INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  UCRAINA - MACEDONIA DE NORD 2-1

Mircea Lucescu influențează Euro și din tribună! Câți jucători a avut pe teren la Ucraina - Macedonia de Nord

Mircea Lucescu influențează Euro și din tribună!
Mircea Lucescu influențează Euro și din tribună!

Articol de - Publicat vineri, 18 iunie 2021 14:26 / Actualizat vineri, 18 iunie 2021 15:12

Mircea Lucescu (75 de ani) l-a inspirat în carieră pe selecționerul Ungariei, italianul Marco Rossi (56 de ani). Și a avut 9 jucători pe teren ieri în echipa Ucrainei.

Mircea Lucescu nu este activ la Euro, nu e selecționer. Urmărește meciurile din tribună sau la televizor. Și totuși, influențează acest turneu final.

Mircea Lucescu și Marcelo Bielsa, antrenorul de la care a învățat Marco Rossi

Marco Rossi, tehnicianul italian de pe banca Ungariei, dezvăluie pentru bisăptămânalul german Kicker care sunt antrenorii care l-au inspirat în carieră. Primul este Lucescu. Al doilea, argentinianul Marcelo Bielsa, actualul manager al lui Leeds.

Ieri, la Arena Națională, într-un meci pe care antrenorul în vârstă de 75 de ani nu-l putea rata, Ucraina - Macedonia de Nord (2-1), „Il Luce” a avut cinci titulari în naționala lui Andrei Șevcenko din cei 10 jucători convocați de la Dinamo Kiev.

Aproape întreaga apărare: trei apărători, Karavaev, Zabarnîi și Mikolenko, plus portarul Bușcian. Și Șaparenko, în linia mediană.

Lucescu, 7 jucători de la Dinamo Kiev. 2 de la Șahtior

Din minutul 70, au fost chiar 7. Au intrat Țigankov și Besiedin. Opt minute mai târziu, a apărut și Sidorciuk, însă în locul lui Șaparenko.

Dacă îi adăugăm pe stoperul Matvienko (Șahtior), promovat de Lucescu la prima echipă de la juniori în 2015, la 19 ani, și pe „închizătorul” Stepanenko, transferat la clubul din Donețk în 2010, la doar 20 de ani, galben-albaștri au încheiat partida cu 9 oameni pregătiți acum sau în trecut de Luce.

Euro 2020 » Match Preview: Portugalia - Germania

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Ștefan Radu și-a decis viitorul! Cu cine a ajuns la un acord fundașul român

Ovidiu Hațegan arbitrează din nou la EURO 2020! Va conduce una dintre favoritele la câștigarea turneului

Playtech: Anamaria Prodan, imagine mega INCITANTĂ după scandalul divorțului. Dacă o vede Reghe, sigur se reîndrăgostește


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează