36 / Actualizat joi, 08 iulie 2021 19:07

Viorel Moldovan (49 de ani) a prefațat finala Euro 2020, Italia - Anglia, în cadrul unui interviu acordat Gazetei Sporturilor.

  • Euro 2020 se apropie cu pași repezi de final, iar duminică urmează să asistăm la bătălia pentru cel mai râvnit trofeu continental. Marea finală, Italia - Anglia, va începe la 22, poate fi urmărită în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la ProTV.

- Domnule Moldovan, vă salut. Ați jucat în Anglia, mergeți pe mâna ei și în finala de la European?

- Nu, nu... Nu sunt fan și nici nu am fost vreodată. Am avut alte favorite la acest turneu final.

- Cum vedeți finala de sâmbătă seară?

- O finală între două echipe care înaintea acestei competiții nu erau date ca favorite la câștigarea acestui titlu. Anglia a avut un culoar formidabil. În plus a și jucat patru din cinci meciuri acasă. Acum au și finala tot acasă. Un culoar clar mai accesibil decât Italia, cu adversari din linia a doua, Ucraina, Danemarca.

- Au trăit periculos ultimul meci cu Danemarca.

- Chiar dacă danezii s-au mobilizat după problemele cu Eriksen din debutul turneului final, au făcut o figură frumoasă. Chiar și în meciul cu Anglia au făcut un joc foarte bun. Eu cred că Anglia mai are un avantaj în finală.

+35 FOTO

Viorel Moldovan, despre finala Euro 2020: „Merg pe mâna Italiei”

- Spuneți...

- Acela pe care l-au mai avut până acum. Acela al terenului propriu. Dar eu dacă mi-aș alege o favorită, mai degrabă merg pe mâna Italiei.

- V-a surprins vreo echipă la acest Euro?

- Nu pot să spun că m-a încântat cineva, iar dacă e să fac o analiză raportul a fost destul de echilibrat între echipe. Au fost și unele care au avut un nivel inferior, dar e clar că eu nu pot să spun: „Wow! Ce Campionat European am avut”.

- A fost un turneu final oarecare, să înțeleg?

- Nu a fost deloc spectaculos. Pe mine nu m-a dat deloc pe spate. În debutul competiției mi-a plăcut Italia, dar după ce-a avansat au început să devină echilibrați, nu s-au mai expus atât de mult. Au revenit la Italia care era odată. În fazele eliminatorii unde riscurile sunt destul de mari, nimeni nu și le mai asumă așa cum a fost în faza grupelor.

- N-au avut nici o grupă grea.

- Asta voiam să punctez. Au întâlnit Turcia, care a fost execrabilă în această competiție! Apoi Elveția și Țara Galilor. Acum, în finală, Italia caută să fie mai prudentă, mai atentă.

- Deci cuvântul cu care caracterizați finala este echilibru.

- Exact! Anglia a primit primul gol, dintr-o lovitură liberă, în meciul cu Danemarca. Ei până acum nu primiseră niciun gol. Sunt două echipe extrem de organizate, cu un potențial ofensiv interesant. Dacă au spații, atât Anglia, cât și Italia au jucători pentru a schimba acest joc. O să fie o finală foarte, foarte echilibrată, indiferent de nivelul valoric al echipelor.

- Aveți vreo speranță că veți vedea altceva decât până acum?

- Nu mă aștept la un joc superspectaculos, nu o să riște nimeni. Ambele vor să câștige, iar Anglia cu Danemarca pe final de meci începuse să tragă de timp, ca să-și conserve rezultatul după ce-au făcut 2-0. Scopul scuză mijloacele până la urmă.

CV Viorel Moldovan

  • S-a născut în Bistrița și a jucat la Gloria din 1989 până în 1993. Au urmat: Dinamo (1993-1995), Neuchatel (1995-1996), Grasshopper (1996-1997), Coventry (1997-1998), Fenerbahce (1998-2000), Nantes (2000-2003 și 2004), Al Wahda (2003), Servette (2004-2005), Timișoara (2005), Rapid (2006-2007)
  • A marcat 195 de goluri în ligile în care a evoluat, în afara reușitelor din cupe naționale și din cupe europene
  • Echipele pe care le-a antrenat: FC Vaslui, FC Brașov, Sportul, Rapid, naționala României (secund), Auxerre, Chindia, Petrolul

DEZBATERE GSP » Cine va câștiga finala de la Euro 2020?

Citește mai multe știri despre Euro 2020:

„5 motive pentru care să nu-i mai plângeți pe săracii «daneji»” » Postare „contra” a lui Marian Olaianos

Balaj a dat verdictul » Decizia care se impunea în Anglia - Danemarca: „Sută la sută VAR-ul n-ar fi intervenit”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
elgabri
elgabri  •  09 Iulie 2021, 16:33

Englezii au avut si avantajul arbitrilor !!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează