INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  DEZBATEREA ZILEI

VIDEO Dezbaterea zilei, 8 iulie » Cine câștigă EURO 2020? Anglia sau Italia?

Italia - Anglia va fi marea finală de la EURO 2020. Sursă foto: Guliver/Getty Images
Italia - Anglia va fi marea finală de la EURO 2020. Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 08 iulie 2021 15:00 / Actualizat joi, 08 iulie 2021 16:26

EURO 2020 se apropie cu pași repezi de final, iar duminică urmează să asistăm la bătălia pentru cel mai râvnit trofeu continental. Vorbim despre marea finală Anglia - Italia la „Dezbaterea Zilei”, pe GSP.ro, cu argumente și opinii.

„Italia sau Anglia, aceasta e întrebarea la care fiecare microbist are propriul răspuns, așa că intrăm în rândul lumii și dezbatem și noi tot asta: cine va câștiga finala Euro2020? Italia lui Mancini, Chiesa, Insigne și Chiellini sau Anglia lui Southgate, Kane, Sterling și Foden?

Înainte de startul Euro am avut aici o dezbatere despre favorite și, ca de obicei, discuția a continuat pe GSP.ro, iar sondajul de pe site a adunat peste 100.000 de voturi, un adevărat record. Conform acelui sondaj, favoritele publicului GSP erau, în ordine, Franța (lider detașat, cu 33%), apoi Italia, Germania, Belgia, Portugalia și Anglia

Noi ne-am învârtit aici în studio cam între aceleași nume, apoi toate favoritele din grupa morții au murit pe drum, așa că acum ne pregătim de finala Italia - Anglia și ne facem încălzirea cu discuții argumentate și pronosticuri”, a explicat Cătălin Țepelin, redactorul-șef GSP și moderatorul dezbaterii.

În studioul Gazetei, alături de Cătălin Țepelin, au participat la Dezbaterea Zilei jurnaliștii Remus Răureanu și Dan Udrea, sprijiniți cu argumente de invitații Cristiano Bergodi, respectiv Ilie Dumitrescu.

VIDEO. Dezbaterea zilei, 8 iulie » Cine câștigă EURO 2020? Anglia sau Italia?

Remus Răureanu: „Pariez pe Italia. Anglia s-a calificat rușinos cu Danemarca, e un Juventus al turneului final”

  • "Am zis Italia înainte de Euro și rămân consecvent. După modul în care s-a calificat Anglia în finală, am ajuns să țin și mai mult cu Italia! Englezii au bifat o calificare rușinoasă din cauza acelui penalty inventat
  • Cred că Italia ar merita să fie campioană europeană pentru că a jucat mai bine, mai consistent față de Anglia.
  • E cumva paradoxal. Vedem Italia ca o echipă creativă, ofensivă, deschisă, iar Anglia, în general, ermetică de-a lungul acestui turneu. Anglia s-a baricadat uneori, cum s-a întâmplat în meciul cu Germania. Italienii au arătat că sunt dispuși să sufere, că acceptă să se joace aproape un meci întreg în careul lor. Au un antrenor curajos și jucători «îmbibați» cu posibilități defensive.
  • Mi se pare că Italia are un avantaj mare în privința mijlocașilor, senzația mea e că există o diferență foarte mare. Italia are acolo jucători de top, Barella, Jorginho, Verratti. Anglia vine cu doi mijlocași de mâna a doua, Rice și Phillips, mijlocași pe care dacă îi lipim în naționala Danemarcei, n-ar transforma-o într-o națională mai bună.
  • Italia merită pentru că a ajuns aici mai curat decât Anglia. Anglia mi se pare un Juventus al turneului final sau ca Steaua și Dinamo de dinainte de 1989. Joacă toate meciurile pe Wembley, Angliei parcă i-a fost întins un covor roșu. Acest European pare un turneu final creat ca să mai câștige și englezii ceva. Pare nedrept că Anglia nu a câștigat nimic cu Lampard și Gerrard și câștigă cu Phillips și Rice. Pariez pe Italia și, ca suporter, sper să câștige Italia".

În finală au ajuns cele mai bune echipe. Anglia e o echipă care joacă acasă, iar Italia a făcut un European ce nu s-a văzut de foarte mulți ani. Va fi o finală frumoasă, cu acțiuni de gol. Din ceea ce am observat, cred că Anglia pleacă cu prima șansă pentru că, în primul rând, joacă acasă și are suporteri, am văzut ce balamuc a fost în meciul cu Danemarca. E un atu extraordinar pentru Anglia. Italia a suferit mult cu Spania, dar va fi un meci diferit cu Anglia - Cristiano Bergodi, fost jucător în Serie A, în prezent antrenor

Dan Udrea: „Țin cu Italia, dar Anglia pleacă favorită”

  • „Eu țin tot cu Italia și tot din cauza a ceea ce s-a întâmplat în semifinala Anglia - Danemarca. Dincolo de penaltyul acela, arbitrii s-au comportat de parcă în faza respectivă n-ar fi existat cea de-a doua minge. Este uluitor! Dacă faza asta era în Liga 1 la un meci important, ieșea balamuc de nu se mai juca fotbal în România. Nu se poate!”.
  • „Anglia e favorită după ce s-a întâmplat în semifinală. Când vezi că totul e în favoarea ta, jucătorii prind încredere. Vezi că toate au fost pentru tine și asta îți dă motivație. Alte argumente pentru care Anglia pleacă favorită: în primul rând, faptul că joacă acasă cu 70.000 de spectatori. Dacă meciul s-ar fi jucat pe Olimpico, cu 70.000 de spectatori, n-o mai vedeam favorită pe Anglia”.
  • „La nivel de prim «11» e cam egalitate. Nu-l putem compara pe Sterling cu Insigne. Dacă Anglia va câștiga trofeul, cred că Sterling va fi desemnat jucătorul turneului. Este uluitor! Cu Danemarca, a jucat din minutul 1 până în minutul 120 în aceeași viteză. Apoi, mi se pare că banca Angliei e superioară”.
  • „Un alt argument e antrenorul. Mi-a plăcut foarte mult Southgate. Anglia a avut lot mai bun la precedentele turnee finale, dar cred că n-a avut această inteligență tactică. Mi-a plăcut cum a gândit Southgate meciurile. Nu e întâmplător că după atâtea turnee finale ratate, Anglia face semifinală de Mondial, iar acum e în finală de European. Mi se pare că antrenorul e dacă nu peste, măcar la același nivel cu lotul”.
  • „Prevăd o finală foarte închisă. Acum, posesia va fi împărțită, cele două echipe vor juca pe rând”.

Cred că, la jocul fără minge, Italia e cea mai bună echipă. Asta s-a văzut la meciul cu Spania, m-a impresionat cum Italia a acoperit zonele. 

Italia e o echipă periculoasă pe tranziție pozitivă, are în componență câțiva jucători care te pot surprinde, Chiesa, Insigne, Immobile.  Mi se par echilibrate ambele echipe, Anglia a primit doar un gol, italienii îi au pe Bonucci și Chiellini. Un plus pentru Italia ar fi linia de mijloc, dar Anglia are un atac mai puternic. Kane termină turneul final în «good shape», e Sterling, e Grealish, e Sancho - Ilie Dumitrescu, fost internațional

CONCLUZII | Cătălin Țepelin: „Italia e mai cinică, mai versată, mai coaptă, în timp ce Anglia e mai avântată, mai înfometată și - de ce să n-o spunem? - mai avantajată”

  • "Eu încerc să rămân consecvent. La dezbaterea făcută aici în studio înainte de Euro am zis că favoritele mele sunt Anglia și Portugalia, când colegii de la Eurosport m-au sunat să le spun pe cine mizez am zis Lukaku golgeter și Anglia campioană, așa că dacă am hotărât să merg pe Anglia la început n-ar fi tocmai OK să mă dau italian înaintea finalei, nu?
  • Dacă ar fi să analizez rapid finalistele, aș zice că Italia e mai cinică, mai versată, mai coaptă - nu are niciun jucător sub 23 de ani, de exemplu, experiența și rigoarea tactică sunt aici la cote înalte. 
  • În timp ce Anglia e mai avântată, mai înfometată și - de ce să n-o spunem? - mai avantajată - a avut 5 din 6 meciuri pe Wembley, iar finala o joacă tot aici. Miza mea rămâne, deci, tot pe Anglia.
  • Finala se anunță oricum foarte echilibrată, așa că vă așteptăm să vă alăturați discuției noastre cu voturi în sondajul de pe site și cu argumente în controversa "It's coming home" versus "It's coming Rome".

Dezbaterea nu se termină în studioul GSP, ea continuă aici, cu comentariile voastre. Nu uitați cuvintele cheie într-o dezbatere: „argumente” / „dialog” / „respect pentru opinia celuilalt”. Așadar, încordați-vă argumentele și intrați în dezbaterea zilei pe GSP.ro!

Vezi mai multe dintre edițiile Dezbaterea Zilei:

VIDEO Dezbaterea zilei, 28 iunie » Cum s-ar fi descurcat România dacă ar fi fost la Euro 2020?

VIDEO Dezbaterea zilei, 25 iunie » Ce ar fi mai potrivit pentru naționala României: un antrenor român sau unul străin?

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
tororosso
tororosso  •  09 Iulie 2021, 14:36

„Țin cu Italia, dar Anglia pleacă favorită” ...este clar și sa observat de pe stația orbitală cât de avantajată este Anglia . Vor sări toți puricii pe Squadra Azzurra numai să nu câștige .

creeperno115
creeperno115  •  08 Iulie 2021, 22:39

Am zis inainte de euro ca anglia va castiga trofeul. Imi mentin parerea

Vezi toate comentariile (2)
Comentează