INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  BELGIA - ITALIA 1-2

Puștiul-minune de la Euro care l-a impresionat și pe Pițurcă! Cel mai tare dribler: „Unde l-au găsit?”

Jeremy Doku i-a chinuit pe italieni // foto: Guliver/gettyimages +45   FOTO
Jeremy Doku i-a chinuit pe italieni // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat sambata, 03 iulie 2021 10:15 / Actualizat sambata, 03 iulie 2021 18:46

Jeremy Doku (19 ani), mijlocaș ofensiv de bandă, a fost electrizant în meciul pierdut de Belgia în fața Italiei la EURO 2020, scor 1-2, culegând laude din partea lui Victor Pițurcă și Gary Lineker. 

Titular în mod surprinzător în fața Squadrei Azzurra, Doku, fotbalist care aparține de Stade Rennais, a furat toate privirile pe „Allianz Arena”.

Prestația tânărului mijlocaș de bandă a fost electrizantă, acesta reușind nu mai puțin de 8 driblinguri contra italienilor. Potrivit Squawka, este cel mai mare număr înregistrat până acum în meciurile de la EURO 2020!

În plus, Opta anunță că cele 8 driblinguri ale lui Doku sunt cele mai multe reușite de un adolescent într-un meci de la EURO, de când astfel de date sunt contorizate (1980)!

Jeremy Doku, electrizant în Belgia - Italia

Iar depășirile lui Doku nu au fost în van. Jucătorul cu două goluri în ultimul sezon din Ligue 1 a obținut penalty-ul din care Belgia a marcat unicul ei gol contra Italiei. În minutele de prelungire ale primei reprize, l-a depășit în viteză pe Di Lorenzo, care l-a împins, provocând astfel penalty-ul transformat ulterior de Lukaku.

A fost primul penalty obținut de un adolescent la EURO după cel scos de Wayne Rooney în 2004, într-un meci între Franța și Anglia!

Doku a ieșit la rampă și în minutul 84, la 2-1 pentru Italia. Jeremy a luat pe cont propriu o acțiune începută în banda stângă, a depășit lejer trei adversari, dar a șutat puțin peste poartă!

Victor Pițurcă, cucerit de Jeremy Doku

Prestația lui Doku l-a impresionat pe Victor Pițurcă, expertul EURO din partea Pro TV. „Puștiul asta Doku, m-am gândit «Unde l-au găsit?», dar a jucat foarte bine, a fost cel mai periculos!”, a declarat fostul selecționer al României la Pro TV.

Cotat la 22 de milioane de euro de către Transfermarkt.com, Doku evoluează la echipa de club în special în banda dreaptă a atacului. Jeremy a absolvit junioratul din Academia lui Anderlecht și a jucat un an pentru prima echipă a „alb-movilor”. În octombrie 2020, Stade Rennais a plătit 26 de milioane de euro pentru el, pe când avea doar 18 ani!

Tânărul Jeremy Doku mă amețește. Cluburile vor face rând în încercarea de a-l semna! 

- Gary Lineker, fost mare fotbalist englez

VIDEO. Magia lui Jeremy Doku: driblinguri, goluri și assisturi spectaculoase

FOTO: Alexandra Fechete
+41 FOTO

FOTO: Alexandra Fechete

Citește mai multe știri de la EURO 2020:

Faza din Elveția - Spania care l-a contrariat pe Victor Pițurcă: „O panaramă!”

Roberto Mancini a dezvăluit secretul Italiei, după calificarea în semifinalele EURO 2020: „Exact asta s-a întâmplat!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
magic4ever
magic4ever  •  03 Iulie 2021, 16:37
Postat de pe 03 Iulie 2021, 12:13

Nu se compară cu Morutan

Morutan nu are nici 10% din valoarea lui Doku...

 •  03 Iulie 2021, 12:13

Nu se compară cu Morutan

Vezi toate comentariile (2)
Comentează