INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  ITALIA - ELVEȚIA

FOTO Italia - Elveția » Știm prima echipă calificată în „optimi” la Euro! + Alertă cu bombă la Roma

Italia a învins-o pe Elveția, scor 3-0, mai ales grație „dublei” lui Manuel Locatelli (23 de ani, mijlocaș central), și e prima echipă calificată în „optimile” Euro 2020! +20   FOTO
Italia a învins-o pe Elveția, scor 3-0, mai ales grație „dublei” lui Manuel Locatelli (23 de ani, mijlocaș central), și e prima echipă calificată în „optimile” Euro 2020!

Articol de - Publicat miercuri, 16 iunie 2021 23:48 / Actualizat miercuri, 16 iunie 2021 23:55

Italia a învins-o pe Elveția, scor 3-0, mai ales datorită „dublei” lui Manuel Locatelli (23 de ani, mijlocaș central), și e prima echipă calificată în „optimile” Euro 2020!

Programul complet și rezultatele de la EURO 2020

Italia - Elveția 3-0 » Cronică: Calificatelli

+16 FOTO

Italia n-a mai pierdut acasă din 2016. Și se vede. Zburdă pe iarba romană, își împinge adversarul constant și, după faze bine gândite, îl pune la pământ. Așa a făcut la golul de 1-0. După ce a primit o dublă lovitură, cu gol anulat și accidentare a căpitanului Chiellini, în scenă a intrat duetul Sassuolo. 

Locatelli l-a lansat ideal pe Berardi, care i-a întors serviciul și l-a găsit singur în fața porții. Cel mai tânăr marcator de până acum de la Euro, 23 de ani. Scor de calificare, însă nu e destul pentru această Italie. 

Italia nu se mai oprește de multă vreme la doar 1-0. Și nici Locatelli! Care a făcut „dubla” imediat după pauză cu un șut de la marginea careului, la care Sommer s-a uitat, împietrit, ca la un film de dinainte pregătit. 

Italia - Elveția » Știm prima echipă calificată în „optimi” la Euro! + Alertă cu bombă la Roma
Manuel Locatelli

Italia, în „optimile” Euro 2020

Dincolo, Donnarumma n-a mai fost spectator, așa ca-n debutul cu Turcia. A avut o dublă intervenție în fața lui Zuber și a păstrat avansul. Mărit până la final de Ciro Immobile, tot din afara lui „16”.

Italia, cu 6 puncte într-o grupă în care două echipe pot face maximum 4, e prima calificată în „optimi”. Matematic. Și aduce speranțe mari pentru un titlu european așteptat de mai bine de jumătate de secol.

10 meciurila rând fără gol primit are Italia

53 de aniau trecut de la precedentul titlu continental al Italiei, singurul!, în 1968

Alertă cu bombă la Roma

O mașină cu bombă a fost plasată la câțiva kilometri de stadionul Olimpico din Roma. Bomba a fost dezamorsată fără a se produce stricăciuni. E al doilea incident de acest timp din ultimele două zile, după tânărul simpatizant ISIS care a vrut să sară în aer pe stadionul Puskas Arena.

Italia - Elveția 3-0

Italia - Elveția, echipele de start

Italia: Donnarumma - Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Spinazzola - Barella, Jorginho, Locatelli - Berardi, Immobile, Insigne
Selecționer: Roberto Mancini

Elveția: Sommer - Elvedi, Akanji, Schar - Mbabu, Xhaka, Freuler, Rodriguez - Shaqiri - Embolo, Seferovic
Selecționer: Vladimir Petkovic

Stadion: Olimpico (Roma)
Arbitru: Sergei Karasev (Rusia)

Citește și alte știri despre Euro 2020:

Ronaldo, seară magică la Euro 2020! 3 premiere ABSOLUTE bifate de Cristiano

Danemarca, ajutată de 4 psihologi! Ultimele informații despre Eriksen

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (11)
hristo8
hristo8  •  17 Iunie 2021, 09:20
Postat de reteleanu pe 17 Iunie 2021, 00:33

am prezis italia campioana inainte de euro, dar cam ai dreptate. italia, atunci cand a jucat frumos (1970 si 1990) a pierdut. nu-si dozeaza efortul, iar in fata unei frante aproape fara fisura...

e clar atunci, dupa cum "prezici" tu, nu castiga Italia CE.

jgcwgwgvgebtr
jgcwgwgvgebtr  •  17 Iunie 2021, 02:09

Ciuda romaneasca. O sa joace cu locul doi din grupa B sau C. Iar o sa fie adversari "slabi" si "o sa asteptam", "sa nu ne grabim". Dupa aia vin olandezii. Daca pierd e evident ca au fost "slabi". Iar "sa asteptam", "sa nu ne grabim". Evident ca putem astepta pana pierd, si daca se intampla intr-un amical.

cirus11
cirus11  •  17 Iunie 2021, 01:22
Postat de reteleanu pe 17 Iunie 2021, 00:33

am prezis italia campioana inainte de euro, dar cam ai dreptate. italia, atunci cand a jucat frumos (1970 si 1990) a pierdut. nu-si dozeaza efortul, iar in fata unei frante aproape fara fisura...

Nu mi s-a parut ca s-au intrebuintat azi. Defensiv chiar deloc... in plus in meciul urmator pot sa se si menajeze...

Vezi toate comentariile (11)
Comentează