INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  DEZBATEREA ZILEI

Dezbaterea zilei, 12 iulie » Cum arată echipa ideală de la EURO 2020: 3 variante propuse în redacția GSP

Articol de GSP - Publicat luni, 12 iulie 2021 14:19 / Actualizat marti, 13 iulie 2021 09:09

EURO 2020 s-a terminat! Urmează analizele. În ediția de a azi a emisiunii „Dezbaterea zilei”, jurnaliștii Gazetei Sporturilor au încercat să creioneze, cu argumente și opinii, echipa turneului.

„Pentru că a fost un EURO total atipic, încheiem cu o discuție atipică. Adică renunțăm la structura PRO și CONTRA pe un subiect unic și să încercăm să schițăm echipa ideală a acestui turneu. Adică să vedem care au fost cei mai buni jucători post pe post”,  a explicat Cătălin Țepelin, redactorul-șef GSP și moderatorul dezbaterii.

În studioul Gazetei, alături de Cătălin Țepelin, au participat la „Dezbaterea Zilei” jurnaliștii Remus Răureanu și Dan Udrea.

Sistemul ales a fost 4-3-3.

Video | Cum arată echipa ideală de la EURO 2020: 3 variante propuse în redacția GSP

Portar: Gianluigi Donnaruma/ Yann Sommer

  • Remus Răureanu: „Donnarumma mi se pare că a fost o revelație, e special ca un portar de nici 23 de ani să fie atât de important”
  • Cătălin Țepelin: „La Donnarumma nu știu dacă se mai poate discuta de revelație, în condițiile în care apără la un nivel înalt de 6-7 ani. În plus, când ai fundași valoroși, ai mai multă liniște ca portar. Mie mi-a plăcut mai mult Sommer, s-a remarcat într-o echipă de plan secund. Aș adăuga o mențiune specială și pentru Schmeichel”
  • Dan Udrea: „Tot Donnarumma votez și eu, dar mi-a plăcut mult și Sommer. Cel mai corect e să te uiți și la câte șuturi primesc pe poartă. Donnarumma, pe lângă ce a făcut la penalty-uri  cu Spania și Anglia, a avut și două parade fabuloase. La 0-0 cu Belgia scoate mingea lui De Bruyne și cu Spania salvează o minge foarte grea, de la Dani Olmo. A adus un mare plus Italiei. Și nu a făcut gafe”

Fundaș dreapta: Kyle Walker / Denzel Dumfries

  • Remus Răureanu: „Kyle Walker mi se pare impresionant. Are forță, viteză, tehnică. Are toate calitățile posibile. Poate juca fundaș dreapta, fundaș central. E bun în apărare, e bun și în atac”
  • Cătălin Țepelin:  „Eu tot cu Walker aș vota, deși mi-a plăcut și Dumfries. Mi s-a părut singura apariție interesantă din echipa Olandei”
  • Dan Udrea:  „Eu aș zice Dumfries, s-a remarcat într-o echipă care a dezamăgit. Mi se pare că Walker nu are inteligența tactică obligatorie fiecărui jucător ca să fie mare”

Fundaș stânga: Leonardo Spinazzola / Luke Shaw

  • Remus Răureanu: „Spinazzola era considerat la un moment dat o mare revelație, dar a fost chinuit de accidentări. El nici măcar la AS Roma nu a jucat constant. Iar la acest EURO e explodat. A devenit un erou dintr-un jucător etichetat ca mediocru”
  • Cătălin Țepelin: „Spinazzola emana o forță senzațională pe banda stângă. O apariție surprinzătoare, nimeni nu se aștepta ca Italia să exceleze acolo”
  • Dan Udrea: „Au fost jucători de bandă stânga foarte buni, mult mai mulți decât pe dreapta. Shaw, Spinazzola, Maehle, Robertson, Gosens, chiar și Jordi Alba. După părerea mea, Spinazzola a fost cel mai bun, de departe. Italia nu a mai avut forță ofensivă în partea stângă din momentul în care el nu a mai jucat”

Fundași centrali: Bonucci, Chiellini / Akanji

  • Cătălin Țepelin:  "Aici avem destul de multe variante. Pe lângă italienii Bonucci și Chellini, i-aș mai nominaliza pe Maguire, Akanji, Kimpembe și Kjaer. Italienii au fost extraordinari. Dincolo de intervențiile curate, de fotbal adevărat, au știut când să rupă jocul, când să ia un galben, când să facă o glumă. De exemplu, Chiellini l-a zăpăcit de tot pe Jordi Alba cu atitudinea lui relaxată înaintea penaltyurilor din semifinală”
  • Dan Udrea: „Aici e greu de ales. Bonucci și Chiellini au arătat incredibil. Te gândeai că pot fi fragili, că au trecut anii peste ei, dar au jucat ceas în toate meciurile. Este uluitor cum poate Chellini să judece perfect orice fază! Și i-a avut adversari pe Lukaku, pe care l-a anihilat, Morata și jucătorii rapizi ai spaniolilor, iar în finală s-a bătut cu Kane. Dar eu l-aș lua pe Akanji la echipa turneului. Aș renunța la Chiellini, pentru că Bonucci a dat gol în finală și a transformat și două penalty-uri”
  • Remus Răureanu:  „Bonucci și Chiellini par opțiunile evidente, clare”

Mijlocași: Pedri, Jorginho / Rice/ Verratti

  • Cătălin Țepelin:  „Eu i-aș pune în linia de trei pe Delaney, Pedri și Rice. Pedri nu poate fi scos din echipă pentru că a arătat o maturitate incredibilă”
  • Dan Udrea: „Eu zic Pedri, Jorginho... Nici aici nu sunt multe variante, mă refer la jucători care să fi evoluat la nivel foarte înalt. Kante e fabulos, dar Franța a plecat din optimi și mi-e greu să-l aleg. Jorginho a fost la un nivel deosebit și mi se pare singura variantă. Pedri, da. Al doilea inter e greu de ales. Aveam mai multe așteptări de la De Bruyne. E complicat aici...”
  • Remus Răureanu: „Eu zic Verratti, Jorginho, Pedri. Verratti mi s-a părut cel mai bun mijlocaș al Italiei cât a fost pe teren”

Atacanți: Chiesa, Lukaku, Sterling

  • Cătălin Țepelin: „La Lukaku avem consens. Apoi, l-aș lua pe Chiesa. Da, Chiesa cu Sterling”
  • Dan Udrea: „Și eu tot Lukaku aș zice. Sterling a fost cel mai bun de la Anglia. Plus Chiesa”
  • Remus Răureanu: „Ca vârf central, Lukaku. A cărat echipa până la meciul cu Italia. Pe aripi, Chiesa și Sterling, suntem toți 3 de acord aici”

Echipa turneului aleasă de Dan Udrea: Donarrumma - Dumfries, Akanji, Bonucci, Spinazzola - De Bruyne, Jorginho, Pedri - Chiesa, Lukaku, Sterling

Echipa turneului aleasă de Remus Răureanu: Donnarumma - Walker, Chiellini, Bonucci, Spinazzola - Verratti, Jorginho, Pedri - Chiesa, Lukaku, Sterling

Echipa turneului aleasă de Cătălin Țepelin: Sommer - Walker, Chiellini, Bonucci, Shaw - Delaney, Rice, Pedri - Chiesa, Lukaku, Sterling

„Noi ne-am jucat destul cu vedetele EURO 2020. Rămâne să completăm discuția cu preferințele voastre. Alăturați-vă dezbaterii și lăsați în comentarii echipa voastră ideală sau interveniți cu argumente atunci când sunt controverse pe un post anume”, a încheiat Cătălin Țepelin emisiunea.

Nu uitați cuvintele cheie într-o dezbatere: „argumente” / „dialog” / „respect pentru opinia celuilalt”. Așadar, încordați-vă argumentele și intrați în dezbaterea zilei pe GSP.ro!

Citește și: 

Decizie importantă luată de Gareth Southgate după finala EURO » Selecționerul Angliei și-a anunțat planurile de viitor

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
creeperno115
creeperno115  •  12 Iulie 2021, 22:46

Donarumma- Walker, Akanji, Bonucci, Shaw- Verratti, Rice, Pedri- Chiesa, Lukaku, Sterling

Vezi toate comentariile (1)
Comentează