INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  ANGLIA

Gareth Southgate aduce aminte de războiul cu naziștii, înainte de finala Euro 2020: „Nu le-am zis asta niciodată jucătorilor, dar am simțit-o”

Dezvastarea produsă de Blitz în Marea Britanie, foto: Imago +6   FOTO
Dezvastarea produsă de Blitz în Marea Britanie, foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 10 iulie 2021 15:03 / Actualizat sambata, 10 iulie 2021 15:18

Selecționerul Angliei, Gareth Southgate, a fost foarte filosofic înainte de finala Euro 2020, disputată de Anglia în compania Italiei. 

Southgate a adus aminte de meciul disputat de Anglia contra Germaniei, pe Wembley, în optimi, încheiat cu victoria englezilor, 2-0. A fost un succes pe care mulți îl așteptau, în condițiile în care naționala din Regat avea o „tradiție” nefastă împotriva nemților la turneele finale. 

Gareth Southgate aduce aminte de războiul cu naziștii, înainte de finala Euro 2020

Gareth Southgate a simțit nevoia să aducă aminte de vremurile celui de-Al Doilea Război Mondial. 

„Mulți au încercat să ne invadeze, dar am avut curajul ca să facem față. Nu putem ascunde faptul că s-a simțit acel elan (nr. specific rezistenței din războiul mondial) contra Germaniei. Nu le-am spus asta niciodată jucătorilor, dar am simțit acest lucru”, a spus antrenorul în vârstă de 50 de ani, conform Sky.

S-a referit la „spiritul Blitz”, cum denumesc englezii rezistența îndârjită pe care au arătat-o în a doua conflagrație mondială contra naziștilor. 

Southgate a spus că Anglia are tendința să se subestimeze, atât în politica mondială, cât și în ceea ce privește abilitățile fotbalistice. „Avem atât de multe lucruri de care putem fi mândri. Pentru o insulă de mărimea noastră, avem o influență extraordinară în lume și trebuie să înțelegem acest lucru”, a explicat selecționerul. 

  • Ce a fost Blitzkriegul? Termenul înseamnă „Război fulger” și a reprezentat tactica naziștilor germani de a ocupa teritorii europene prin mișcări rapide de trupe și copleșire militară a adversarului. 
  • Marea Britanie, în special Londra, a suferit un bombardament năprasnic din partea aviației germane, care a sperat să demoralizeze Regatul și să obțină o victorie decisivă pentru frontul de Vest. Anglia a rezistat grație determinării premierului Winston Churchill și a unei îndârjiri populare extraordinare.
Gareth Southgate aduce aminte de războiul cu naziștii, înainte de finala Euro 2020: „Nu le-am zis asta niciodată jucătorilor, dar am simțit-o”
Gareth Southgate, selecționerul Angliei la acest Euro

Ce spune Gareth Southgate despre îngenuncheatul înainte de fluierul de start

„E importantă diversitatea, fiindcă reprezintă Marea Britanie de astăzi”. Southgate i-a evidențiat pe Sterling, Rashford și Kalvin Phillips, spunând că e important că părinți din Regat văd că asemenea jucători ajung să joace pentru naționala Angliei. 

Wembley e o garanție pentru gazda Anglia, 15 victorii în ultimele 17 jocuri. Dar în ultimele două finale echipele de pe teren propriu au cedat, Portugalia 2004 și Franța 2016. Primele două finale pe "Wembley" s-au decis în prelungiri, la CM 1966 și Euro 1996.

Harry Kane îl poate întrece duminică pe Gary Lineker

Harry Kane a influențat 28 de goluri în ultimele 27 de meciuri ale Angliei (9 assisturi). Dacă înscrie duminică îl va întrece pe Lineker ca golgeter al Albionului la turneele finale. Harry și Gary au câte 10. 

Gareth Southgate a reușit opt succese la turneele finale CM plus CE și este egalul lui Alf Ramsey în istoria selecționerilor de top ai Angliei. Roberto Mancini este doar al doilea antrenor care a cucerit titlul în Anglia și a condus o națională în finala unui CM/Euro. Primul, Alf Ramsey, campion cu Ipswich și apoi mondial în 1966.

Citește și alte știri de la Euro 2020: 

Un gest impresionant » Englezii vor să doneze banii câștigați la Euro în sprijinul medicilor! Suma e uriașă!

Vor zi liberă luni, după finala Euro 2020! Sărbătoarea trofeului, poate în septembrie!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
bogdan1
bogdan1  •  10 Iulie 2021, 20:03

Sa inteleg ca face o paralela intre ,,axa raului" ,,Roma-Berlin-Tokio" si Anglia? Ce ce ***! :))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

q2016
q2016  •  10 Iulie 2021, 18:24

Infantilismul de tip "fotbalist" a atins noi culmi. Cand tace, Southgate face totusi o impresie f buna...

q2016
q2016  •  10 Iulie 2021, 18:23

Infantilismul de tip "fotbalist" a atins noi culmi. Cand tace, Southgate face totusi o impresie f buna...

Vezi toate comentariile (8)
Comentează