INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  ECHIPE

VIDEO Ilie Dumitrescu și-a ales favorita la EURO 2020: „Au o generație supervaloroasă”

Ilie Dumitrescu
Ilie Dumitrescu

Articol de - Publicat joi, 10 iunie 2021 22:01 / Actualizat joi, 10 iunie 2021 22:20

Fostul mare jucător Ilie Dumitrescu (52 de ani) speră că Anglia va câștiga Campionatul European de Fotbal. 

Cu o zi înainte de startul EURO 2020, Ilie Dumitrescu și-a numit favorita. Aceasta este Anglia, selecționata care a înfruntat România de curând, într-un amical disputat la Middlesbrough. 

Ilie Dumitrescu: „Merg pe Anglia!”

„Merg pe Anglia. Îmi aduc ce s-a întâmplat în trecut, finala Ligii Campionilor din 2013 de pe Wembley a fost între Bayern Munchen și Borussia Dortmund, iar anul următor nemții au câștigat Cupa Mondială cu Joachim Low. 

Acum Anglia a avut trei echipe în finalele europene în ultimul an, Chelsea, Manchester United și Manchester City. De asta cred că este o generație supervaloroasă, cu jucători extraordinari, cu o formă foarte bună. 

Să ai un Harry Kane în față, un Jadon Sancho, Foden, Mount, Sterling, Rashford, Henderson în linia de mijloc. Și Franța arată foarte bine, cu Kante, Benzema, Griezmann, Mbappe”, a spus Dumitrescu. 

Anglia face parte din grupa D la EURO, alături de Croația, Republica Cehă și Scoția.

Lot Anglia pentru EURO 2020

  • Portari: Dean Henderson (Manchester United), Sam Johnstone (West Bromwich Albion), Jordan Pickford (Everton) 
  • Fundași: Ben Chilwell (Chelsea), Conor Coady (Wolves), Reece James (Chelsea), Harry Maguire (Manchester United), Tyrone Mings (Aston Villa), Luke Shaw (Manchester United), John Stones (Manchester City), Kieran Trippier (Atlético), Kyle Walker (Manchester City), Ben White (Brighton) 
  • Mijlocași: Jude Bellingham (Dortmund), Phil Foden (Manchester City), Jack Grealish (Aston Villa), Jordan Henderson (Liverpool), Mason Mount (Chelsea), Kalvin Phillips (Leeds United), Declan Rice (West Ham), Bukayo Saka (Arsenal), Jadon Sancho (Dortmund) 
  • Atacanți: Dominic Calvert-Lewin (Everton), Harry Kane (Tottenham), Marcus Rashford (Manchester United), Raheem Sterling (Manchester City)

Citește mai multe știri despre EURO 2020:

S-au înfoiat „cocoşii”! Scandal între două vedete din naţionala Franţei

„Naționala” Ucrainei, un nou antrenament pe stadionul din Voluntari » Ce a făcut marele Shevchenko

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
dexter
dexter  •  11 Iunie 2021, 19:45

Anglia nici nu iese din grupa :))

mafa
mafa  •  11 Iunie 2021, 10:36

Eu cred ca Danemarca....

minos3
minos3  •  11 Iunie 2021, 09:54
Postat de minos3 pe 11 Iunie 2021, 09:37

Anglia a fost mereu considerata favorita. Cu exceptia titlului mondial castigat in 1966, care se stie cum a fost castigat, nu a obtinut insa mai nimic. In parte tocmai datorita faptului ca jucatorii au fost aroganti. S-au considerat mereu ca venind dintr-un campionat foarte puternic, ce le da dreptul sa castige. Or, nicio victorie nu vine doar pentru ca o consideri meritata. Trebuie sa o obtii pe teren. Un al doilea motiv este ca, jucand intr-un campionat cu multe etape, jucatorii sunt mereu obositi la marile competitii. In al treilea rand, englezii nici macar nu sunt chiar atat de buni. Performantele echipelor lor sunt obtinute mai ales datorita jucatorilor straini. Nu spun ca nu au valoare, dar nici nu li se pot atribui, decat in mica masura, succesele echipelor de club engleze. Asa ca eu nu as trece Anglia printre favorite. Cel putin nu in fata Frantei, Germaniei, Spaniei (poate si Belgia si alte echipe).

Si, ca mai intotdeauna, Anglia nu are portar.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează
Close