INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  OPTIMI

Explicațiile unui triumf istoric: „Toți am crezut în minune. Francezii au devenit aroganți”

Explicațiile unui triumf istoric al Elveției la Euro: „Francezii au devenit aroganți”
Explicațiile unui triumf istoric al Elveției la Euro: „Francezii au devenit aroganți”

Articol de - Publicat marti, 29 iunie 2021 10:19 / Actualizat marti, 29 iunie 2021 10:57

Portarul Yann Sommer și Haris Seferovici, autorul unei „duble”, au dezvăluit secretele triumfului Elveției în fața campioanei lumii, Franța.

Elvețienii știau că le trebuie „o seară perfectă” pentru a elimina campioana mondială Franța din competiție. Nu le-a mers chiar totul ceas, dar în final, ei au fost cei care au triumfat. Prilej pentru Granit Xhaka să le bată obrazul detractorilor. 

„Orice elvețian poate fi mândru de noi. Am eliminat Franța, nu o echipă 0815, asta trebuie să-i fie clar oricui! S-au scris atâtea despre noi, că suntem o echipă arogantă. Dar astăzi, cred eu, le-am închis gura multora”, a comentat căpitanul Țării Cantoanelor. 

Elvețienii au avut puterea să revină după penalty-ul ratat

Elvețienii au condus cu 1-0, au irosit penalty-ul de 2-0, apoi au primit trei goluri la rând. Și cu toate astea au găsit puterea să revină și să egaleze într-un final spectaculos. Cum? „Am luptat. Toți pentru unul, unul pentru toți. Toți am crezut în minune și asta contează”, este explicația lui Haris Seferovic, autorul unei „duble”. 

Portarul Yann Sommer, eroul loviturilor de departajare, cu penalty-ul decisiv apărat lui Kylian Mbappe, a intuit slăbiciunea francezilor: „Am jucat împotriva unei echipe incredibile. Dar au avut un moment din care au devenit prea aroganți, prea siguri de sine. Și atunci ne-am zis că ne vom bate până la capăt. Pentru mine, victoria asta este și mai frumoasă, pentru că din tribună m-au încurajat părinții”.

67 de anierau de când naționala Elveției nu se mai calificase în „sferturile” unui turneu final (CM, CE)

161,5 milioane de euroface primul unsprezece al Elveției. Puțin peste cota de piață a lui Kylian Mbappe (160 milioane)

Jos pălăria în fața elvețienilor! Au demonstrat o forță mentală incredibilă și au rămas loiali jocului lor.
- Bixente Lizarazu, fost internațional francez

VIDEO Moment emoționant pe Arena Națională în minutul 100 al meciului Franța - Elveția

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Dan Barna, ironizat după ce s-a fotografiat la tribuna oficială cu Luis Figo: „Hagi și Gică Popescu tot la tribuna a doua sunt?”

Pentru hateri, cu dragoste! Gestul făcut de Alvaro Morata după ce a marcat golul decisiv din prelungirile partidei cu Croația

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
minos3
minos3  •  29 Iunie 2021, 14:20
Postat de stranger55 pe 29 Iunie 2021, 11:46

Francezii au devenit demult aroganti, mai bine zis, s-au nascut asa. Acum mai am un singur dor: sa zboare toate cele ce-au primit cadourile de la UEFA sa joace în grupe numai acasa, Italia, în primul rând!

Nimic nu se apropie de aroganta englezilor. Dar au grija germanii de ei ! Abia astept. Apropo, si englezii au jucat practic acasa in grupe. Interesant este ca in statistici echipele ce jucau pe teren propriu apareau ca fiind echipele oaspete. Ma rog, asta conteaza mai putin, avand in vedere ca nu se aplica regula golurilor marcate in deplasare.

stranger55
stranger55  •  29 Iunie 2021, 11:46

Francezii au devenit demult aroganti, mai bine zis, s-au nascut asa. Acum mai am un singur dor: sa zboare toate cele ce-au primit cadourile de la UEFA sa joace în grupe numai acasa, Italia, în primul rând!

mircea_cjn
mircea_cjn  •  29 Iunie 2021, 11:12
Postat de iosif_ pe 29 Iunie 2021, 11:01

Vine și referendumul acuși, ***

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează