INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  EURO 2020

Italia este aproape să doboare un record pe care tot ea îl deține » Ce bornă impresionantă poate atinge Squadra Azzurra în meciul cu Austria

Italia e aproape să doboare un record pe care tot ea îl deține
(foto: Guliver/Getty Images)
Italia e aproape să doboare un record pe care tot ea îl deține (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de GSP - Publicat miercuri, 23 iunie 2021 11:23 / Actualizat miercuri, 23 iunie 2021 11:27

Italia impresionează la această ediție de Campionat European. Cu 3 victorii din tot atâtea meciuri și fără gol primit, echipa lui Roberto Mancini este una dintre principalele candidate la trofeu.

După o serie impresionantă de 11 victorii la rând fără gol primit, Italia se pregătește să scrie istorie la meciul cu Austria din optimi. 

Naționala lui Mancini poate bate recordul mondial de minute fără gol primit de o echipă națională, vechi din 1974. Acest recort este deținut în prezent tot de italieni.

Cu 1055 de minute fără gol primit, Squadra Azzurra trebuie să reziste 89 de minute cu poarta intactă în meciul cu Austria pentru a depăși performanța obținută în perioada 1972-1974, când n-a luat gol 1143 de minute.

Donnarumma, departe de a fi cel mai longeviv portar fără gol primit

Chiar dacă naționala antrenată de Roberto Mancini este aproape de a depăși performanța de minute fără gol primit, Gianluigi Donnarumma este departe de Dino Zoff, portarul de la acea vreme a Italiei.

În acea perioadă nu se punea problema înlocuirii portrului titular spre deosebire de prezent, unde fiecare goalkeeper are parte de minute de joc.

În cazul viitorului portar de la PSG, din cele 1055 de minute fără gol ale naționalei, Donnarumma a fost între buturi în numai 874 de minute. Restul au fost acoperite de Sirigu (91'), Cragno (63'), Meret (27').

Donnarumma se află pe locul 3 în istoria Italiei ca număr de minute fără gol după Zoff cu 1143 și Zenga cu 963.

Italia-Olanda (1-1) din octombrie anul trecut a fost ultimul meci în care echipa lui Mancini a primit gol.

  • Articol scris de Andrei Petrescu

Citește și alte articole despre EURO 2020:

Matthijs de Ligt nu se teme de naționala lui Mancini în lupta pentru EURO 2020: „Italia joacă foarte bine, dar n-a avut adversari tari”

CROAȚIA - SCOȚIA 3-1 Luka Modric, omul-record! Borne fantastice atinse de mijlocașul croat la EURO 2020

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează