INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  OLANDA - GERMANIA 2-3

OLANDA - GERMANIA 2-3 // Leroy Sané și Serge Gnabry, cel mai bun răspuns în fața rasiștilor: „Și noi suntem Germania!”

Olanda - Germania 2-3 // FOTO: Reuters
Olanda - Germania 2-3 // FOTO: Reuters

Articol de - Publicat luni, 25 martie 2019 11:13

Abuzat de propriii suporteri la Wolfsburg, săptămâna trecută, Leroy Sane, atacantul lui Manchester City, și Serge Gnabry, de la Bayern, le-au deschis nemților drumul spre victorie.

La cum începuse campania de primăvară, cu acea remiză gri contra Serbiei (1-1) și teroarea rasistă a tribunelor, Germania părea condamnată duminică seară, la Amsterdam. Mai ales jucătorii de culoare ai nemților, Leroy Sané, Serge Gnabry, Antonio Rudiger, Thilo Kehrer sau turco-germanul Ilkay Gundogan, era de așteptat să acuze tratamentul brutal la care fuseseră supuși de o parte dintre propriii suporteri la Wolfsburg.

Balon de oxigen

Dar n-a fost așa. Germania a renăscut, învingând cu 3-2, tocmai în sanctuarul celei mai mari rivale, Olanda. Acolo unde nu mai câștigase de mai bine de două decenii. Iar cei care i-au deschis drumul spre victoria cât un imens balon de oxigen au fost tocmai Sané și Serge Gnabry.

Primul, căruia huliganii îi strigaseră „neger! neger! neger” în cursul amicalului cu Serbia, a deschis scorul. Iar Gnabry, care pe ansamblu a făcut o partidă excelentă, l-a majorat la 0-2. Mesajul lor a fost clar: „Și noi suntem Germania!”.

„E un portar mare”

Și încă ceva. Multora dintre cei care au solicitat înlocuirea lui între buturi cu Marc-André ter Stegen, Manuel Neuer le-a răspuns cu o evoluție bună împotriva bombardierilor oranje.

Fără vină la golurile primite, două parade de senzație la ocaziile lui Babel din prima repriză. Chestionat la final despre concurența cu Ter Stegen, goalkeeperul lui Bayern, 32 de ani, a spus doar atât: „Eu îmi văd de treabă. Marc? E un portar mare”. 

23 de ani erau de când Germania nu mai câștigase un meci în Olanda
3-0 pentru olandezi fusese rezultatul precedentei întâlniri, desfășurate tot la Amsterdam, în Liga Națiunilor

„A fost o victorie extrem de importantă pentru moralul nostru. Avem o echipă tânără, aflată într-un proces de învățare. Cu Gnabry mă înțeleg foarte bine, am jucat și la U21 împreună”
Leroy Sané, atacant Germania

„Nu uitați, totuși, cu cine am jucat”

Selecționerul olandezilor, Ronald Koeman, i-a invitat pe fani și pe jurnaliști să nu se năpustească asupra jucătorilor cu critici dure: „Nu uitați, totuși, că am avut Germania în față”.

El a admis că „Portocala mecanică” a ratat startul partidei, „n-am făcut suficient pressing și am plătit imediat, cu două goluri încasate”, dar s-a declarat mulțumit de atitudinea jucătorilor săi în repriza secundă, când au revenit de la 0-2 la 2-2: „Am văzut mentalitatea potrivită și combinații frumoase”.

Vezi și: VIDEO+FOTO UEFA a prezentat mascota oficială a EURO 2020 » „Skillzy” vine și la București

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
adriann_
adriann_  •  25 Martie 2019, 11:33

Pe nemti ii agaseaza faptul ca le vin tot mai multi emigranti africani cu toate ca ei n-au jumulit continentul ala cum au facut-o englezii, francezii si chiar portughezii. Au avut o singura colonie mica si amarata si nu de acolo li se umple lor tara de africani. Migratia asta cu motivatii strict economice (nu vorbim de cazul particular al lui Sane samd, care e total diferit) starneste multe animozitati, oricum o dai.

986379311381755
Lengyel Adrian  •  25 Martie 2019, 11:27

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează