INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  OPTIMI

De ce a căzut Kylian Mbappe?! Explicația unei mari dezamăgiri

De ce a căzut Kylian Mbappe?! Explicația unei mari dezamăgiri
De ce a căzut Kylian Mbappe?! Explicația unei mari dezamăgiri

Articol de - Publicat marti, 29 iunie 2021 14:39 / Actualizat marti, 29 iunie 2021 15:54

Kylian Mbappe (22 de ani), eroul Franței lumii în 2018, a fost unicul atacant francez cu maximum de minute la acest Euro, dar singurul fără nicio reușită, ratând și penalty-ul decisiv contra Elveției. Atmosfera tensionată din jurul lui, asaltul lui Real Madrid, întârzierea prelungirii contractului, toate l-au făcut să nu se mai concentreze 100% la joc

În 2018, la Mondial, Kylian Mbappé avea doar 19 ani și a fost cel mai bun jucător al Franței, campioana lumii. În 2021, la Euro, când toată lumea aștepta de la el marea confirmare, strălucire pe teren și titlul continental, n-a mai fost nimic. O imensă deziluzie.

Kylian Mbappe: 390 de minute, zero goluri

În urmă cu trei ani, marca patru goluri: primul la 1-0 cu Peru în grupe, "dublă" la 4-3 cu Argentina, în "optimi", și ultimul chiar în finală, la 4-2 contra Croației.

Acum, nimic, zero reușite! A jucat 390 de minute, unicul atacant albastru cu timp maxim pe gazon (Griezmann - 355, Benzema - 349), nereușind să înscrie nici măcar o dată (Karim, 4 goluri, Antoine, unul). 

A ratat la fiecare apariție cel puțin o ocazie clară. La al 5-lea penalty, cel decisiv, KM10 a părut copleșit de importanța momentului. A șutat slab, aproape de centru, la semiînălțime, făcându-i cadou lui Sommer parada carierei.

Distrus, precum titlul de pe coperta L'Equipe („Aneantis”), a părăsit Arena Națională și turneul cu privirea plecată, dispărând în vestiar pentru a scăpa de presiunea privirilor îndreptate spre el.

17 goluria marcat Kylian Mbappé în 48 de selecții pentru ”cocoșii galici”, o medie de 0,35 reușite pe meci

Pele: „Fruntea sus, Kylian!”

„Nimeni nu i-a reproșat nimic lui Kylian. Am trăit clipe minunate împreună. Trebuie să le acceptăm și pe cele dureroase”, l-a protejat selecționerul Deschamps. Marele Pelé, cel cu care a fost deseori comparat, i-a transmis și el un mesaj: „Fruntea sus, Kylian! Mâine este prima zi a unei alte călătorii”.

Reacția lui Mbappe a venit pe Twitter, târziu, în noapte. Un mesaj care descrie ce simte el acum. „Foarte dificil de întors pagina. Tristețea e imensă după această eliminare, nu ne-am putut atinge obiectivul. Îmi pare rău pentru penalty. Am vrut să ajut echipa, dar am eșuat”, a scris parizianul. 

„Îmi voi găsi cu greu somnul. Acestea sunt însă, din păcate, riscurile acestui sport pe care îl iubesc atât de mult. Știu că fanii sunt dezamăgiți. Le mulțumesc pentru sprijin și pentru că au crezut mereu în noi. Cel mai important e că vom reveni mai puternici”.

5 franceziau adunat maximum de minute la acest Euro: portarul Lloris, stoperii Varane și Kimpembe, "închizătorul" Kanté și Mbappé

Cearta cu Olivier Giroud

O explicație a căderii sale este neliniștea legată de viitor, atmosfera tensionată din jurul lui în ultima perioadă. Asaltul lui Real, care face totul pentru a-l atrage spre Madrid, ceea ce a provocat întârzierea prelungirii contractului cu PSG

E agitat, nu știe ce să aleagă, și nu se mai poate concentra 100% la joc. Din cauza stării de surescitare a apărut și conflictul cu Olivier Giroud, care i-a reproșat înainte de Euro că nu îi pasează. O ceartă pe care el a continuat-o.

Tot ce s-a întâmplat în preajma lui i-a redus din potențial. Jocul său a suferit, Franța a suferit și, ca efect, campioana lumii a fost eliminată. Încă din „optimi”.

160 de milioane de euroeste cota lui Mbappé, cea mai mare din naționala de un miliard a Franței (Varane e următorul, cu 70 de milioane)

VIDEO Moment emoționant pe Arena Națională în minutul 100 al meciului Franța - Elveția

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

„Eu sunt vinovat”» Pleacă Deschamps după nouă ani? Dacă renunță, vine Zidane!

Fanul de pe Arena Națională care a devenit viral » De la agonie la extaz în câteva secunde

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
terente1
terente1  •  29 Iunie 2021, 22:19

mbappe n-a cazut, acolo a fost tot timpul. Arte cota uriasa crescuta artificial pt ca seamana cu Hekl sai Jekl. E doar un fotbalist bun, la ani lumina distanta de marile vedete gen Ronaldo, Messi si multi altii din trecut. Pariez pe orice ca nu se va ridica niciodata nici las sfertul realizarilor celor 2. Doar o cota umflata artificial.

farist11
farist11  •  29 Iunie 2021, 21:55

Este mult prea infumurat acest KB!

robertino2
robertino2  •  29 Iunie 2021, 16:49

Ce-mi plac mie cuvintele de incurajare pentru milionarii ne.simtiti din fotbal.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează