INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  FRANȚA - ELVEȚIA

Elvețienii au tupeu înainte să vină la București: „Putem bate Franța”

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Articol de - Publicat joi, 24 iunie 2021 12:26 / Actualizat joi, 24 iunie 2021 13:09

Ziariștii de la Blick susțin că reprezentativa Franței în „optimi” le convine mai mult decât Danemarca: „Ne putem cățăra foarte sus sau, dacă e să cădeam, nu mult. Danezii, în schimb, au un spirit de echipă fantastic de când cu drama lui Eriksen”.

Toți se tem de Franța, mai puțin elvețienii. Deși naționala lor a terminat pe locul 3 în grupă, în urma Italiei și a Țării Galilor, jurnaliștii de la Blick cred că duelul din „optimi", de la București, cu reprezentativa Cocoșului Galic vine de minune. 

„Franța e un adversar de vis. Naționala se poate cățăra foarte sus sau poate cădea, dar nu mult. Altfel spus, printr-o victorie realizează ceva istoric, o senzație, de neuitat. Iar dacă pierde luptând cu inima, cu dăruire, atunci nu vor fi critici", comentează editorialistul Michael Wegmann. 

De ce nu Danemarca? „Clar, locul 2 era realizabil. Ar fi fost mai bun? Nu. Ne-ar fi așteptat Danemarca. Nu e o superputere în fotbal, dar de când cu drama lui Eriksen pare dezlănțuită și cu un spirit de echipă senzațional. Un eșec împotriva danezilor, indiferent cum am juca, ar fi chiar un eșec. Ca în 2016, contra Poloniei, sau ca-n 2018, în fața Suediei", scrie editorialistul Blick.

12.698de kilometri pe calea aerului au făcut elvețienii până acum. Cea mai plimbată națională de la Euro 2020

Citește și alte știri de la Euro:

FOTO Germania s-a aprins în culorile LGBT! Imagini surprinse în timpul meciului cu Ungaria

Cristiano nu se oprește în lupta cu recordurile: „Air Ronaldo și-a păstrat sângele rece în canicula maghiară”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
pinguinul_japonez
pinguinul_japonez  •  24 Iunie 2021, 21:13

E logic cum comenteaza ei faza meciului cu Franta, pai cu i nu i convine sa piarda cu o superputere, decat cu o echipa de duzina ?

gago747
gago747  •  24 Iunie 2021, 15:04

Corect! Îi spulberă pe francezi ... la hochei pe gheață.

bazinga
bazinga  •  24 Iunie 2021, 13:33

Cunoastem textul...ce, ei nu au doua maini, doua picioare, un cap....Texte de doi bani, curaj, la fel... ! Elvetia nu are nicio sansa....sa fim seriosi !!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează