INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  UCRAINA - AUSTRIA

FOTO Măsuri de securitate fără precedent la București, înainte de Ucraina - Austria » UEFA a reacționat în urma amenințărilor teroriste de la Budapesta și Roma

Jucătorii Austriei și cei ai Ucrainei au ajuns la Arena Națională cu aproximativ două ore înaintea meciului decisiv din grupa B de la Euro 2020.
Jucătorii Austriei și cei ai Ucrainei au ajuns la Arena Națională cu aproximativ două ore înaintea meciului decisiv din grupa B de la Euro 2020.

Articol de , - Publicat luni, 21 iunie 2021 18:28 / Actualizat luni, 21 iunie 2021 18:57

Jucătorii Austriei și cei ai Ucrainei au ajuns la Arena Națională cu aproximativ două ore înaintea meciului decisiv din grupa B de la Euro 2020. Fiecare autocar a avut parte de un antemergător, motociclist, pus la dispoziție de Ministerul Afacerilor Interne.

Autocarele celor două echipe au avut trasee speciale. Delegația Ucrainei a plecat de la hotelul Caro, din Nordul Bucureștiului, în timp ce delegația Austriei, din centrul orașulului, de la hotelul Sheraton. În momentul în care se apropiau de intrarea oficială în stadion, acestea au fost oprite de trupele antitero!

Măsuri sporite de securitate înainte de Ucraina - Austria

Patru oficiali de la Brigada Antiteroristă au controlat autocarele celor două echipe cu dispozitive speciale, iar după câteva minute acestea au primit acceptul să-și continue deplasarea spre intrarea din Strada Maior Coravu.

Măsuri de securitate fără precedent la București, înainte de Ucraina - Austria » UEFA a reacționat în urma amenințărilor teroriste de la Budapesta și Roma
Patru oficiali de la Brigada Antiteroristă au controlat autocarele celor două echipe cu dispozitive speciale,

Primii au ajuns ucrainenii, apoi, la doar câteva minute, și austriecii. După o vizită rapidă pe gazon, jucătorii celor două echipe au intrat la vestiare și au revenit pentru încălzirea oficială, înainte de startul meciului arbitrat de turcul Cüneyt Çakir.

Partizan ISIS, arestat la Budapesta

Toate meciurile de la Budapesta sunt considerate de risc maxim, după ce un ungur partizan ISIS a fost arestat. Plănuia să fabrice și să detoneze o bombă pe ”Puskás Aréna”, în timpul Euro. S-au găsit dovezi, multiple legături online cu ISIS, mai ales pe rețelele de socializare. 

Și s-a descoperit că acesta punea la cale un atentat major în această perioadă, presa locală dezvăluind că principala țintă ar fi fost chiar "Puskás Aréna", la turneul final. 

János Hajdu, fost director de securitate al Fidesz, partidul de extremă dreaptă aflat la guvernare de 11 ani, asigurând și protecția premierului Viktor Orbán, este din 2010 șeful brigăzii antitero maghiare (TEK).

El a decriptat secretul partizanului ISIS, un kamikaze, un terorist sinucigaș. "Kende V. plănuia să fabrice o bombă artizanală, pe care urma să o detoneze la un eveniment major în viitorul imediat", a declarat liderul TEK. Era vorba de o țeavă plină de cuie, care s-ar fi transformat în sute de proiectile letale în momentul exploziei. Și jihadistul își procurase deja tot ce avea nevoie pentru a face acea bombă.

A fost stare de alertă la Roma

Un dispozitiv exploziv artizanal a fost descoperit şi neutralizat într-o maşină parcată în apropierea Stadionului Olimpic din Roma, miercuri, cu câteva ore înaintea meciului Italia – Elveţia. 

Potrivit Corriere dello Sport, un vehicul suspect a fost semnalat în zona Piazza Mancini, în jurul orei locale 18.00. Forţele de ordine au securizat zona şi au dezamorsat dispozitivul exploziv. Câteva străzi au fost blocate pentru a se permite intervenţia geniştilor. Dispozitivul artizanal era ataşat de maşina unui responsabil politic local şi a fost observat de un trecător.

VIDEO Euro la indigo » Eric a recreat singurul gol marcat de turci la turneul final

Citește și alte știri de la Euro 2020: 

EXCLUSIV Adrian Porumboiu, comentariu pro-Hațegan: „N-a îngenuncheat, n-a fost papagal să copieze ipocrizia care domină lumea!”

EXCLUSIV Reverență a atacantului român în fața maghiarilor: „E trist, dar trebuie să fim realiști! Fotbalul nu este politică!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează