INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  FRANȚA - ELVEȚIA

Francezii continuă să critice și să ironizeze Bucureștiul: „Micul Paris?! În afară de Arcul de Triumf...”

Francezii continuă să critice Bucureștiul! Ironia pentru „micul Paris”: „În afara unei replici a Arcului de Triumf...”
Francezii continuă să critice Bucureștiul! Ironia pentru „micul Paris”: „În afara unei replici a Arcului de Triumf...”

Articol de - Publicat duminica, 27 iunie 2021 10:38 / Actualizat duminica, 27 iunie 2021 18:53

Jurnaliștii de la „L'Équipe” au descoperit un „București eurosceptic”, dezinteresat de Euro 2020, care nu prea crede în pandemie și cu „serii de blocuri lungi, albe sau gri”.

  • Meciul dintre Franța și Elveția va avea loc luni, de la ora 22:00, liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe GSP.RO.

Francezii nu se simt bine la București. După Budapesta și Munchen, unde au jucat în grupa F, „cocoșii” sunt nemulțumiți de ce au găsit în Capitală. Și ziariștii sosiți cu ei, la fel. A doua zi la rând în care mai mult critică. În special „L'Équipe”.

Jucătorilor Franței nu le place hotelul

În ediția de sâmbătă, reporterii cotidianului sportiv parizian au scris că „les Bleus” nu se pot reface aici înaintea meciurilor eliminatorii, pentru că e gălăgie la Hilton Athenee Palace (vineri seară, era o petrecere de sfârșit de an a studenților) și pentru că stabilimentul e plasat în centru și e trafic intens. „Acest hotel nu e atât de eficient pentru recuperare”, au conchis ei, văzând și „o lipsă de confort evident” la etajul în care au avut acces.

Hugo Delom a făcut un mic tur al orașului și a descoperit un "București eurosceptic". Acesta este titlul unui articol apărut azi, explicând în subtitlu: "Capitala română nu manifestă mare interes pentru Euro".

Thomas Chesneau: „Îți spui că nu vei rămâne prea mult aici”

Jurnalistul a remarcat că în orice ghid ți se spune că „Aici e un mic Paris”. „Totuși, în afara unei replici a Arcului de Triumf, nu e chiar evident”, a punctat cu o ironie. Din perspectiva lui, „Bucureștiul e un oraș eterogen, cu un mozaic de cartiere foarte diferite. E dificil să găsești puncte comune între festivul Lipscani, împrejurimile șic ale parcului Herăstrău și aceste serii de blocuri lungi, albe sau gri”.

Despre ultimele i-a vorbit și Thomas Chesneau, 22 de ani, fost al 4-lea portar al lui PSG și prieten cu Kimpembe și Rabiot, acum la Concordia Chiajna: „Sunt momente când ajungi în zone cu clădiri de genul celor din fosta Uniune Sovietică și îți spui că nu vei rămâne prea mult aici”. Dar Chesneau are și cuvinte frumoase: „Pentru mine, calitatea vieții e mai bună aici decât la Paris. Te poți apropia ușor de oameni, atmosfera e plăcută”.

„Steagurile naționale flutură peste tot”

Delom nu a simțit atmosfera unui turneu final: „Euro? Doar panourile albastre demonstrează existența competiției. Trebuie să fii creativ pentru a detecta o formă de efervescență. Steagurile naționale flutură peste tot. Și, pe măsură ce ne apropiem de Palatul Parlamentului, sentimentul de a nu vedea decât aceste benzi, albastru, galben și roșu, se întărește”.

A discutat cu Ovidiu, un tânăr în jur de 30 de ani, care i-a spus că nu ține cont de COVID-19. „Nu-mi pasă de pandemie, nu cred presa maselor. N-am văzut morți în jurul meu, de ce mi-ar fi frică?”. Pentru reporter, „Bucureștiul respiră, oficial. După două luni de izolare strictă, în iarnă, măsurile au fost ridicate. Fără mască, afară. Restaurantele și cluburile de noapte s-au deschis de săptămâni”.

„Jucătorii nu mai au mentalitate de învingători”

Francezul a trecut de Catedrala Mântuirii Neamului și s-a oprit în Tineretului, unde a vorbit cu Liviu, îmbrăcat în tricoul lui Feyenoord. Acesta i-a explicat de ce orașul nu e atins de febra Euro: „Eu încerc să privesc turneul, dar nu e ușor când nu ai naționala ta implicată”. 

Dă vina pe „tricolori” pentru această absență, făcând o paralelă cu ce aveam în trecut: „În perioada comunistă, cei din generația lui Hagi voiau să demonstreze ceva. Acum, jucătorii nu mai au mentalitate de învingători”.

VIDEO Ion Țiriac are o nemulțumire legată de EURO: „Ce facem, ne furăm căciula? Care Campionat European?”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Pierdere uriașă pentru Croația » Perisic are coronavirus și ratează meciul cu Spania

Cosmin Olăroiu, alături de Roberto Carlos, Deco și Trezeguet: „Ce prieteni grozavi!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (129)
coldplay
coldplay  •  28 Iunie 2021, 16:44

Prosti

chronic
chronic  •  28 Iunie 2021, 08:34

Si in marele Paris miroase a *** pe strazi.....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gago747
gago747  •  28 Iunie 2021, 01:03
Postat de elgabri pe 27 Iunie 2021, 23:00

Eu decat sa merg in Bucuresti prefer de zeci de ori Budapesta cum treci frontiera se simte civilizatia autostrazi drumuri bune case aranjate oameni civilizati !!

Rămîi acolo, nu o să-ți simțim lipsa. Hai pa, securache!

Vezi toate comentariile (129)
Comentează