INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  REACȚIE

EXCLUSIV „Era normal ca șefii de guverne să stea acolo!” » Mihai Stoichiță, o nouă reacție în scandalul momentului

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, a dialogat cu Gazeta Sporturilor pe marginea discuțiilor iscate în spațiul public după Austria - Macedonia de Nord 3-1.
Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, a dialogat cu Gazeta Sporturilor pe marginea discuțiilor iscate în spațiul public după Austria - Macedonia de Nord 3-1.

Articol de - Publicat marti, 15 iunie 2021 12:26 / Actualizat marti, 15 iunie 2021 12:49

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, a dialogat cu Gazeta Sporturilor pe marginea discuțiilor iscate în spațiul public după Austria - Macedonia de Nord 3-1, meci pe care gloriile fotbalului românesc l-au urmărit de la Tribuna a II-a. 

  • CONTEXT: Foștii mari internaționali ai României au primit bilete din partea Federației la tribuna a II-a, la meciul Austria - Macedonia de Nord 3-1, în vreme ce angajați ai FRF, în frunte cu Mihai Stoichiță, Bodescu și Radu Vișan, au văzut confruntarea din zona VIP a Arenei Naționale.
  • Acolo a luat loc aproape toată crema politică de azi: Orban, Barna, Bode, Aurescu, Dâncu, lângă care a stat și procurorul-șef al DNA.
  • GSP a prezentat AICI, pe larg, cazul.

Referindu-se la modul în care legendele fotbalului românesc au fost repartizate în stadion, Stoichiță a precizat că nu FRF se ocupă de organizarea acestui European, ci UEFA. 

„Era normal ca șefii de guverne sau unii oficiali din administrație să stea la Tribuna 1, alături de reprezentații UEFA. Am stat și eu acolo, dar undeva mai în dreapta, nu în centru. 

Acum nu mai există diferențe între Tribuna 1 și Tribuna 2, sunt aceleași facilități. Alături de Hagi, Gică Popescu și ceilalți, au stat acolo și Augustin, Sânmărtean, Vlad Munteanu, Țiți Dumitriu sau alți angajați ai Federației. 

Federația se implică doar cu voluntarii pe care îi are la acest EURO, dar atât. Am fost rugat de prieteni cu nume mari din fotbal să le fac rost de bilete, dar chiar nu am putut. Chiar le cer scuze pe această cale”, a mărturisit Stoichiță, în exclusivitate pentru GSP.ro. 

Din țara în care sportul e doar la tribuna a II-a
EDITORIAL
Din țara în care sportul e doar la tribuna a II-a

Mihai Stoichiță: „Un EURO cam anost”

Oficialul Federației și-a expus și concluziile după primele patru zile de la Campionatul European. 

„Un EURO cam anost, e greu de urmărit pentru că nu se joacă toate meciurile într-o singură seară sau două, e cam împrăștiat. E greu să te focusezi. Mai fac și eu observații, dar trebuie să notez informațiile, că se diluează. 

Te muți de la Sankt Petersburg la Londra, globalizarea nu e neapărat o idee bună, face Europeanul greu de urmărit. Ritmul de joc e destul de scăzut, apare oboseala, jucătorii sunt obosiți, deplasările cauzează oboseală. 

Cel mai bun campionat va fi Campionatul din Qatar, când se va juca iarna. Până acum, Italia m-a impresionat cel mai mult ca joc și vivacitate. Dar e devreme să ne pronunțăm. Să vedem cum intră în joc Portugalia, Franța Germania”, a mai afirmat Stoichiță. 

Gică Popescu: „Ne-am simțit ca pe vremuri”

Gică Popescu, fostul mare fundaș al echipei naționale, a oferit o nouă reacție despre cele petrecute la meciul de pe Arena Națională.

Vad ca sunt foarte multe discuții în jurul faptului ca noi, cei din Generația de Aur, am primit bilete la meciul Austria – Macedonia de Nord, la tribuna a doua. A fost alegerea Federatiei Române de Fotbal. Eu și Gică Hagi am ales sa stăm pe locurile pe care le – am plătit eu. Am cumpărat, pentru mine, pentru familia mea, pentru prietenii mei, bilete in valoare de multe mii de euro. 

Dar ne-am simțit acolo, la tribuna a doua, ca pe vremuri. Cu suporterii care ne-au apreciat. Cu fanii care au venit să facă fotografii cu noi. Cu cei care au fost pe străzi la marile noastre victorii. 

La Campionatul Mondial din SUA 94 , voi și noi, am umplut țara de bucurie! Îmi amintesc, după victoria cu Argentina, sute de mii de oameni au defilat de la Piata Unirii la Piata Romana! Acestea sunt lucrurile care rămân, care contează cu adevărat. - Gică Popescu, pe contul oficial de Instagram

VIDEO Cum a fost primul meci de la EURO jucat la București

Vezi și alte știri despre EURO 2020

EXCLUSIV Scene incredibile pe Arena Națională » Șeful DNA, politicienii și FRF au stat la VIP! Hagi, Gică Popescu și Dorinel, umiliți și trimiși la tribuna a II-a!

Christian Eriksen, mesaj de pe patul de spital » „Ce frumos să-l văd râzând!” + UEFA se apără

„Ce, mă, vrei statuie?! Nu prinzi loc nici la tribuna 1!” » Gabi Balint, mesaj ironic pe Facebook

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
risc_mix
risc_mix  •  15 Iunie 2021, 18:07

Ce obraznicie. Pai daca sunt aceleasi facilitati de ce n-ati stat voi la tribuna a II-a? Nu ba fariseilor, voi va gudurati pe langa politicieni pentru niste avantaje personale. Altfel n-ati rezista, sunteti niste ,,nimeni cu acte''. E adevarat ca la fel sunt si politicienii, niste gunoaie. Pai ce diferenta e intre Stoichita, burleanu si orban, barna nicusor dan? Cine se aseamana se aduna.

supozitor
supozitor  •  15 Iunie 2021, 17:50

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dragdim
dragdim  •  15 Iunie 2021, 15:11

Stoichiță e ca in zicala cu ăla care a ajuns împărat și prima data și-a spânzurat tatăl. Pot sa stea ei lângă toți președinții din lume, niciodată nu or sa facă pentru România, ceea ce generația de aur/argint…..ultima generație de fotbaliști a reușit sa facă.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează