INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  FRANȚA - ELVEȚIA 3-3, 4-5 D.P.

Pițurcă, vehement după cel mai frumos meci de la EURO: „Tu, Franța, faci asta cu Elveția?!” » Explică marea greșeală a lui Deschamps

Franța, campioana mondială și finalistă la EURO 2016, a fost eliminată din optimile EURO 2020 de Elveția // FOTO: Imago +37   FOTO
Franța, campioana mondială și finalistă la EURO 2016, a fost eliminată din optimile EURO 2020 de Elveția // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat marti, 29 iunie 2021 09:44 / Actualizat marti, 29 iunie 2021 11:04

Franța, campioana mondială și finalistă la EURO 2016, a fost eliminată din optimile EURO 2020 de Elveția, 3-3 după 120 de minute și 4-5 la penalty-uri.

După meci, Victor Pițurcă, fostul selecționer al României, a analizat tactica lui Didier Deschamps și a criticat dur prestația fundașilor centrali și modul în care Franța a jucat pe faza defensivă.

Victor Pițurcă, vehement după Franța – Elveția: „Tu, Franța, faci asta cu Elveția?!”

„Nu înțeleg de ce a jucat Franța cu trei fundași. Care de fapt erau cinci, pentru că Pavard și Rabiot se retrăgeau și ei pe flancuri. Tu, Franța, joci așa cu Elveția?! Elveția care ține un singur om în atac, pe Seferovic. 

Păi, ce să mai construiești tu, când ții trei fundași pentru un atacant și le dai un om în plus la mijloc?! 

Uite cum stau francezii cu cinci pe fund la primul gol. Ce poziționare proastă! Ce caută Varane acolo?! Kimpembe nu se retrage, iar Lenglet nu-mi place de nicio culoare! Păi, câte goluri a luat Barcelona din cauza lui...

Uite, trei fundași centrali și stau prost în teren. Toți fundașii Franței au gafat. Seferovic i-a dominat clar

Pițurcă, vehement după cel mai frumos meci de la EURO: „Tu, Franța, faci asta cu Elveția?!” » Explică marea greșeală a lui Deschamps

Cred că e o experiență din care Deschamps poate să învețe. Puteai să joci așa cu Belgia, dar nu se impune acest stil la o echipă ca Franța. Dispui de jucători excepționali și nu ai nevoie să te aperi. Elvețienii se retrăgeau mereu în propria jumătate și așteptau adversarul”, a spus Victor Pițurcă la ProTV, după meci.

Pițurcă, 3 egaluri cu Franța

În cele trei meciuri disputate de România contra Franței cu Victor Pițurcă selecționer, naționala a făcut trei egaluri:

  • 0-0 la Euro 2008, 
  • 2-2, la Constanța în preliminariile CM 2010, 
  • 0-0, la București, în preliminariile Euro 2012.

Franța, eliminată de Elveția de la EURO 2020

Meciul de la București a fost unul dintre cele mai spectaculoase ale turneului. Elveția a avut 1-0 la pauză, grație golului lui Seferovic. După pauză, în minutul 55, Rodriguez a ratat un penalty pentru elvețieni, iar Benzema a adus Franța în avantaj, după ce a marcat în minutele 57 și 59.

După golul lui Pogba din minutul 75, Franța părea calificată, dar elvețienii au revenit și au trimis meciul în prelungiri prin golurile lui Seferovic (81) și Gavranovic (90).

La penalty-uri, Kylian Mbappe a ratat execuția decisivă, șutul său fiind parat de Sommer.

VIDEO Moment emoționant pe Arena Națională în minutul 100 al meciului Franța - Elveția

Citește mai multe știri de la EURO 2020: 

Bucurie vs. tristețe » Imaginile serii pe Arena Națională după thriller-ul dintre Franța și Elveția

Mbappe, mesaj după ce a ratat penalty-ul decisiv în Franța - Elveția: „Îmi pare rău! Am dat greș”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (15)
zagna
zagna  •  29 Iunie 2021, 16:54

Puteti sa-l ungeti cu miere, nu pot sa-l ascult si sa ma uit la el si spune numai banalitati !

ckhristian
ckhristian  •  29 Iunie 2021, 16:39

Poate ne explici care a fost tactica matale cu Olanda în meciul ala de pomina. Pai tu nu reușești sa bați o echipa care te lasă să faci ce vrei și explici tactica lui Dechamp.?

joze_maurinio
joze_maurinio  •  29 Iunie 2021, 15:50

"Puteai să joci așa cu Belgia" (Adica 3 centrali). Asta arata ca Piturca nu se pricepe la fotbal. Pai Belgia tot un varf are mai nea Piti, pe Lullaku (pentru tine, Lukaku, pentru cunoscatori!!), deci, de ce ar juca "asa cu Belgia"???? Incredibil cum oamenii de rand se pricep mai mult la fotbal decat "expertii pe bani", care dovedesc ca nu stiu nimic! Si mai si faulteaza limba romana de ROSU direct, nici macar galben.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează