INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  ITALIA - ANGLIA (1-1, 3-2 LA PENALTY-URI)

VIDEO + FOTO Italieni au făcut noapte albă după succesul de la EURO 2020! Nebunie pe străzile din peninsulă

Italieni au făcut noapte albă după succesul de la EURO 2020 // FOTO: Imago +29   FOTO
Italieni au făcut noapte albă după succesul de la EURO 2020 // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 12 iulie 2021 07:10 / Actualizat luni, 12 iulie 2021 13:13

Italia a învins-o pe Anglia, 1-1 după prelungiri, 3-2 la lovituri de departajare, pe Wembley, și e noua campioană europeană!

Squadra azzurra a cucerit iar Euro, la 53 de ani de la precedentul titlu continental. Italia este pentru a doua oară campioana Europei, iar victoria contra Angliei a declanșat nebunia pe străzile din peninsulă.

VIDEO Fanii Italiei, show pe străzi după câștigarea EURO 2020

După succesul din 1968, Italia a așteptat 53 de ani pentru un nou titlu european, iar acest triumf i-a făcut pe italieni să petreacă până în zori pe străzi.

+25 FOTO

Mii de italieni au ieșit pe străzi în marile orașe ale țarii. Aceștia au cântat, au prins torțe și au sărbătorit până la epuizare succesul echipei lui Roberto Mancini.

Fanii au trăit cu sufletul la gură finala de la Londra, iar după ce Donnarumma a apărat penalty-ul decisiv au dat drumul la petrecere.

Finala Euro 2020 a fost doar a doua din istoria Europenelor decisă la penalty-uri, după cea din 1976, câștigată de Cehoslovacia în fața Germaniei. Italia are acum 4 Campionate Mondiale și 2 Europene. Dintre naționalele europene, doar Germania are mai multe trofee majore (7).

34 de meciurifără eșec are Mancini pe banca Italiei

Am fost buni, am primit golul rapid și apoi ne-am chinuit, dar am dominat o bună bucată din meci. Băieții mei au fost minunați. Este o victorie importantă pentru toți oamenii și pentru toți fanii. Suntem fericiți, sper ca toți italienii să celebreze acum
- Roberto Mancini

Gianluigi Donnarumma, cel mai bun jucător de la EURO 2020!

 UEFA l-a premiat după Italia - Anglia Alesul UEFA pentru mult-râvnitul premiu este Gianluigi Donnarumma, portarul Squadrei Azzurra, titular în toate cele 7 meciuri ale Italiei și integralist în 6 dintre ele. 

Donnarumma a încasat doar 4 goluri la turneul final abia încheiat, toate în fazele eliminatorii. În finala contra Italiei, portarul care cel mai probabil va ajunge la PSG a fost providențial, reușind să apere două lovituri de departajare ale englezilor. I-a blocat, pe rând, pe Jadon Sancho și Bukayo Saka.

+25 FOTO

@gsp.ro

Italia e noua campioană a Europei! Squadra Azzurra a învins Anglia chiar pe Wembley, scor 1-1 și 3-2 la penalty-uri. #euro2020 #italia #anglia

♬ original sound - disappointment

Citește mai multe știri despre EURO 2020: 

Pițurcă are o dilemă după finala Euro: „N-am înțeles, nu mi-a plăcut!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează