INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  ANGLIA - GERMANIA 2-0

Cum se schimbă Germania după Euro 2020 » Alt sistem și mai mult Bayern!

Germania a fost eliminată în optimi la Euro 2020, foto:  Imago
Germania a fost eliminată în optimi la Euro 2020, foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 30 iunie 2021 11:42 / Actualizat miercuri, 30 iunie 2021 11:45

Demisionarul Joachim Low a dat cărțile pe față și a spus ce-i lipsește în acest moment naționalei Germaniei: „Eficacitate, maturitate, sânge rece”. Iar Bild a anunțat transformările pe care le va suferi Mannschaftul cu Hansi Flick pe bancă.

Germania 2021 este de acum istorie. O dată cu eliminarea de la Euro 2020 și plecarea selecționerului Joachim Low de pe bancă începe un nou capitol. Unul care ne interesează direct, fiindcă suntem în grupă cu nemții, în preliminariile CM 2022, iar în 8 octombrie jucăm returul cu ei, după acel 0-1 de la București

Extrem de marcat după 0-2 cu Anglia, marți, pe Wembley, Joachim Low a avut totuși puterea de a pune degetul pe rană și a spus ce le-a lipsit jucătorilor săi pentru a urca în fazele finale ale competiției. 

Cum se schimbă Germania după Euro 2020 » Alt sistem și mai mult Bayern!
Manuel Neuer, portarul Germaniei, consolându-l pe Kimmich, după înfrângerea cu Anglia de la Euro 2020, foto: Imago

Cum se schimbă Germania după Euro 2020: „Nu sistemul a fost de vină"

„Ne-a lipsit sângele rece, acel instinct de killer. Împotriva Angliei știam că nu vom avea multe ocazii și că trebuie să le transformăm pe acelea puține care vor apărarea. Însă Werner și Muller au ratat. Echipa trebuie să învețe să se comporte ca un adult. Îi lipsește experiența în multe momente și maturitatea în anumite situații", a comentat selecționerul demisionar. 

Low n-a vrut să dea vina pe sistemul folosit, un 3-4-3, cu 3 fundași centrali: „Nu asta a fost problema. Dimpotrivă. Eu cred că linia de trei ne-a adus mai multă stabilitate în defensivă. Vremurile în care sistemul utilizat putea fi decisiv sunt istorie. Acum, ca să câștigi meciurile eliminatorii trebuie să fii eficace, să ai sânge rece și să nu faci greșeli. Este vorba despre a fi compact, despre a avea niște trasee, de a găsi spații".

 Mehmet Scholl: „Jucătorii au scrâșnit din dinți"

Fost campion european în 1996, acum analistul cotidianului Bild, Mehmet Scholl nu este întru totul de acord cu fostul selecționer: „Ce am văzut și am simțit eu este că jucătorilor nu le-a convenit tactica lui Low. Au pus-o în aplicare, dar scrâșnind din dinți". În schimb, i-a dat dreptate dintr-un alt punct de vedere: „În situațiile limită, cei din teren au strigat după mama". Altfel spus, n-au avut „ouă". 

Media germană a anunțat de mai multă vreme că sistemul lui Low, 3-4-3, va dispărea după Euro. Pe bancă vine fostul său secund, Hansi Flick, care preferă 4-2-3-1. O așezare pe care a folosit-o cu mult succes la Bayern, unde a câștigat 6 trofee într-un an, și pe care este de așteptat s-o utilizeze inclusiv la meciul cu „tricolorii", din 8 octombrie. 

Panduru, verdict dur după Anglia - Germania: „E foarte slab” + ce vedetă l-a dezamăgit
Anglia - Germania
Panduru, verdict dur după Anglia - Germania: „E foarte slab” + ce vedetă l-a dezamăgit

Blocul „Bayern" în naționala Germaniei

De asemenea, un alt aspect vehiculat de mai multă vreme în presă este ponderea jucătorilor de la Bayern în lot. 

Potrivit Bild, în lipsa unor veritabile valori pe anumite posturi, este de așteptat ca Flick să se bazeze de acum încolo pe un bloc format din jucători de la campioana Germaniei. 

Au fost opt și la Euro, însă Suele sau Musiala, spre exemplu, au primit foarte puține minute. Iar Leroy Sane și Gnabry, veniți după accidentări sau COVID-19, cazul ultimului, infectat de două ori de la începutul anului, n-au reușit să se ridice la înălțimea așteptărilor. 

În ceea ce-l privește pe Musiala, nemții sunt foarte supărați pe Low. L-au smuls din mâinile lui Southgate, convingându-l să joace pentru Germania, însă selecționerul nu l-a prea băgat seamă. Și după câteva minute reușite contra Ungariei, cu Anglia l-a folosit și mai puțin, abia în final, când scorul era deja 0-2. „L-a introdus ca să aibă un alibi", a acuzat fostul internațional Michael Ballack. Ceea ce, susține Bild, nu va mai fi cazul de acum încolo.

„Ne-au lipsit voința, dorința, entuziasmul. Putea să se dezlănțuie un incendiu pe stadion și ai noștri tot pe gazon rămâneau” Lukas Podolski, fost internațional german

Toni Kroos se retrage din naționala Germaniei. Încă 3 candidați 

Toni Kroos, 31 de ani, a anunțat deja că acest turneu final a fost ultimul la echipa națională. Ilkay Gundogan, 30 de ani, doar pe bancă împotriva Angliei, cochetează și el cu retragerea, iar ziarele germane aduc în discuție încă doi jucători: Thomas Muller și Mats Hummels, readuși de Low în lot la insistențele presei și ale fanilor.

„Acel moment care te trezește din somn"

Thomas Muller l-a avut pe 1-1 în bocanc, dar, singur cu portarul englez Pickford, a trimis balonul pe lângă poartă. După fluierul final, mijlocașul lui Bayern a postat pe rețelele de socializare un mesaj emoționant: 

„A fost acel moment care-ți rămâne în memorie și care noaptea te trezește din somn. Pentru care tu muncești, te antrenezi și trăiești. Acel moment în care tu ai în mână golul cu care să-ți readuci în joc echipa și să arunci în extaz o întreagă națiune. Să ai o asemenea ocazie și s-o irosești, îmi pare teribil de rău. Îmi pare rău pentru echipă, pentru antrenor, dar mai ales pentru fani".

Citește și alte știri de la Euro 2020: 

Altercație halucinantă pe Arena Națională » Rudele vedetelor Rabiot, Pogba și Mbappe, aproape de bătaie în tribune! + Scandalul neștiut de pe teren

Două momente tari la Anglia - Germania 2-0 » Ce a cerut Haaland la pauză + reacția virală a lui Rio Ferdinand de la final

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
radu876
radu876  •  30 Iunie 2021, 13:19

ma uit la lotul bayernului.. afara de boateng si portarul de rezerva, toti germanii din lot au fost la euro. mi-e greu sa cred ca musiala si sule ar fi salvat situatia.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează