INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  ANGLIA - DANAMERCA 2-1 DUPĂ PRELUNGIRI

Danezii sunt furioși și protestează: „Sterling și Makkelie, niște ticăloși!"

Foto: Getty Images +5   FOTO
Foto: Getty Images

Articol de - Publicat joi, 08 iulie 2021 10:24 / Actualizat joi, 08 iulie 2021 11:17

Anglia - Danemarca. Arbitrul olandez e acuzat de jucătorii, selecționerul și de legendele scandinave, dar și nume mari din fotbalul mondial îl critică pe Danny Makkelie pentru decizia luată în minutul 102, la intervenția lui Maehle asupra lui Sterling, care a decis a doua semifinală la Euro. Anglia a învins cu 2-1, după golul lui Kane (104) în urma unui penalty controversat, și va întâlni Italia în finala de duminică.

Nu doar scandinavii îl critică pe „central" pentru decizia sa. Pentru José Mourinho, „acesta nu este niciodată penalty. Niciodată. A câștigat echipa mai bună, Anglia a meritat, dar pur și simplu nu e lovitură de pedeapsă", a declarat antrenorul Romei pentru postul de radio britanic talkSport. „Nu înțeleg decizia arbitrului, nu pricep nici de ce VAR nu l-a chemat să revadă faza pe monitor".

La rândul său, Arsène Wenger, fost mare manager, acum director de dezvoltare la FIFA, îi reproșează lui Makkelie: „Nici vorbă de penalty. În asemenea situații, arbitrul ar trebui să fie mai mult decât convins de hotărârea sa. Cel puțin, măcar să se fi dus să urmărească din nou acțiunea". A pus la zid și asistentul video: „VAR l-a trădat!".

Raheem Sterling: „Adversarul pune piciorul drept și mă lovește"

Jonas Eriksson, fost ecuson FIFA suedez, a avut o opinie similară: „Zero penalty. E mult prea ușor pentru o semifinală de Campionat European. Înaintea turneului, arbitrii au spus că «nu vrem niciun penalty ușor acordat», însă chiar asta s-a întâmplat. Sunt surprins și chiar furios că VAR nu a informat «centralul».”

Raheem Sterling, cel care a obținut acel 11 metri, pare să fi rămas singurul care crede că Makkelie a avut dreptate. „A fost penalty clar. Când adversarul pune piciorul drept și mă lovește, atunci nu poate fi decât 11 metri", a răspuns atacantul insular la ITV.

E dificil de acceptat. Visul unei veri istorice, a unei amintiri de neuitat, s-a încheiat într-un asemenea mod. Nu a fost nicio umbră de penalty. E păcat că trebuie să părăsim turneul astfel. Dar nu mai e nimic de făcut - Jannik Vestergaard, fundaș Danemarca

Kasper Hjulmand: „Sterling își lasă piciorul în spate"

Danezii sunt dezamăgiți, furioși. „Sterling și Makkelie vor intra în istoria fotbalului nostru ca niște ticăloși", a comentat extrem de dur cotidianul BT. Iar Brian Laudrup, campionul european din 1992, a fost limpede în reacția sa: „O eroare uriașă".

Selecționerul și jucătorii sunt siguri că arbitrul batav a greșit. „Cred că multe au fost împotriva noastră. M-am uitat încă o dată la lovitura de pedeapsă. Nu a fost nimic! Sterling își lasă piciorul în spate. Suntem decepționați", și-a exprimat nemulțumirea Kasper Hjulmand, convins că „Makkelie putea opri faza și pentru că erau două mingi pe teren în acele momente".

Trăiesc două sentimente. De profundă dezamăgire, dar și de mândrie. Pe de-o parte, sunt atât de dezamăgit că nu am atins finala. Însă mândria călătoriei noastre, a jocului nostru, este la fel de mare - Kasper Hjulmand, selecționer Danemarca

Hojbjerg: „Arbitrii să vină la microfon și să ne explice. Cum se simt? La ce se gândeau?"

Pierre-Emile Hojbjerg vrea să-i vadă și pe arbitri în fața microfonului, la sfârșitul meciurilor. „Nu a fost penalty. De acum, cred că ar trebui să-i chemăm și cei care iau aceste decizii să le explice. Cum se simt? La ce se gândeau? Ce cred despre hotărârile lor. Arbitrii să iasă în față și să spună", a cerut mijlocașul nordicilor și al lui Tottenham.

Martin Braithwaite se gândea la Maehle, cel care a încercat să-l blocheze pe Sterling: „Nu dau vina pe nimeni, pentru că nu a fost vina nimănui. Nu a fost penalty".

Suntem dezamăgiți să fim învinși într-o semifinală, după o gravă eroare de arbitraj. Dezamăgirea e cu atât mai mare când arbitrul decide meciul - Daniel Wass, mijlocaș Danemarca

Daniel Wass: „Ne-am uitat toți încă o dată. Nu e deloc penalty"

La final, Joakim Maehle plângea. „Îi pare rău pentru tot ce s-a petrecut", a dezvăluit Daniel Wass. Nici el nu a văzut fault la intervenția lui Maehle. Tot vestiarul danez are aceeași opinie. „Într-o semifinală, e nevoie de mult mai mult pentru a dicta 11 metri. Ne-am uitat toți încă o dată. Nu e deloc penalty. Probabil că arbitrul a fost influențat de fanii englezi".

Niciun penalty! Nu cred că Danemarca ar fi primit o asemenea lovitură de pedeapsă. E dificil de observat și dacă a fost cel mai mic contact între jucători - Age Hareide, fost selecționer Danemarca

Citește și alte știri de la Euro 2020:

GALERIE FOTO Anglia - Danemarca: lacrimi pe Wembley

Balaj a dat verdictul » Decizia care se impunea în Anglia - Danemarca: „Sută la sută VAR-ul n-ar fi intervenit”

Jose Mourinho, despre faza controversată care a decis Anglia - Danemarca: „Niciodată! Nu cred că o să doarmă bine la noapte”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (21)
catalin.palcu
catalin.palcu  •  09 Iulie 2021, 10:03
Postat de ciuke pe 08 Iulie 2021, 12:09

Vreau VAR in Liga 1. Scapam de lovituri de pedeapsa date aiurea, ***, de cartonase date cu dedicatie, ***, de arbitraj partinitor, ***.

Cred ca te cam iluzionezi. VARul nu verifica niciodata cartonasele galbene, eventual daca e o faza de rosu. La fel, nu verifica auturi, cornere, lovituri din afara careului. Ei se uita la offside, linia portii, eventual penaltiuri si henturi premergatoare golurilor.

terente1
terente1  •  08 Iulie 2021, 21:40

concluzie: se fura la fel cu tot VAR-ul, hotie inacceptabila

sonny.sonnier
sonny.sonnier  •  08 Iulie 2021, 20:57

Mai bine jucau ceva fotbal in repria a doua decat SA se miorlaie prin ziare. Au stat cu fundun poarta 70 de minute si vir SA castige.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează