INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  ARESTĂRI

Patru persoane acuzate de rasism față de jucătorii Angliei după finala EURO, arestate

Jadon Sancho și Marcus Rashford // foto: Guliver/gettyimages +49   FOTO
Jadon Sancho și Marcus Rashford // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat joi, 15 iulie 2021 15:04 / Actualizat joi, 15 iulie 2021 15:29

Patru persoane au fost arestate ca urmare a abuzurilor rasiste suferite de o parte dintre jucătorii Angliei la capătul finalei EURO 2020, câștigată de Italia la loviturile de departajare.

Campionatul European de Fotbal a fost cucerit de Italia, după ce finala cu Anglia s-a decis la loviturile de departajare (1-1, 3-2 d.p.). Acolo, din partea naționalei Albionului au ratat Marcus Rashford, Jadon Sancho și Bukayo Saka, fotbaliști de culoare, iar aceștia au devenit instant victimele rasismului.

Rețelele de socializare au fost inundate de mesaje cu tentă rasistă la adresa celor 3, iar astăzi, la mai puțin de 4 zile distanță, au fost luate primele măsuri oficiale.

Patru persoane acuzate de rasism la adresa jucătorilor Angliei, arestate

Conform BBC, patru persoane au fost arestate. Într-un comunicat, poliția anunță că „până în prezent, zeci de cereri de date au fost trimise companiilor de socializare, iar patru persoane au fost arestate de forțele de poliție locale”.

Mark Roberts, șeful poliției metropolitane, îi avertizase pe cei acuzați de rasism: „Dacă descoperim că ați fost în spatele acestui delict, vă vom urmări și veți suferi consecințele grave ale acțiunilor voastre rușinoase”.

După finala EURO, poliția a concluzionat că a existat „un torent de comentarii rasiste care vizează o parte dintre jucătorii negri ai echipei”.

„Echipa noastră, a Angliei, a fost un model pe parcursul turneului, dând dovadă de profesionalism și demnitate. Sunt dezgustat că există indivizi care cred că este acceptabil să direcționezi asemenea abuzuri groaznice asupra lor sau oricui altcuiva”, a transmis Mark Roberts, care anunță că investigațiile vor continua, astfel încât toți cei vinovați de rasism să plătească. 

În acest scop, poliția lucrează îndeaproape cu angajați ai principalelor rețele de socializare, Facebook, Instagram și Twitter.

264 de arestăriau avut loc în ziua finalei și ziua următoare, potrivit poliției fotbalistice din Regatul Unit

Bukayo Saka, premiat

După finala EURO, Bukayo Saka, cel care a ratat penalty-ul #5 al Angliei, a fost premiat. Șefii consiliului Ealing, unde Saka s-a născut, l-au nominalizat pe fotbalistul lui Arsenal pentru distincția „Freedom of Ealing Borough”. 

Saka primește premiul pentru curajul de care a dat dovadă în finala EURO, când a executat penalty-ul decisiv pentru țara sa. La 19 ani, fotbalistul a devenit astfel cea mai tânără persoană care primește premiul.

Prințul William, după finala Euro 2020: „Mi-e silă de abuzurile rasiste”

„Mi-e silă de abuzurile rasiste îndreptate către jucătorii Angliei după meciul de aseară. Este total inacceptabil ca jucătorii să fie nevoiți să suporte acest comportament abominabil. Trebuie ca totul să se oprească acum, iar cei implicați ar tebui trași la răspundere!”, a postat prințul William pe Twitter.

Harry Kane, mesaj-manifest: „Dacă abuzezi, nu ești fan Anglia și nu te vrem!”

Și căpitanul Angliei, Harry Kane a avut un mesaj radical pentru fanii din mediul online care au comis derapaje rasiste la adresa jucătorilor lui Southgate.

„Trei jucători, care au strălucit întreaga vară, au avut curajul să meargă și să execute penalty-uri când miza era atât de mare. Merită sprijin, nu să fie supuși la abuzuri rasiste, așa cum s-a întâmplat aseară. Dacă abuzezi pe cineva pe rețelele de socializare, nu ești fan Anglia și nu te vrem!”, a scris atacantul lui Tottenham pe Twitter.

Citește mai multe știri despre EURO:

A fost desemnat cel mai frumos gol de la EURO » VIDEO cu reușita care i-a cucerit pe fani

Incredibil! A băut, s-a drogat, a mituit și a intrat la finala Euro 2020 fără bilet!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (19)
robby73
robby73  •  16 Iulie 2021, 08:51
Postat de charlie pe 16 Iulie 2021, 08:21

M-am coborât la nivelul tău și am greșit. Și tu ești o victima. A familiei, a educației primite, a mediului în care ai trăit. Probabil a anturajului. Școală proasta unde ai învățat. Plus ca ești oltean. Cu sabia sau bâta în mașină, gata de scandal în permanenta. Cine știe câte experiente triste ai avut și tu pe plantația pe unde culegi praz. Cat de urât ai fost tratat doar pentru ca ești roman. Deci...te înțeleg. E ok. Atâta poți. Nu o sa te mai bag în seama. Ramai liniștit cu ura în suflet.

Nu-ți prinde mintea cu el. Așa face cu toți.... ne invită la un "video", să vedem în ce condiții de lux trăiește el. E un oltean frustrat, plecat în Canada, care taie toată ziua copaci. Cultura zero barat ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

charlie
charlie  •  16 Iulie 2021, 08:21

M-am coborât la nivelul tău și am greșit. Și tu ești o victima. A familiei, a educației primite, a mediului în care ai trăit. Probabil a anturajului. Școală proasta unde ai învățat. Plus ca ești oltean. Cu sabia sau bâta în mașină, gata de scandal în permanenta. Cine știe câte experiente triste ai avut și tu pe plantația pe unde culegi praz. Cat de urât ai fost tratat doar pentru ca ești roman. Deci...te înțeleg. E ok. Atâta poți. Nu o sa te mai bag în seama. Ramai liniștit cu ura în suflet.

blatula
blatula  •  15 Iulie 2021, 21:22

Pe portarul italian de ce nu l-au arestat ? Pe albi i-a lăsat să marcheze și a apărat doar execuțiile celorlalți, inadmisibil așa ceva.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează