INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  ITALIA - AUSTRIA 0-0, 2-1 D. PREL.

FOTO Italia - Austria 0-0 (2-1 d. prel.) » Squadra Azzurra este în sferturile de finală de la Euro 2020! O așteaptă un duel infernal

Italia - Austria. FOTO: Guliver/Getty Images +48   FOTO
Italia - Austria. FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 27 iunie 2021 00:11 / Actualizat duminica, 27 iunie 2021 08:38

Italia s-a calificat în sferturile de finală de la Euro 2020! A avut nevoie de două reprize de prelungiri pentru a trece de Austria, 0-0 în timpul regulamentar, 2-1 în final. 

Italia, cea mai frumoasă echipă din faza grupelor, a tremurat în fața Austriei, echipa calificată în „optimi” cu două victorii la București, pe Arena Națională. Prima ocazie reală de gol a venit în minutul 17. Spinazzola, inepuizabil în banda stângă, a scos mingea ideal pentru Barella. Mijlocașul lui Inter a tras puternic, la firul ierbii, de la 15 metri, dar portarul Bachmann a respins cu piciorul.

Italia, trezită de golul lui Arnautovic

„Squadra Azzurra” a continuat să preseze, iar Immobile a fost aproape să se înscrie în cursa pentru reușita turneului. În minutul 32, a șutat violent de la 22 de metri. Mingea a căpătat un efect interesant, a coborât brusc, dar a lovit încheietura barelor.

Fără ocazie în prima parte, Austria a prins curaj. S-a avântat mult mai des în ofensivă, reușind chiar să trimită mingea în plasă. Rebelul Arnautovic a făcut liniște în secțiunea italiană de pe Wembley. În stilul consacrat, acrobatic, l-a învins cu capul pe Donnarumma, dar reușita a fost anulată după consultarea sistemului VAR, pentru un ofsaid milimetric.

+44 FOTO

Roberto Mancini, schimbări de maestru în Italia - Austria

Roberto Mancini a vrut să tranșeze calificarea din timpul regulamentar. A efectuat 4 schimbări. Efectul a fost cel dorit, dar a venit cu întârziere. Doi dintre fotbaliștii introduși au înscris în prima repriză a prelungirilor. 

Federico Chiesa, extrema de la Juventus, a spart gheața. În minutul 95, aflat la 6 metri de poartă, lateral dreapta, a preluat perfect o pasă lungă venită de pa Spinazzola și a șutat violent cu piciorul stâng. 

25 de ani și 12 zileau trecut de la golul marcat de Enrico Chiesa, tatăl lui Federico, în meciul cu Cehia de la Euro 1996

Matteo Pessina a dat lovitura de grație în minutul 105, după o fază ciudată. Fundașul central Acerbi a apărut în careul advers, s-a luptat cu apărătorii adverși și a deviat mingea, căzut pe gazon. Mijlocașul Atalantei a fost calm și a marcat cu un șut la colțul lung.

Austria s-a aruncat în ofensivă. În minutul 114 a venit și golul. La finalul unei centrări din flancul stâng a stat Sasa Kalajdzic, colosul din atacul lui Stuttgart. Elevii lui Foda nu au putut mai mult și părăsesc turneul final.

Italia - Austria 2-1

  • Au marcat: Chiesa 95, Pessina 105 / Kalajdzic 114
  • Vezi AICI statisticile meciului!
  • Austria a avut un gol anulat în minutul 66. Arnautovic a trimis mingea în poartă, dar se afla în ofsaid.

Italia - Austria, echipe de start:

Italia: Donnarumma - Di Lorenzo, Bonucci, Acerbi, Spinazzola - Barella, Jorjinho, Verratti - Berardi, Immobile, Insigne
Selecționer: Roberto Mancini (56 de ani) 

Austria: Bachmann - Lainer, Dragovic, Hinteregger, Alaba - Schlager, Grillitsch - Laimer, Sabitzer, Baumgartner - Arnautovic
Selecționer: Franco Foda (55 de ani)

Stadion: Wembley, Londra
Arbitru: Anthony Taylor

„Optimile” Euro 2020 - tabloul complet:

Citește și alte știri despre EURO 2020:

VIDEO EXCLUSIV Ion Țiriac a răbufnit! Nemulțumire majoră față de meciurile găzduite de București la EURO: „Lasă-i și pe ei undeva!”

Începe scandalul înainte de Anglia-Germania » Ce au aflat fanii nemților

Tensiuni înainte de optimi la Euro 2020: „Am fost tratați ca niște criminali! Ne-au băgat la interogatoriu pe aeroport”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (27)
leu.mr
leu.mr  •  27 Iunie 2021, 09:33

Meci pierdut de antrenor - in min 105 se face 0-2 iar el face schimbari abia in min 116 ?!?!?!

mircea.b
mircea.b  •  27 Iunie 2021, 07:58
Postat de dragdim pe 27 Iunie 2021, 06:22

Minunat comentariu, se vede ca domnul ziarist a dormit la meci.

Nici macar nu si-a corectat textul! "Roberto Mancici"

florar
florar  •  27 Iunie 2021, 07:49
Postat de dragdim pe 27 Iunie 2021, 06:22

Minunat comentariu, se vede ca domnul ziarist a dormit la meci.

Nu știe nici scorul final!!! O fi fost 2-1 că în titlu sau 2-0 ca în articol...???

Vezi toate comentariile (27)
Comentează