INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  PREMIU

VIDEO A fost desemnat cel mai frumos gol de la EURO » VIDEO cu reușita care i-a cucerit pe fani

Patrik Schick a înscris cel mai frumos gol de la EURO +17   FOTO
Patrik Schick a înscris cel mai frumos gol de la EURO

Articol de GSP - Publicat joi, 15 iulie 2021 08:09 / Actualizat joi, 15 iulie 2021 08:14

Este oficial: Patrik Schick (25 de ani) a înscris cel mai frumos gol de la EURO, în meciul dintre Scoția și Republica Cehă din grupe, scor 0-2.

La câteva zile după ce s-a tras cortina asupra Campionatului European de Fotbal, a fost desemnată cea mai frumoasă reușită de la ediția recent încheiată a turneului final european.

Echipa observatorilor tehnici UEFA, din care face parte și Cosmin Contra, a selectat cele mai frumoase 10 goluri de la EURO. Acestea au fost supuse voturilor, iar după ce mai mult de 800.000 de fani și-au exprimat opțiunea, golul lui Patrik Schick din Scoția - Republica Cehă 0-2 a ieșit învingător.

VIDEO. Golul lui Patrik Schick din Scoția - Republica Cehă, cel mai frumos de la EURO

În minutul 52, de la aproximativ 50 de metri, atacantul lui Bayer Leverkusen l-a văzut ieșit din poartă pe David Marshall și n-a stat pe gânduri.

Părea o nebunie, însă balonul a căpătat un efect senzațional și a intrat în plasă!

Este golul înscris de la cea mai mare distanță din istoria Campionatului European (date contabilizate începând cu 1980)! Recordul anterior îi aparținea spaniolului Gordillo, care marcase de la 34 de metri în 1988, împotriva Danemarcei.

Cele 10 goluri dintre care s-a ales:

  • Patrik Schick în Scoția - Republica Cehă 0-2 
  • Paul Pogba în Franța - Elveția 3-3 
  • Luka Modric în Croația - Scoția 3-1 
  • Lorenzo Insigne în Belgia - Italia 1-2 
  • Kevin De Bruyne în Danemarca - Belgia 1-2 
  • Cristiano Ronaldo în Ungaria - Portugalia 0-3 
  • Alvaro Morata în Italia - Spania 1-1 
  • Mikkel Damsgaard în Anglia - Danemarca 2-1 
  • Andriy Yarmolenko în Țările de Jos - Ucraina 3-2 
  • Federico Chiesa în Italia - Spania 1-1

Superlativele EURO 2020

Italia lui Mancini a cucerit mult-râvnitul trofeu și, deloc surprinzător, a dat cel mai bun jucător al turneului. Alesul a fost Gianluigi Donnaruma, portarul titular în toate cele 7 meciuri ale Squadrei Azzurra. Acesta a încasat doar 4 goluri la turneul final abia încheiat, toate în fazele eliminatorii.

Mai departe, Pedri (18 ani), tânărul mijlocaș al Spaniei, a fost numit cel mai bun tânăr jucător al turneului. Jucătorul Barcelonei a uimit la turneul final prin prestațiile sale în fața unor fotbaliști cu o experiență mult mai mare.

Iar cel mai bun marcator al turneului este portughezul Cristiano Ronaldo. Cu 5 goluri, la fel de multe precum cehul Patrik Schick, CR7 primește distincția datorită pasei de gol pe care a reușit-o în înfrângerea contra Germaniei, scor 2-4.

În stabilirea clasamentului golgeterilor la EURO 2020, UEFA a luat în considerare, pentru a departaja jucătorii, numărul de pase decisive din turneu, și, dacă e cazul, minutele jucate, fiind avantajat jucătorul care a evoluat mai puțin.

Citește mai multe știri despre EURO:

UEFA ia măsuri după incidentele de la EURO » Amendă pentru englezi + 4 capete de acuzare!

Englezii au publicat imaginile! Dezastrul lăsat de italieni în vestiar, după ce au devenit campioni europeni

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close